Weidemanns katedral og Jesus
Dette ble malt i 1965 av Jakob Weidemann.
Som 15-åring var det rart å se at malingen rant nedover veggen. Jeg syns han sølte og skvetta. Steinkjer kirke er rikt på Weidemannkunst.
Det jeg har forsøkt å gjengi her, er skyggene fra alter og krusifiks. Weidemanns veggmaleri er en av ''skyggene''. Derfor virker bildet for hvitt og for ''hardt'' for noen.
Utstyr
  • Nikon NIKON D200
  • Nikon NIKON DX AF-S Nikkor 18:200mm 1:3,5,-5,6 G ED VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger312
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265103} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Dag T.
Som bilde ble det dessverre ganske kjedelig, en ren avbildning i hardt lys. Synd, for maleriet du snakker om er sikkert fint. Jobb mer med mykere lys og finn en mer personlig innfallsvinkel...
Bjarne A.
Hei Dag, og takk for reaksjonen.
Om du er i Steinkjer bør du ta deg en tur i Steinkjer kirke å se på blant annet dette veggmaleriet. Da vil du skjønne bedre min mening med gjenspeilingen av korset mot veggen, og likedan lyset på dette bildet. Joda, maleriet jeg snakker om er ''sikkert'' fint, kanskje..- om en liker Weidemann da. Kirken har forøvrig et spesielt innvendig lys, hvor også denne alterveggen er en del av det. Er forsåvidt enig med deg, men akkurat i dette tilfelle så syns jeg ikke det skal trikses med kontraster og lys. Forøvrig skal jeg etterstrebe ditt ønske om å arbeide med lys etc. Vi er ikke alle helt 100%. Er foto.no et forum for alle og enhver som er medlem, eller skal en være ''ekspert'' og best med Photoshop for å bli tatt på alvor?? Jeg syns det hele har dreid en smule over. Men takk for tipset.....
Ruth S.
Oii! Virkelig spennende bilde. Kanskje lyset var litt hardt, men jeg likte det!
Har sans for bildet som ikke er fixa så mye ( det er fordi jeg ikke skjønner hvordan det skal gjøres) :-)

-ruth-
Avsluttet .
Hei, Bjarne. Jeg synes dette fungerer som oversiktsbilde, men det blir for mange elementer å forholde seg til i forhold til hovedmotivet etter min mening - men jeg liker vinduene i bakgrunn som skaper en innramming. Jeg mener også at lyset er for hardt, det stjeler dybde og farge, men det er kanskje ikke til å unngå pga spotlight... Når det gjelder komposisjonen på dette bildet ville jeg kuttet like nedenfor tærne (unngått alterlysene), likeså litt i øverste del, men beholdt vinduene på sidene - kanskje et kvadratformat. Det ville gitt mer ro rundt hovedmotivet. Dette er min mening og ingen fasit, men jeg mener det er lærerikt å lytte til meninger som bryter med egen oppfatning, slik jeg erfarer foto.no :-) Har lest din info og nevner avslutningsvis at jeg selv har erfaring fra lokalaviser - stå på videre!
Vennlig hilsen MV
Dag T.
Du spør hvem foto.no er til for. Tja, bildekritikken er til for at folk skal si sin mening om bildene. Min kommentar krever ikke spesiell kjennskap til photoshop, jeg har ikke stor kunnskap der selv, men min kommentar til ditt bilde er at lyset er hardt, og at bildet som sådan virker veldig rett på sak. Det vil si at det gir inntrykk av at du gikk inn, tok det første bildet du så, og gikk ut igjen uten å tenke på at du kunne gjort noe annerledes.

En annen eksponering, bruk av blits, dempe den lampen som er på, slå på en annen lampe for å dempe skyggene, velge en tid i døgnet der lyset kommer utenfra, velge et annet standpunkt eller et annet utsnitt. Ingen av disse krever mer spesiell kunnskap enn et øye for hva du vil med bildet. Det er da dette vi er her på foto.no's bildekritikk for å lære?

Om det er så at du blir sur av min kommentar så får du ha meg unskyldt, men jeg klarer ikke å se på min kommentar som noe overtramp. Føler du det sånn så bør du kanskje legge ut bilder i bildegalleriet i stedet.
Marie J.
Jeg synes at lyset er for hardt på dette bildet, og at det ble croppa for mye ved venstre lysestake.
Er nok enig med Dag Thrane, selv om jeg er nybegynner.

mvh MJ
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu