På vakt
pkuskete etter regnet, og litt på vakt...
Bildet inngår i albumet Naturen rundt meg -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-26 20:03:00
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger443
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268616} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Amund Blix A.
Når det er såpass innlysende at insektet her er hovedmotivet, synes jeg det fungerer svært dårlig at den ikke er i fokus i det hele tatt. Fokus har jo havnet på bladet, og det gjør bildet rett og slett irriterende å se på, med en uskarp insektsmasse som øyet trekkes mot. Dette gjelder begge versjoner.

Når du tar nærbilder som dette, må du være nøye med valg av fokuspunkt, bruk gjerne det midterste(som regel har det best følsomhet)

Mvh

Amund
Inger-Lise S.
Hei Ruth! Irritert blir jeg ikke ...Men bildet er nok noe uskarpt,med mer fokus på blad enn insekt. Jeg syns v#1 ble det beste her.Men ikke skarpt nok...
Du har hatt stor framgang fra du begynte her. Jeg husker jeg spurte meg selv om du hadde dårlig syn..Nå mener jeg å ha lest et eller annet sted at det er korrekt. Jeg vet ikke hva slags kamera og objektiv du bruker, samt hvilke verdier du har brukt nettopp her,som blender, lukker etc..
Men en venninne av meg sliter med synet og er henvist til å bare ta kun med autofokus, da hun ikke kan fotografere verken med briller eller linser...
Jeg er ikke sikker Ruth, for 95 % av bildene mine er tatt med manuell fokus,- men kanskje det var en tanke å bruke autofokus? For bilder er gøy å ta!
Jeg beklager om jeg tar feil mht til dine synsproblemer!
Uansett, det har gått framover med deg her!

Som Amund skriver, er det viktig å være nøye med fokuspunkt.
Stå på!

Fortsatt god sommer!

Inger-Lise :-)
Bodil Kristine F.
Hei Ruth!

Var det bevegelse i vinge/blad som forårsaket uskarphet? Uansett fungerer bildet som helhet brukbart, synes jeg. Mye pga av den duse bakgrunnen i V1 og fine linjer og kontrast/linjespill mellom blad og vinger.

mvh Bo
Per Einar G.
Det kan jo være mange grunner til uskarpheten, har du justert diopteret?
Anyway....motivet er helt ok, og den softe bakgrunnen mot bladet ok.
Versjon 1 for meg.

Stå på :)

Per E.
Ruth S.
Huff ... jeg beklager at dere måtte se på enda et dårlig bilde fra meg:-(

Det var vind da jeg tok bilde, men det kan ikke brukes som unnskylding. Feilen er ( og vil alltid være) at synet mitt forandre seg hver dag. Det som ser klart ut i dag, kan være helt tåkete i morgen, og omvent.

Jeg kjører kun på autofokus, for manuell er helt håpløst for meg ( sjekk bilde ''FOKUS'' , der jeg har forklart litt om hvordan dagene er som svaksynt.

Tusen takk for at dere tok dere tid til å stikke innom hos meg.

-ruth-
Inger-Lise S.
Megt bra v#3-:-) Den er meget bra!

Inger-Lise
Inger-Lise S.
Sorry Ruth! Siste kommentar var nok ment til et annet bilde! Her er jo ingen v#3 :-) Snakk om å rote! Var stresset her...
Ellers må du aldri beklage det du legger ut!!

Ser du tar endel på frihånd....Jeg faller ennå for den fristelsen, men det går helst dårlig :( Så lenge leve stativet!

Inger-Lise:-)
Roar K.
Jo, det er nok som nevnt før her at meste fokusen havner på bladet, men at insektet er så ute av fokus at det er irriterende å å se på som første kommentator sier synes jeg minner mer om uforskammet flåkjeft enn en skikkelig kommentar. Jeg har sett atskillig værre ting enn dette blitt lagt ut. Men jeg tror at rådet om å bruke stativ vil høyne bildene dine spesielt når du har problem med synet. En snorutløser i tillegg er ikke dumt.

Roar
Ruth S.
Hei, Inger-Lise:-)

Jeg bruker skjelden stativ, for jeg bruker støtte når jeg går, og da blir det litt mas og ta men stativ. Har brukt det etpar ganger, og det er flott til planlagt fotografering. Jeg går jo med kamera rundt halsen hele tiden når jeg er ute, og det er sjelden jeg setter meg ned for å vente på en ''modell'' :-)



Hei,Roar:-)

snorutløser var et godt råd!! Tusen takk:-)


-ruth-
Øyvind A.
Autofokus og nærfotografering er en vanskelig kombinasjon. Med så liten dybdeskarphet som man har ved såpass stor målestokk, er det kritisk å få plassert fokusen akkurat der man vil ha det skarpt. Her har autofokusen tydeligvis bommet, siden det er bladet som er i fokus. Og dermed faller bildet gjennom for min del.

Har du forresten kamera med diopterinnstilling?

Roar: Ditt sleivspark til første kommentator kunne du ha spart deg. Dette er bildekritikken, og der skal det være stor takhøyde.

mvh
Ø.
Inger-Lise S.
Hei Ruth!
Ja,på bildekritikken er det stor takhøyde. Men jeg tror du tåler den,siden du legger ut bilder der.

Et lite tips: Om du har mulighet,skaff deg en fotoryggsekk med muligheter for å henge stativet på. Ryggsekk er flotte greier! Ikke minst når man skal dra med seg ulike objektiver, mellomringer, etc...Samt stativ. Men viktig at du har en ryggsekk med feste for stativ!
For meg er det bortimot meningsløst å ta digitale bilder uten stativ..Jeg har snorutløser og fjærnutløser ,og akter å bli bedre å bruke begge ;-)

Stå på!

Inger-Lise
Amund Blix A.
Roars Kneppen`s kommentar til mitt innlegg synes jeg er lite heldig! Her kommer jeg med mine førsteinntrykk til bildet(på bildekritikken hvor takhøyden skal være stor), og ja, at hovedmotivet er uskarpt *er* ''irriterende'' i mine øyne. Hva er galt med å mene det? Dette ødelegger bildeopplevelsen for meg, og da må det da være greit at jeg forteller dette...

Det er MIN opplevelse av bildet og å komme med kommentarer(til mitt innlegg) som: ''uforskammet flåkjeft enn en skikkelig kommentar'' bidrar kun til konflikt og dårlig stemning. Dette har jeg *veldig* lite til overs for.


Amund
Gunnar John C.
Fokus - det handler vel også om hvor man plasserer sin oppmerksomhet, og hva man venter å se? Hva man tror er viktig i bildet. Når fokus ligger på det grønne blad blir historien annerledes, men likefullt en historie. Like interessant.

Her ser jeg et grønt og pittoresk bladlandskap, blankt og saftig gjengitt. Med en insektstrussel. Et grådig insekt, som kommer til å fortære landskapet. For meg har du latt landskapet være det sentrale, mens man kanskje (standard for et slikt bilde) ville trodd at insektet skulle hatt plassen som hovedmotiv.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Inger-Lise S.
Godvilje er vel og bra, men snakker om godvilje :-)
Jeg tror nok Ruth kjenner min, men også at hun ønsket insektet som sentrum her.Og ærlige meninger.
Skulle jeg sett bildet slik at et grådig insekt ville fortære omgivelsene, ville jeg nok forventet at det ikke sto i sentrum, men kom inn fra siden, gjerne med en dominerende plass, men ikke i sentrum. Bjørnetjenester lærer vi lite av...
Men vi bør selvsagt respektere alles meninger, så lenge de holder seg innenfor folkeskikkens grenser. Noe jeg mener første kommentator gjorde..
Inger-Lise


Ruth S.
Hei, alle sammen.


Bildet ble lagt inn på BK, og da ønsker jeg selvsagt kritikker, både dårlig og gode.
Amund B. skrev sikkert sin kritikk fra sitt eget ståsted, og han har jo rett: insketet er uklart. :-)

''Når du tar nærbilder som dette, må du være nøye med valg av fokuspunkt, bruk gjerne det midterste(som regel har det best følsomhet) '' skrev Amund, og det er da et godt råd?

Uansett: Jeg er veldig glad for alle kritikker, og takker dere for at dere bruker tid på mine bilder.

Ha en flott lørdag.

-ruth-
Roar K.
Øyvind Antonsen:
Selv under bildekritikken går det an å utrykke seg på en måte som ikke virker nedlatende og støtende. Voksne mennesker bør kunne føre et språk som ikke virker støtende. Det er det jeg reagerer på.
Roar
Øyvind A.
Roar, det eneste nedlatende og støtende jeg finner i denne tråden, er din kommentar: ...''minner mer om uforskammet flåkjeft enn en skikkelig kommentar''....

Vær så snill å prøve å forstå at den slags karakteristikker ikke hører hjemme her!

Ø.
Jan Erik E.
Stå på Ruth. Ikke la deg knekke av dette. Mvh JEE
Marie J.
Her er jeg nok enig med Amund. Litt for uskarpt,men v1 er nok det beste. Jeg ser at Amund har gitt deg råd ang fokus, og andre gir råd om stativ. Alt er helt sikkert godt ment.

mvh MJ
Mads B.
Hei Ruth. Ja kommentarer som fokuserer på skarphet og fokus har du fått mange av, og de er nok godt ment. Men du skal vite at flere enn deg sliter med å få skarpe bilder. Jeg er en av dem. På kamera har mange av mine bilder sett helt greie ut, men når jeg ser de på PC-en er mange alt for uskarpe. Jeg ser nok også for dårlig, selv om jeg likevel prøver på manuell fokus, og da blir resultatet der etter. Men vi gir vel ikke opp for det?! Jeg har sett på bildene dine, og du har flere fine, synes jeg. Lykke til videre!
Mvh Mads B.
Ruth S.
Hei, Mads og Marie.

Jeg er helt sikker på at de fleste kritkker er godt ment. Klart jeg blir litt sur/lei meg hvis kritikker går på meg som person, men det er ikke tilfelle ang dette bildet. Kritikkene kan gjerne være vonde å svelge, men når kritikken kommer med et råd til forbedring, så er det ikke vanskelig å ta i mot slike ting:-)

Jeg blir ikke en bedre fotograf hvis ingen tør å si det de mener. Saklig kritikk er viktig, synes jeg.

Tusen takk for at dere stakk innom hos meg:-)

-ruth-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu