genebankvokteren
Som art er du og jeg en parentes i historien til en vakker, blå planet, et ukjent sted i et uendelig univers. Før eller siden går vi til grunne, slik art etter art har gjorde før oss, ta neandenthalene, deres tid i Europa var nesten over da de første menneskene satte sin fot her.
I dag påskynder vi vår egen tilintetgjørelse, i stedet for å bruke tusenvis av år på en naturlig avvikling, ødelegger vi livsgrunnlaget for våre nærmeste etterkommere. Når krybben er tom bites hestene og en trenger ikke å kikke lenge i krystallkulen for å se uro, vold og krig i kjølvannet på samfunn som begynner å gå opp i den sosiale limingen, det hele vil kulminere i en sosial- Darwinistisk orgie ingen har sett maken til.
Eneste trøsten er at etter neste istid er de fleste fysiske spor etter oss borte og noen hundremillioner år seinere blir forsilende våre interessante for noe som utnytter hjernekapasiteten til noe bedre enn oss.
Framtiden begynner i dag, skal vi tenke på å bevare menneskeheten litt til??
:)Helge

Tips: Jeg lager bildene i mørkt rom på full skjerm.
endetidsprofeti
Bildet inngår i albumet Sprø innfall - galskap satt i system
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikor 28 - 105 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annet3 lag
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger818
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_233152} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Geir F.

Hei Helge.
Så var det fredag igjen, og huff!!! Her serverer du depressive saker. Sitter her med brødskalken og har problemer med å svelge. De dystre fargene er med på å slå an stemningen her og de siste mennesket på kloden som har beskyttet seg mot alle dødbringende virusene og vokter over menneskets fremtid er jo genialt plassert.

Men jeg er redd jeg må prøve å fordøye dette sterke bildet litt og heller komme tilbake senere.
Du serverer bilder som man må bruke en del tid på. Utfordrende bilder, som en liten bit av en stor roman. Det liker jeg. Bildet gir assosiasjoner til Gert Nygårshaugs store roman ''Himmeltreblomsten'' (eller noe liknende) som er inne på noe av det du tar opp her.

Håper ellers du har det bedre enn hva men kan få inntrykk av gjennom dette bildet.
Ønsker deg en så god weekwnd som overhode mulig!!!

-fløde-
Stig Børre E.

Det var da en uhyggelig måte å si ''God helg'' på...
Din profetiske tekst er jeg til de grader med på.

Når det gjelder bildet så er stemningen passe uhyggelig. Et godt stykke arbeid som vanlig.
Fint komponert. Det eneste jeg ikke er fornøyd med er lyset på vokteren - det er noe med refleksene rundt maska som ikke stemmer. Han passer ikke helt inn i stemningen.

Må si du traff tidspunktet godt denne uken - 11.00!

Ha en god helg.

StigB
Helge R.

Hei Geir og takk for ordene, nei depresjoner overlater jeg til andre, jeg bare utforsker dem.
Om bildet: bakgrunnen er fra snau fjellet ovenfor Rjukan, overnattet der i sommer. Både steinene, vannet og fjellet er ett bilde. Så er det gavelen på en fem etasjes blokk pluss noe bugs som stadig sniker seg innpå bildene mine.
Når det gjelder menneskennes mulighet til overlevelse tror jeg toget er gått, vi er for mange, vi forurenser og forbruker oss i hjel. For å løfte stemningen opp i et lysere leie foreslår jeg å se DVD:12 monkeys, den sier litt om en av flere mulige utganger på historien.
He en lys og varm fredag, masse gode tanker fra
:)Helge
Helge R.

Hei Stig Børre, du var innom mens jeg skrev forige innlegg. Stor takk til deg, når detr gjelder skinnet i gassmasken er jeg ikke duktig nok i ps til å fikse det, kanskje om en uke eller to, må finmyse litt på innstillinger.
Ellers tar jeg i mot gode råd, de er med på å gjøre bildene ennå bedre, fortsatt flott dag hilsen
:)Helge
Anne Lene B.

Hei Helge
Hmmm dyster lesning som understøtter et dystert bilde og det går den veien høna sparker ja!! Jeg liker måten du forteller på Helge og dette er ikke noe unntak. Meget bra komp og dystre farger som understreker stemningen!!

Ønsker deg en kreativ og god helg!!

Hilsen Anne Lene
Eivind B.

Gulp.. En bekmørk fremtidsdystopi..
I denne montasjen maler du fremtida med så mørke toner at selv håpet ser ut til å svinne. Konsekvensene av våre handlinger er en usukret pille som du insisterer på at vi må svelge for ikke å gå til grunne.
Teknisk har jeg ikke mye å tilføye, men budskapet er en knyttneve. Greit å ta med seg før helga, hvor konsum og ansvarsfraskrivelse maksimeres for mange av oss;)
God helg! Mvh eivind
charlotte s.

jeg fikk vel også en dårlig følelse av og se og lese her,tanker som en prøver å trykke så langt ned og vekk som mulig,mens jeg kildesorterer for harde livet,er ellers enig med sig om lyset på vokteren, ellers et veldig bra og tankevekkende bilde,god helg til deg og
charlotte
christopher t.

skummelt talende, O' Gorm - det er på tide å rense pipa
doc
Avsluttet .

Enda et tankevekkende og godt bilde fra deg.Ja dette er tanker som vi helst ikke vil tenke,mange av oss,men jammer er det der enten vi vil det eller ikke,og ikke dumt å ha det bakhode iallefall.Og prøve å kanskje ta litt bedre vare,både på de rundt oss og miljøet vårt.Både tekstene dine og bildene dine skaper tanker,men også smil,en god kombinasjon:-)Bra!
Hilsen Tone!
ingebjørg fyrileiv g.

God tekst til ettertanke og et meget passende bilde som beskriver den dystre tonen i den gode og viktige teksten. Samtidig er det en litt artig positur på deg i gassmasken. Men ikke så artig at jeg ikke ser alvoret, for det var alvorlig.

Ha en fin helg du også! ;)
Hilsen Ingebjørg
Avsluttet .

Hei Helge.

Jeg pleier alltid å se på bildet først før jeg leser teksten, dette for å danne meg et eget inntrykk før du og dine tanker får anledningen til å lede meg inn på ditt budskap.
Igjen beviser du din kunnskap og kreativitet innen bildebehandlingens ''spilloppper''.
Jeg syns du har kommet i mål med dette bildet også, refleksene i maska forstyrrer ikke meg. Ser også at du har fått lagt ut bildet presis kl. 11.00, bare det, fortjener terningkast 11...:-)
Flott tekst til ettertanke, men gjør vi noe med det??????


Ha en fortreffelig helg.

Vennlig hilsen
Arne
Avsluttet .

Hei, Helge
Tror dette er det bildet fra deg jeg har tenkt og følt mest omkring fra aller første øyeblikket jeg fikk se det.
De første tankene går til noe som Leo Tolstoi uttrykte i ”Kreutzersonaten.”. Har ikke boken, så jeg kan dessverre ikke gi et riktig sitat. Men det han skrev, var at uansett om man velger en vitenskapelig eller religiøs innfallsvinkel, så kommer man til samme konklusjon: Mennesket kan ikke for all framtid leve på jorden.
Mye kan sies og tenkes omkring dette, selvfølgelig. Kanskje slike spørsmål egner seg bedre til felles høyttenking enn til diskusjoner og argumentasjoner.
En tanke jeg etter hvert aner et visst hold i, er følgende: Hvis liv eller død bare hadde vært opp til den bevisste delen av oss mennesker, tror jeg vi hadde vært fraværende som art her på jorden for lenge, lenge siden.
Tar med noen ekstra få ord, håper ”velvalgte”, relatert til din egen tekst under bildet. Ser ikke bort fra at jeg vil komme tilbake med flere tanker omkring dette senere.

Mennesket, det dreper -
finner alltid noen å klandre
Menneskets begreper -
så evig knyttet til dom over andre

Lettest de tør det
i flokk under himmelhvelv
Mange som gjør det
ser i andre det de skyr i seg selv

Mvh Rune
Anders R.

Hej

Jag gillar verkligen idéen med att låta en text ''färga'' bilden och jag tycker att du lyckas riktigt bra med detta. Jag har inte teknisk kompetens till att bedöma bilden tekniskt sett men jag kan bedöma bilden ur min egen upplevelse. Bilden ger mig en ''dålig'' känsla, med andra ord är den bra, för det är ju en sådan känsla den vill förmedla.

Färger, komposition och stämning hjälper till att förstärka intrycket. Det jag inte får till riktigt är ''genvakten'' själv. Jag vet inte riktigt varför men jag får inte ihop honom med bilden till 100%. Jag vill nog ha honom lite mörkare och mera mystisk.... inte så ''mänsklig'', men det är ju min upplevelse....

Mina tankar vandrar till Black Sabbaths ''children of the grave''....

Tyvärr är nog budskapet bakom denna bild inte en domedagsprofetia utan snarare verklighet och jag tror, precis som du, att det är försent....

Hur som.... Bra bild!

Mvh
Anders
Nina S.

Mørkt og litt deilig depressivt, kjenner det passer meg bra i dag, etter en lang møkkadag med arbeid oppover ørene er dette noe å legge sitt depressive hue i og la det kverne.
God helg.
Mvh Nina
Helge R.

Først en stor takk til alle dere som er innom bildet, en ekstra god takk til dere som skriver noen ord om det.
Noe av det verste som skjer er alt vi tar med oss i det ragnarok vi steller i stand, dyr, fugler, planter, levende vesener som fortjener noe mer enn vår dom over dem.
Kanskje Mor jord til slutt får nok, rister hun seg som en våt hund er det definitivt over for oss.
Bildet er dystert, det samme er samtiden, krig, vold, kvinneundertrykkende samfunn som blomstrer.
Vi må la kjærligheten få en naturlig grobund mennesker mellom, vannmannens tidsalder blir bare virkelig om vi respekterer hver andre.
Igjen takk,
det kommer ett nytt bilde neste fredag klokken 11, så følg med hilsen
:)Helge
Rune S.

Kreativt og flott utført! Inngår i serien ''Sprø Innfall'' ser jeg, men egentlig ikke så sprøtt. Tankevekkende. Kan ikke se om genvakten knyter hendene i uro eller om han er henrykt over å bli nyttig. Kanskje genbanken havner på en annen planet langt fram i tid, transportert av en komet, tilkommet ifra rester av jorden. Så en film i 1972 som het ''The Hellstrom Chronicle'', som omhandlet noe av dette mørke. Den går ut på at insektene tar over. Den kan bestilles på nettet for den som vil ha en mørk kveld:-( Ellers tror jeg de fleste går med skylapper og ønsker eller vil ikke se virkeligheten!? I allefall - Bra jobba!

Ha en hyggelig kveld! :-)

Mvh
RuneS
Helge R.

God lørdagsformiddag, her er det sol fra skyfri himmel, det har aldri vært en så varm her i Spania, i nord er det ekstremt tørt. Mor Norge er varm og vått, i USA er været helt forferdelig, det samme i østen.
Et er klart noe er galt, for deg og meg er det ikke så farlig, kanskje taksteinene blåser av eller epletreet drukner, men vi står han nok av, det er verre med våre oldebarn, hva med den kloden vi overlater til dem, er det et sted hvor orkanene herjer, hvor kampen for det daglige brødet er en uoverstigelig hindring slik det er det i dag for barna i Sudan eller på 80 % av kloden??
Men likevel; se alltid lyst på livet, du har bare dette, i hvert fall dene gangen!!
Mer av neste fredag klokken 11, da kommer jeg med nytt bilde, ha en flott weekend, gode hilsener fra
:)Helge
Lars-Anders M.

Meget bra.
Renato M.

Hei Helge!!!

elsker alle bildene dine ,eneste liten prikk hvis jeg for lov .er at jeg synes at med gummi kjemiske hansker hadde vart tøffer.
Ciao Renato
Avsluttet .

Huff får nesten skyldfølelse av dette bilde+teksten.
En mann med gassmaske får bare opp et ord i hodet mitt.. forurensing. Noe som ca alle gjør, om det er å forurense skogen med søppel, eller fabrikker og slikt skaper surt nedbør, all gassene som slippes ut å ødelgger ozon lage, eller olje utslipp i have. Vi ødlegger omgivelsene våre og omgivelsene til resten av den levende verden. Det der med skyldfølelse som jeg nevnte, skal virklig får meg til å tenke to gang før jeg hiver fra meg ei tom flaske ut i skogen når jeg er på tur.. Blir veldig trist av å se på bilde, siden dette er faktisk et tema vi tar opp daglig, noe vi prøver og gjøre noe med, men faktisk ikke putter nok arbeid og vilje i.

Ellers teknsisk sett så har du gjort en bra, jobb særlig for en som ikke kjenner så godt til photoshop som du sier du ikke gjør.
Men vis det var noen små forandringer jeg kunne ønsket du hadde gjort noe med, ville det vært å mørkne helt ved øynene, slik at det ikke var et ansikt bak maska, som du lett kan gjøre med burn tool, ingenting avanserte greier. Å grunnen for det er at jeg tror det ville ha forsterket utrykke i bilde. Siden vis det ikke var noe bestemt ansikt bak maska, kan det være ansikte på alle oss, siden vi alle har en del av skylda.
Ellers enn det kunne en annen lyssetting på mannen vært fint, så han hadde blenda mer inn i bildet
Helge R.

Hei igjen og flere stor takker til dere som bare ser og dere som gir meg noen ord om bildet.
L-AM, det er godt at en som selv er litt sprø liker min galskap.
Til Renato, sparsom med effekter her nede, får vente med mer speisa ting til jeg er tilbake i Høvåg.
Janita, vi har brukt noen hundrede år på å forurense Mor Jord, i tillegg har vi funnet opp nye kjemiske forbindelser som hun ikke har noe forsvar mot.
Det nytter ikke å forurense mindre når f.eks. USA forurenser mer, vi lever på samme klode, vi har alle ett felles ansvar for henne.
Mer galskap følger fredag 19 kl 11 her på dotten, så følg med.
Ute er det sol, 19 g, litt trekk fra havet, får sette meg på torget med en kopp cafe, ha en flott dag hilsen
:)Helge
Avsluttet .

Ja var det jeg prøvde å uttrykke at alle har et felles ansvar, så da man jo begynne å ta ansvar selv, uansett om det bare gjelder litt søppel i skogen. Men vis vær person hadde tatt mer hensyn til dette og andre små ting (da mener je alle som verdensbefolkningen) det kan skape en liten forskjell om ikke så mye. Så da nytter det litt, selv om vi ikke personlig kan få stoppet usa i forurense mye.. Får bare håpe de får opp øynene sine snart.
Uansett bare uttrykte hva tenkte når jeg så bilde, og det er det jeg liker med dine bilder at det starter tanke gangen på så mange forskjellige temaer, så fortsett med bildene dine! digger dem :)
Wenche J.

Genebankvokteren ja, hmmmmm, meget bra:) Ingen tvil, aa se paa bildet ditt er ukens heoydepunkt. Det meste og mer til er allerede sagt over.
Kom litt sent inn grunnet reise til varmere stroek og analog linje, og naa er det jammen snart fredag igjen.
Mvh Wenche
Julie E.

Din gjennomførthet er beundringsverdig! Takk for at vi får titte inn i din verden som også er vår alles!
mvh Julie
Stein Oleiv B.

liker de rustne rørene. farger som du pleier å ha har du unngått her, noe som passer perfekt for anledningen. det eneste jeg har å pirke på er forholdet mellom mursteinveggen ol. og steinene bak. man faller langt inn i bildet med mursteinene mens men kræsj lander på steinene. eller kanskje dette var bra, når jeg tenker meg om:) i alle fall likte jeg det, superb komp, som alltid. hippsannhå nå stikker jeg
Lars G.

Bra bilde! Syns kanskje fyren i bildet er litt skarp i kantene(overgangene). Stemmer liksom ikke med resten. Mvh Lars G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu