Bak blåner
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D200
  • 70-200 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235866} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Terje S.

Flott bilde Kjartan. Trodde ikke du satt inne på en lørdag formiddag. Men du har vel samme skitværet som her nede på mørekysten ?

Mvh Terje
Steinulf L.

Vakkert som en drøm.
Kjartan T.

Takk fot rask respons.

Må få gjort noe hjemme Terje, og været er bare vind og kulde, men lysforholdene er bra. Stikker nok ut en tur snart, også har jeg reservert hele dagen i morgen til foto.
Ole Martin D.

Drømmen om villmarka: Dette likte jeg og du har fått frem det drømmende i situasjonen og skulle så absolutt fått vite hvordan turen gikk!!
Ellers er det godt fotolys ute og Gaupa venter bare på å bli fotografert,rådyret ligger der ferskt , fristende og nydrept ,men kamera? Nei.Velkommen te fotodag i morgen
ingebjørg fyrileiv g.

Dette er et bilde som gir meg en behagelig ro og jeg ønsker å være til stede. Måten de to står og betrakter landskapet på gjør selvfølgelig mye for den visuelle opplevelsen da de bidrar til et annerledes og serverdig blånebilde. Godt eksponert er det også.

vh Ingebjørg
Aleksander M.

Hei
Utrolig bra turbilde med fantastisk flotte blåner og fin komposisjon.

Mvh Aleksander
Marit O.

Korslig bilde Kjartan, flotte blåtoner og pent med fjella som ligger lagg på lagg innover :)
Mvh Marit
Kjartan T.

Hei Ole Martin: Jeg har tatt en gaupepatrulje opp mot Overhalla i ettermiddag. Helt ferske spor, men for å se det dyret må man ha mer enn flaks. Det er vel bare å være ute. Synd at du ikke hadde kameraet når den sjansen bøy seg, men du vet Cannon er kjent for å tåle lite av kaffe og sjøvann. Ser frem til å teste en av skjulene dine i morgen igjen.

Takk til Ingebjørg, Aleksander og Marit for kommentarer på bildet. Arti å se at det er flere enn jeg selv som liker dette.
Audun Å.

Hei!
Et virkelig flott turbilde. Å få fram de to i forgrunnen så bra, samtidig som de sju blånene bakover i bildet er så perfekt eksponert, synes jeg er godt gjort. Jeg vil si at dette absolutt er et bilde som skiller seg ut.
Audun
Ivan R.

Knall!

For et nydelig og litt anderledes stemningsbilde.
Dette falt i smak hos meg i allefall.

Ivan
Avsluttet .

Veldig bra kontrast som skaper en nydelig dybde i bildet og flott komposisjon.

Fargetoner som smelter i verandre, veldig behagelig.

Rune
Monika Frisvold V.

Hei
Et nydelig stemningsbilde fra fjellet... Nydelig lys, flott dybde og bra komp. :)
mvh monika
Tom T.

Et godt bilde av en fisketur.
Kjartan T.

Takk igjen til dere som har skrevet. Ser at det kommer mange lovord om dette bildet og det er morsomt. Eksponering synes jeg selv har blitt en oppskrytt kunst etter at vi fikk digitalkamera med histogrammer, men det krever selvfølgelig at man følger med.
Svein B.

Mye god stemning i bildet Kjartan, men det mangler ett helt vesentlig element for meg. Fiskevann. Om så bare ett lite, svakt blinkende speil langt borte i blånene. For meg gir bildet mest av alt en følelse av to ''turistfiskere'' som har blitt grundig lurt av den lokale luringen. Og nå står de litt oppgitt og ser utover ''fiskeparadiset''. Hvor det ikke finnes vann.

Selvfølgelig er det alltid vann, om det så er BAK blånene- men for meg mangler det som ett vesentlig element i dette bildet.

Mvh
Svein B
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Må bare føye meg til halleluja koret her, jeg! Et veldig fint bilde med fint avbalanserte toner. Er det blått i utgangspunktet eller har du vridd på noe?

Mvh, Johann
Rolf S.

Ett veldig flott tur/friluftsliv-bilde, herlig med blåne bak blåne effekten med fiskerene delvis i silhuett.
fant dei vatnet?
mvh Rolf
Kjartan T.

Takk igjen. Når det gjelder mangelen på fiskevann så ser jeg poenget som Svein Bekkum har her. Men samtidig ser jeg selv ikke dette som en svakhet for bildet - snarere en styrke. Selv innenfor naturfoto synes ikke man skal fortelle alt, men la betrakteren tenke lit selv.

I film har vi lært ''show it, dont tell it''. I foto er det mer ''dont show it, but tell it''. Vi forstår at karene er på vei til fiskevannet, hvilken blåne det ligger bak får du selv bestemme. Hadde vannet vært der like ved føttene deres så hadde historien ved bildet ramlet sammen. Håper du også ser mitt poeng der Svein???

Bildet ligger orginalt i rosa/fiolette pasteller, men en ny hvitballanse ville selvfølgelig gitt slike blåner. Her er det skrudd på fargene, Jóhann.

Og Rolf - Bildet ble tatt på hjemturen fra vannet. Men vi spiste fjellfisk den morgenen bildet ble tatt, så ja vi fant mange fiskevann.

Vegard L.

Særdeles bra dette. Stemningsfullt. Ser etter et fiskevann i det fjerne men kan ikke se noe.
Mvh Vegard
Jan O Ø.

Hei. Nydelig naturbilde og veldig fine blåtoner. Finner intet negativt.
Mvh Jan O.
Bergliot E.

Hei,
Her var det skikkelig utestemning. Et flott naturbilde med flotte blåfarger. Lag på lag med fjellrekkene bak gjorde bildet ekstra flott.

Bergliot:)
Avsluttet .

Fascinerende bilde, med flotte farger og herlig stemning!
- Camilla -
Kjartan T.

Takk til dere som kommenterer litt gamlerer bilder ogsaa. Sitter paa en daarlig skjerm i utlandet, men skal kikke litt paa deres bilder naar jeg er tilbake paa egen skjerm. Her ser alt nesten svart ut...
Brita Helen E.

Hei!
FOR en stemning du formidler her. Utrolig stemningsfullt og vakkert der de kanskje står og speider etter nærmeste fiskevann! Flott dybde i bildet. Vakkert vakkert!!

Mvh Brita...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu