Småplystreand par
Bildet er tatt 20. mars i år i sterk tropesol med kamera på stativ ved et våtmarksområde der man kan se mange forskjellige fuglearter, både vadere og andre. Akkurat denne arten er godt representert. Jeg pleier å svette meg gjennom to - tre besøk på dette stedet i løpet av de drøyt 5 månedene jeg oppholder meg i Goa i vinterhalvåret hvert år da jeg har et par sjukdommer som ikke liker norsk vinter.
Utstyr
  • Canon 350D
  • Canon 400m
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetForholdene tatt i betraktning må jeg si meg noenlunde fornøyd med dette bildet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263121} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Carsten A.
Her var det nok alt for hardt lys for et opptak av denne typen. Bakgrunnen er også blitt alt for detaljert og rotete, med mer åpen blender (gjerne full åpning og lang nok brennvidde er brukt) ville omgivelsene kunne blitt mye mer diffuse og ikke så rotete og distraherende som her. Legg mer arbeid i valg av lys, gjør opptak f.eks. tidlig morgen/sen kveld. Like etter soloppgang el. like før solnedgang er ofte bra, midt på dagen i gnistrende sol er sjelden bra uansett sørlig eller nordlig breddegrad. Omhyggelig valg av omgivelser er helt sentralt for all fotografering, også fuglefotografering.

Detaljeringen i fuglekroppene er ikke særlig god, og bildet kan virke noe for hardt oppskarpet.

MVH CA
Roar K.
Carsten Arnholm:
Du har nokl fullstendig rett når det gjelder tidspunktet. Akkurat her er nok muligheten til stede for å komme seg dit på de tidspunkter du nevner. Men det finnes steder der man er avhengig av arrangerte turer for å komme og da er man bare nødt for å ta det man får. Også hit må jeg bruke taxi for å komme. Men jeg setter stor pris på råd så kvaliteten på mine bilder kan høynes. Nå skal det i sannhet sies at det har blitt noe lettere etter at jeg fikk råd om å gå ned på lysmettingen på kamera. Men jeg forstår jo at det fortsatt er et stykke fram når jeg ser hva som presenteres her på dotten. Jeg har sjøl mye fugl å by på, men trenger råd for å vite hva jeg skal gjøre for å høyne den fotografiske kvaliteten.

Roar

Øyvind A.
Hei. Jeg støtter Carstens kommentar. Spesielt det med valg av tidspunkt. Sol og dagslys er sjelden brukbart for slikt.
mvh
Ø.
Lars L.
CAs råd kan uten videre følges. Han må vel sies å være en av dottens eksperter på dette motivområdet. Problemet i slike sammenhenger som dette er at vi som bare betrakter bildet i en fotografisk sammenheng ikke er så opptatt hvor vanskelige forholdene var. Vi ser bare resultatet og hvor godt eller dårlig det er.
Roar K.
Øyvind Antonsen:
Jeg ville vel blitt forbauset om ikke du var enig med Arnholm. Jeg har visst det sjøl også, men problemet har vært å komme seg dit på de tidspunktene. Vi får nok legge litt større press på naboen som vi bruker som taxisjafør så vi kommer ut på morran.

Lars Larsen:
Selv om jeg er nykommer her på dotten så har jeg da kjent til CAs kvaliteter en god stund og håper han stikker innom når jeg legger ut fuglebilder som det nok vil bli en del flere av etterhvert.

Roar
Carsten A.
En type lys som også egner seg svært bra til nærbilder er det man for i overskyet vær, også i ganske disig sol hvor skygger knapt er merkbare.

MVH CA
Roar K.
Carsten Arnholm:
Takker så mye for tipset.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu