This is the ocean (12)
Prøvd å få fram et bilde av farger og lys på grunnen - og det mørke som en fornemmelse av suget nedover mot dypet.
Bildet inngår i albumet This is the ocean -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-02 22:02:21
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-07-02 22:03:39
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor 28-200
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger321
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_264417} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Inge S.

Hei.
Fargerikt og fint men ikke noe bademiljø for oss tobeinte :-)

Mvh Inge
Brit M.

Det mørke dypet til venstre ja, her har du (igjen) fått fram intensjonen din. Også spennende med kontrasten horisontal vekst til venstre og mykere farger og former til høyre. Nå har du tolv, passe for en utstilling :)

Brit
Tove H.

Takk for fine kommentarer, Inge og Brit! Utstilling,ja.. Takk for at du synes havbildene holder mål til det, Brit. Sammen med maleriene mine kanskje en gang....Takk for oppmuntringen!
Mvh Tove
Rune S.

Flott med vekslingen mellom de vertikale linjene under vann og de horisontale på overflaten pluss de flotte fargene. Fint også med en lys og en mørk side der den mørke gir inntrykk av dypere vann. Flott å se på!

Mvh
Rune S
Tove H.

Glad for at du liker det, Rune! Takk for fin kommentar!
Mvh Tove
Avsluttet .

Fargerikt og spennende motiv. :)

TaS
Sathees Isak M.

Hei:-
Så enkelt og teknisk bra at det tilsammen ble veldig flott:)

mvh
Isak:)
Laurberg G.

Et dejligt motiv. Både enkelt og kompliceret på en og samme tid. Her ser ud som om vandet er rent da du vel ellers ikke kunne fotografere søgræsset så klart. Tror at jeg ville have clonet de små gråhvide pletter væk. De giver ikke så meget til billedet, men støjer heller ikke stort. mvh. lau
Tove H.

Tusen takk Tom Arild, Sathees Isak og Laurberg for fine kommentarer. Skal tenke på å lage en versjon uten flekkene (går ut fra at du mener boblene, Lau)....mulig det blir penere uten... Joda, noe badevann er det ikke, men til fotografering er det mer enn rent nok.
Mvh Tove
Bjorn F.

Fantasifullt og spennende med fine farger og kontraster.
Hilsen Bjørn.
Tove H.

Tusen takk, Bjørn!
Mvh Tove
Tove H.

Har lagt inn nye versjoner 1) uten støy- og 2) uten bobler og støy. Lurer på hva som som gjør seg best?...
Mvh Tove
Helge R.

uten støy er bildet lekkert, flott lys og nydelige farger, en abstrakt betraktning av havets mangfold
:)Helge
Tove H.

Takk for fin tilbakemelding, Helge! Ja, det er nok best uten støy og med bobler...men så ble det nå fint uten både bobler og støy også...?
Mvh Tove
Inger-Lise S.

Hei Tove! Jeg syns v#3 ble rålekker! V#1 er også flott. Et flott motiv med flotte farger. Det gjør seg virkelig med en mørkere side som gir inntrykk av mørke.
Herlig abstrakt natur,dette! Vekslingen mellom horisontale og vertikale linjer er nevnt. Nydelige farger i bildet!Absolutt egnet på vegg i stor størrelse :-)
På en av mine utstillinger hadde jeg bare 12 bilder ;-) Ikke vær redd for å satse! Selv hoppet jeg i det og det gikk kjempebra!
Stå på!

Inger-Lise
Tove H.

Tusen takk, Inger- Lise for oppmuntrende kommentar! Jeg har til nå kun fotografert i jfg- (fine)- og da spørs det på om bildene tåler å bli blåst opp i stort format... Har vært litt dum og tenkt plasshensyn på pc-en. Får finne ut litt mer....
Mvh Tove
Inger-Lise S.

Hei Tove! Jeg kan fotografere i RAW og konvertere til jpg., og gjør det iblandt,men alle bildene jeg har stilt ut er faktisk tatt i jpg. Jeg har da resizet de til 300 ppi/dpi og lagret de i tiff!
Selv bildet mitt som henger 3m x 1,5m på den nye akuttmottaksentralen på Haukeland Universitetssykehus i Bergen har jeg gjort dette med. Og kvaliteten på trykket ble meget bra! Det er trykk på plater.
Du skriver jfg. Jeg går ut i fra at det er i samme gate som jpg.
En gang kom jeg i skade for å lagre et bilde til 175 MB, tiff, på min laptop. Selv det gikk bra, men tok tid!....Da var jeg nervøs ;-)
Har bildet normal teknisk kvalitet, bør det gå. Si bare i fra om du vil ha nærmere forklaring/oppskrift!

Hilsen Inger-Lise :)
Tove H.

Takk, Inger- Lise. Du er en engel. Kommer gjerne tilbake med spørsmål- på mail om det er ok. Lurer nok på så mangt...Skal gå og se bildet ditt på Haukeland.
Mvh Tove
Laurberg G.

Hej Tove. Det er edderflot uden støj og pletter. Og for at blande mig. jpg = join photografer graffic er fuldstændig lige så god at forstørre (blæse op. interpolere 9 som raw. Hertil at de er betydelighurtigere at arbejde med end de tunge Tif- eller Raw-filer. Eneste fordel ved dem er at hvidbalancen kan efterjusteres i PS. Men den kan en bevidst fotgraf jo blot huske at stille inden eksponering. mvh. lau
Tove H.

Takk, Lau, for fin og lærerrik kommentar. Jeg har innbilt meg at det var en kjempefordel å fotografere i Raw- et ''must'' etterhvert.......må si jeg er lettet etter å ha lest Inger- Lises - og nå din utfyllende kommentar. Så fint at dere som har erfaring og kunnskap, deler med oss ''ferskinger'', så vi kan lære- det er kjempeinspirerende! Et spørsmål til slutt- jpg-bildene er jo komprimert- mister man ikke da noe billedkvalitet? Ubetydelig?
Mvh Tove
Lars B.

Skikkelig bra dette (v3), Tove - en ''undervannsjungel'' i dine velkjente, sterke farger. Spennende skiftninger i lyset.
Jeg tar mest i rawformat - i alle fall kjekt dersom man vil ta et mindre utsnitt og fortsatt sitte igjen med litt størrelse på billedfilen ;o)

Hilsen Lars
Tove H.

Takk til deg, Lars, for fin kommentar- og så skjønner jeg nå at raw kan ha noe for seg hvis en skal bruke utsnitt.
Mvh Tove
Rakel S.

Flotte farger i dette bildet:)
Si meg, har du et polaridfilter?
De filtrerer bort lysrefleksjonen i vannet sånn at det ser ut som det ikke er noe vann, bare tang og tare. Veldig kult.
Tove H.

Takk for kommentar, Rakel. Jeg har brukt polarfilter her. Jeg vil imidlertid helst ha med at det er vann også, bobler, bølger, skum, skygger, og av og til reflekser skaper liv når det passer i bildet. Så derfor bruker jeg det ikke alltid på havbildene mine, bare av og til.
Mvh Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu