Tulipaner i sorthvitt
Utstyr
  • Canon EOS 1D Mk II
  • Canon EF 50 1.4
  • Blenderf/1.4
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_284073} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Fin teknikk og gråtoner. Selve teksturen og ''overflata'' er jo ganske typisk digitalglatt, men de fine gråtonene fra helt svart til helt hvitt veier opp. Motivet derimot synes jeg er ganske fraværende her.
Avsluttet .
Oppbyggingen av bildet er veldig bra synes jeg, liker også godt hvordan gråtonene renner over i sort her.. Fint bilde.

Øyvind
Henrik Eidem K.
Takk for kommentarer begge to.

Tommy: med digitalglatt, mener du at det burde vært litt mer struktur i bildet? Jeg synes at pga begrenset dybdeskarphet så synes jeg det passer bra at det som er skarpt er relativt støyfritt. Men jeg er åpen for alternativer, så jeg skal titte litt på saken i PS.

Vet ikke helt hva du legger i fraværende motiv egentlig, men her ønsket jeg å et relativt lite og rolig motiv med hovedvekt på kontraster og linjer.

H
Avsluttet .
Delikate gråtoner. Det jo litt dristig å plassere motivet på denne måten og det fungerer brukbart etter min smak, men jeg lurer på om ikke tomrommet til venstre blir i største laget. Kanskje en liten klipp fra venstre?
Tor-A
Avsluttet .
''Tommy: med digitalglatt, mener du at det burde vært litt mer struktur i bildet?''

Ja. Men det er vel en smakssak. Mange vil jo ha minst mulig korn, men jeg synes ofte litt tekstur gir mere liv i et sv/hv-bilde.


''Vet ikke helt hva du legger i fraværende motiv egentlig''

Med det mener jeg ikke annet enn at jeg synes et bilde av en stueplante blir litt i enkleste laget og i litt for stor grad heller mot en avbildning. Som teknisk akrobatikk er det jo helt greit, men det er sikkert en smakssak det og.
Henrik Eidem K.
Som regel er jeg enig i at shv-bilder gjør seg med korn, så jeg skal teste litt. Men jeg har litt mer sansen for filmkorn enn digitale korn.

Ang motivet så er jeg helt enig i at en blomst ikke er noe spennende motiv i seg selv. Det samme kan man forsåvidt si om de fleste motiver. Hvor spennende er egentlig et menneske-ansikt, for eksempel? Så det hele kommer vel mer an på hvordan resultatet blir. Et fint portrett er fint, selv om man kan kalle det et enkelt motiv.

Som nevnt så var det forsåvidt ikke blomsten som var motivet her, men helheten. Men om jeg har lykkes med den er jo selvsagt opp til hver enkelt å vurdere. Og det er sannelig bra ikke alle er enige til enhver tid:-)

H
Roger A.
Et stilrent og fint motiv. Gråtonene er nevnt og jeg er enig.

Liker uskarpheten på den fremste blomsten, men det er noe som forstyrrer meg med det bakerste bladet.

//roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu