Hva er dette da...?
fant denne i hagen i dag... Noen som vet hva det er...?
Ok. Kunne væt skarpere.
Bildet inngår i albumet Insekter -
Utstyr
  • Canon 400D
  • Canon Makro Lens EF 100mm 1:2,8 US
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger272
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271527} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
jøran f.

Det nærmeste jeg kommer er nok en flue. Men det finnes svært mange arter av dem da :-)) Aner bare et prikkete mønster på vingene.
Monica J.

Fluelignende sak da altså... Hehe...
Det virket som den kunne være ganske hard i ''skallet'' eller hva jeg skal si (altså allà gresshoppe...) men jeg vet neimen ikke sikkert hva det er jeg heller...

Monica
Avsluttet .

Gjør et søk på Coremacera marginata. Tror det kan være den. Familien kalles kjerrfluer på norsk. Flotte øyne!

Inge
Ronny A.

Hei Monika. Sender deg en link hvor du kan lese litt om de ca. 3000 artene med fluer vi har i Norge, fordelt på 81 familier:-)
http://no.wikipedia.org/wiki/Fluer
Ellers synes jeg det var et spennende og flott bilde
du har tatt av denne flua:-)
mvh Ronny
jøran f.

Jeg har slått flat mange fluer som flyr vider jeg:-) Ser hva du mener med gresshoppeaktig, spesiellt bakkroppen. Men brystparti øyner og bein tilsier flue. Det samme tilsier hårene på brystpartiet. Regner med at det er ganske enkelt for ''kjenneren'' fordi det er ganske få i denne ordenen som ikke har glassklare vinger.Men når det gjelder ordenen Årevinger har jeg meget begrenset litteratur. Vi får nok satse på at noen andre er eksperter på denne:-) Gjerne også med god litteratur.
jøran f.

PS jeg skrev ''Årevingene'' men mente selvsagt ''tovinge ordenen'
Avsluttet .

Hei

Fytti katta for et ekkelt kryp, men likevel fasinerende. Her diskuteres det art, men jeg melder pass men kommenterer likevel bildet.
Likte utsnitt, og komp her. Skarpt på øyepartiet(grøsser ved å se på den) og selv om det er litt uklart bak gjør det ikke noe synes jeg da. Liker bildet ditt Monica, og går her å gleder meg til mitt makro-objektiv kommer.. Har venta i evigheter.. sukk..

Mvh Eva
Monica J.

Hei alle sammen!
Tusen takk for raske tilbakemeldinger!
Kjekt m den listen Ronny, selv om det ser ut til at Inge fant ut hva dettte var. Blir helt imponert hva min hage rommer av rare skapninger...! Ha en strålende dag videre :-)
Monica
Avsluttet .

Fluer er ikke direkte vakre, mer et praktisk utseende. Tett og fint utsnitt, skarpheten er heller ikke så aller verst.

TaS
Odd E. k.

Hei Monica!

Et flott og fasinerende bilde av flua. Liker godt den fine fotovinkelen noe opp på flua. Dybdeskarpheten er veldig liten, bare noen millimerer, noe som fører til at skarpheten stedvis blir bra langs fluekroppen. Du skriver ikke noe om blendertall, da jeg har en mistanke om at blenderåpningen er stor (lite blendertall 2,8 eks.). En blender på ca. 8-10 har sikkert fått hele fluen skarp og i fokus. Uansett et fint komponert bilde i et fint utsnitt.

Ha en fin macrouke Monica!

Mvh

Odd E.
Wenche J.

Denne liker jeg. Flotte farger. Blir alltid fasinert av fluas store og fargesterke øyne. Likte også linken til Ronny. Trenger den:):):)
Mvh Wenchel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu