En nydelig sommerdag
Skulle ta ute-bilder av noen skog-kattunger på en flott sommerdag, la meg ned i gresset og ventet på de rette øyeblikk....
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 17-80mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBrukte den ferdiginnstilte portrett-knappen på kameraet ;) Hadde veldig godt ute-lys så jeg trengte ikke blitz.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239592} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Nina E.
Dette var et særdeles koselig og flott kattebilde. Flott effekt av motlyset, gode fargetoner, bra skarphet. Dette er sommer! Fin vinkel du har valgt. Får med mye av miljøet. Dessuten bra at du har valgt et lavt kamerastandpunkt.
Mvh Nina
Arne S.
Du burde nok ha ventet en stund til. Eller aller helst, sett på motivet med et annet blikk. Katten er sukkersøt den, men det bærer ikke bildet. Den fine sommerdagen forsvinner i digital og visuell støy. Utbrente partier på katten trekker ytterligere ned.

Det gir som regel bedre resultat å fotografere i skyggen. Tenk komposisjon og/eller handling. Kattebilder blir lett kitsj.
Avsluttet .
Jeg syns bildet er flott jeg. Katten sitter og ser litt usikkert på fotografen. Jeg syns ikke utbrentheten er noe å snakke om! Flott bluret bakgrunn og katten blir rammet inn av plantene rundt. Ser ikke oppstillt ut.

-Øyvind
Hege-Christin S.
Hei!

Takk for kommentarene til bildet, barn og dyr er vel noe av det mest uforutsette å ta bilde av, så egentlig er jeg bare glad for at det ble noen bilder slik som de hoppet og spratt omkring ;)

Til Arne S. skygge er sikkert vel og bra det, tok noen i skyggen, men det ble liksom ikke så mye liv i dem som bildene i solen ;)

-Hege
Line Kristin W.
Som leder for verdens skjønneste kattefamilie hvor pappa'n tilogmed lignet en prikk på Nurket på bildet, faller jeg selvsagt pladask for motivet! :-)

Som fotograf faller jeg derimot ikke så veldig for bildet.
AS har allerede nevnt de viktigste grunnene; hardt lys og rotete omgivelser.

Sterkt sollys er døddsynd nr. 1 i nesten alle fotosammenhenger. Foruten at det er vanskelig å unngå feileksponering av lyse (brenner ut) og mørke (gror igjen) partier, gir det også fryktelig harde kontraster som igjen får omgivelsene til å virke enda mer rotete enn de egentlig er.
Skygge kan være så mangt, skyggen fra en hvit paraply er f. eks. ypperlig om du skal fotografere noe som ikke spretter opp og ned i ett sett. Men det fineste lyset for utendørs fotografering er disig/lett overskyet vær og tidlig solopp-/-nedgang.

At omgivelsene fremstår rotete og dermed konkurrerer med Nurket om oppmerksomheten, skyldes både det sterke lyset/kontraster, at de ER rotete og uhensiktsmessig stor dybdeskarphet (høy blenderverdi).

Tenk på dette neste gang du får mulighet til å fotografere f. eks. skjønne, små kattunger; Mykt lys, god avstand til bakgrunnen, unngå forstyrrende elementer og å (avhengig av avstand, selvsagt) velge større blender (lavere verdi) for å duse ned bakgrunnen.
Og selvsagt også det du har gjordt så bra her; fint standpunkt (på kattens nivå) og flott kontakt med motivet!

Snart er det vår og nye muligheter! :-)

- Line :-)
Hege-Christin S.
Hei Line!

Tusen takk for mye god informasjon, takker og bukker ;)

-Hege
Inger-Lise S.
Yndig katt og artig hvordan den blir innkranset av motlyset. Annerledes:)
Men som foto betraktet, må jeg nok si meg enig med Arne og Line.
Nå er ikke de utbrente partiene store eller mange og de plager ikke meg.
Men bakgrunnen syns jeg nok ble mye rotete.
Rådene du har fått av Arne og Line er meget gode!
Selv tar jeg alltid med meg katter og hunder i skyggen, passer på at bakgrunnen er rolig, samtidig som jeg har god avstand til bakgrunnen.
Slik blir den diffus.
Jeg syns ikke det er noe i vegen for å ta kattebilder, (skulle bare mangle! Vi har alle vår egen smak,som bør respekteres. De utskjelte solnedgangene,f.eks.bør man ta om man har lyst.Vær ærlig mot ditt eget behov!!) -men personlig foretrekker jeg kattebilder som portretter (Har tatt etpar jeg er ganske fornøyd med,ikke perfekte da ;-) Stå på og følg rådene du har fått!

Hei fra Inger-Lise
Hege-Christin S.
En takk til dere alle for gode råd, jeg er glad for alt jeg kan få av innput.
Takker så mye ;)

Og til Inger-Lise, er enig, en skal være glad for at vi har forskjellig smak, gjør hverdagen mer interessant ;)

-Hege
Bergliot E.
Flott katt du prøvde å fange her. Ser du har fått gode tips og råd fra andre, så prøv deg fram og lykke til med fotograferingen.
Bildet her ble flott, men teknisk sett er det forbedringer om du prøver deg på metoden du har fått tips om her.

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu