Knoppsvanekamp
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger433
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256468} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Adrian Dyrhaug G.

Hei Gro

Artig fanget øyeblikk av svanene. Gode fager og fine detaljer. Synd at ikke det ene svanehodet er skarpt. Ellers flott dette!!

mvh Adrian Grande
Kjell Ivar Ø.

Godt fanga her skjer det fort. Fokus ligger på den bakerste svanen
her og det synst eg passer godt til dette bilde. Flott dette Gro.
Mvh Kjell Ivar
Geir Arne M.

Flott Gro - skarpheten på nebbet og vanndråpene''gjør'' bildet. Da blir det uskarpe helt passelig.

Jammen har du fått taket på didgitalen....

mvh
geir
Carsten A.

Veldig fin illustrasjon til de gjentatte kampene som foregår nå for tiden, svaner tolererer maken (og eget avkom), men andre svaner, nei takk!

MVH CA

Ingunn S.

Veldig godt fanget situasjon...!!!

Hilsen Ingunn:)
Gro K.

Tusen takk for kommentarer. Veldig hyggelig .
Også denne gangen er det Carsten Arnholm som har gjort bildet i presenterbar stand. Men det er ikke masket inn noe. Var veldig heldig at vingene så vidt kom innenfor ruten, for dette går i rasende fart.
Vennlig hilsen Gro K.
Jan D.

Flott å få med både trøkk og energi i et fuglebilde, særlig svaner.
Marit O.

Jepp Gro!
Dette var det fart over,mye action dramatikk og spenning
over dette.
Ville redigert bort den flekken du har på vingen på den fremste svanen på venstre side.
Flott fanget!

Marit :)
Gro K.

Hei, og takk for de siste kommentarene.
Marit, du har rett, den flekken burde nok vært fjernet. Er det støv tro ? Jeg har ikke engang lagt merke til det, men jeg så bildet for første gang selv i går. Det ble tatt på søndag.
Hilsen Gro.
Carsten A.

Vanskelig å avgjøre om den mørkeflekken på fremre fugls høyre vinge er resultatet av en støvflekk på brikken. Den uregelmessige formen tyder på noe annet, en vanndråpe i bevegelse. Ikke uvanlig at vanndråper i sterkt rettet lys avtegner seg mørke mot lys bakgrunn, det er flere eksempler på det i dette bildet, venstrevingen til bakre svane har f.eks. en slik ''flekk'' omtrent midt på vingen, og det er flere ''flekker'' som avtegner seg grå eller mørke på høyrevingen til bakre svane - i det området som vises mellom vingene til fremre svane.

MVH CA
Gro K.

Takk for det, Carsten. Jeg var inne på den tanken selv. Da trøster jeg med at dette stemmer.
Hilsen Gro.
ingeborg w.

Her har du fått fram vingespennet og det hissige gemyttet. Det er ikke rart mange flytter seg når de får disse mot seg. Vannspruten er med på å heve dramatikken.
Kjell G.

Dette er veldig fotogene fugler i en flott fanget situasjon. Flekk på høyre ving er uten betydning etter mitt skjønn, da slikt gjerne forsvinnet på skjermen før du har uttalt ordet ''fjær''.

Litt verre er det at nærmeste hode ikke er skarpt. Men det er ikke fatalt, fordi det andre hodet tegner seg så tydelig frem med sin gode skarphet og dermed sørger for det nødvendige blikkfang.

Riktig bra dette, Gro. Vi venter på neste trekk!

mvh kjellg
Gro K.

Hei, Ingeborg og Kjell.
Da benytter jeg 17de Mais første minutter til å takke for kommentarer.
Gjett om jeg også skulle ønske at det forreste svanehodet ble skarpt, men det var ikke godt å bestemme fokuspunkt. Når ai servo (følgefokus) først er stilt inn, går det ikke å gjøre noen forandringer, og i et så fartsfylt motiv er det bare å håpe på det beste.
Ønsker en god 17 Mai. Hilsen Gro
Ketil K.

Dette er et godt fanget farts- og situasjonsbilde av knoppsvane. Men å få fokus på nærmeste fugl er svært vanskelig i en slik situasjon. Manuell fokus eller liten blenderåpning er ofte løsningen. Eller et annet trick: Still inn AF-fokusområdet på vannet FORAN fuglene i det du skal ta bildet, lås så autofokus lynraskt, da blir gjerne fremste fugl den skarpeste.
Gro K.

Takk for kommentar med gode råd, Ketil. Saken er at i det virvaret av vannsprut og vinger på så stor avstand, var jeg ikke i stand til å se raskt nok hvilket hode som lå først i løypa. Alt måtte jo avgjøres på noen 1000-dels sekund. Kunne nok brukt en mindre bl.( brukte bl. 8 med 70-200 mm.+ 2 ganger converter))
Men jeg skal prøve å tenke på rådene dine neste gang jeg får et liknende motiv i søkeren.
Hilsen Gro.
Kjell Sigurd S.

Jadda, en riktig fin situasjon med mye fart og mange hormoner (har fugler hormoner forresten?). Manglende fokus på fremre hode tvinger øyet til å lete bakover i bildet og der dukker mr. aggressiv opp med mord i blikket. Vannet kunne kanskje vært litt snillere. Ser frem til neste elektroniske utgave fra deg Gro.

Kjell S
Gro K.

Hei Kjell Sigurd. Takk for kommentar.
Jo, jeg ser stadig flere feil ved bildet, så mange at jeg etter hvert lurer på om jeg i det hele tatt liker det. SÆRLIG det lite dekorative vannet. Det uskarpe hodet til fugl 1 er LITT lettere å akseptere.
Skal prøve å velge bedre neste gang.
Hilsen Gro.
Liz P.

Utrolig flott bilde!!! :-) Synes ikke det gjør noe at det er den bakerste fuglen som er i fokus, så lenge en av dem er det.
Gro K.

Hei Liz. Så hyggelig å få kommentar fra deg. Som du skjønner er jeg ikke særlig fornøyd med dette selv lenger. Skarpheten som ligger på feil fugl og det lite dekorative vannet bidrar til misnøyen. Men håper jeg skal komme sterkere tilbake.
Takk for sist , forresten.
Hilsen Gro
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu