Bildet inngår i albumet Nidaros - byen min -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-28 21:22:53
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger193
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_284368} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Liv F. D.

Hei Brit,
da er det høst i Trondheim også. Jeg synes det er fine høstfarger her, men jeg ville skjært bort toppen av bilde, rett over pipa på huset til høyre, fordi himmelen ikke hever bildet her. Bare et forslag fra meg.
Ha en fin foto-søndag!
mvh
Liv '')
Avsluttet .

Hei Brit
Nok en gang har du fanget et Trondheims-motiv som fenger. Flott med bevegelsen i den mørke elva og siste rest av høstfarger. Jeg er enig med Liv om at du kunne skjært bort toppen av bildet. Jeg synes også at det er for lite ''rom'' til venstre for huset. Hva om du tar et liggende bilde av samme hus, selv om høstfargene nok har blåst bort i natt/dag.
Ha en fin dag. Hilsen Elinor
Brit M.

Takk for kommentarer og forslag, Liv og Elinor.
Jeg ønsker å ha med Mansard-taket på huset, og de vakre trærne. Å velge utsnitt blir alltid et kompromiss. Hvis jeg fjerner øvre del av bildet, syns jeg da det blir lite igjen av det jeg mente med bildet: en stille ettermiddag, et vakkert hus plassert i et vakkert miljø, med vakre trær ved elven.
Elinor: til venstre var det noe skrammel som jeg valgte bort. Skulle jeg lage bildet i landskapsformat, ville jeg ikke fått med det jeg mente var viktig for bildet.
På v2 har jeg mørknet himmelen og tatt bort litt småfjaks.
Håper dere syns det ble bedre.

Brit
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 kom seg betraktelig,
et kraftig kutt av øvre del ville også gitt et bedre fokus på selve idyllen i bildet:)

-iav
Avsluttet .

Hei
Enig at v 2 er bedre enn versjon 1. Fargene ble mye bedre. Ok at du har valgt å ikke ta med skrammelet til venstre for huset.
Hilsen Elinor
Tove H.

Kunne godt ha bodd der...veldig pent. Synes v2 ble fin, med vakker arkitektur i harmoniske omgivelser. En liten elveperle.
Mvh Tove
Brit M.

Takk for kommentarer og forslag, dere tre.
Inger Anne, det er flere som har foreslått kutt, og jeg ser på mange måter fordelen ved det. V2 ble likevel den versjonen som kom nærmest det jeg hadde forestilt meg med bildet.
Elinor: fargene er ikke forandret i v2, bare himmelen, pluss at jeg har klonet bort noe småtteri.
Tove: ja hvem kunne ikke tenke seg å bo her? Men så mektig en strømregning...
Det er barnehage her nå.

Brit
Odd Tore S.

Trondheim har sine ærverdigheter og Nidelven i behold, og pent er det. Det bidrar også til en viss mimrefølelse, har tross alt bodd der i seks år fordelt på to perioder.
Så til det mer fotosaklige:
Pent og karakteristisk, særlig etter en smule opprydding i v2.
Jeg liker godt lyset og de mettede fargene du har valgt. Det var nok ofte litt melankoli både i luften og i sinnet på denne tiden av året der oppe.
Utsnittet synes jeg er svakheten her: Med Nidelva i såpass speilende tilstand ville jeg kuttet rett over taket på ''hovedbygningen'' og latt Nidelva med speilinger og late hvirvler fått den delen av formatet som da ble ledig. Eller deler av det.
Odd Tore
Brit M.

Takk for kommentar, Odd Tore. Jeg var selv inne på tanken på å kutte rett over de to pipene på huset til venstre (på et annet sted). Det er mulig jeg gjør det, som en alternativ versjon. Jeg tror jeg skal skrive det ut, for å se hva som skjer...men v2 er nok en favoritt hos meg.

Brit
Avsluttet .

Hei Brit.
Er det virkelig bare endringen på himmelen som gjør at fargene virker klarere på v. 2. Jeg liker ihvertfall versjon 2 best.
Hilsen Elinor :-)
Brit M.

Det er nok den lyse himmelen på v1 som blasser bildet litt, fargene er ikke forandret. Ser du har vært mer aktiv og lagt inn nye bilder, det er flott, Elinor!

Brit
Fred S.

Våger meg ikke på Korsmesteren din, Brit, holder meg heller langs Nidelven stille, og vakker gammel bebyggelse jeg mener sånn omtrentlig å dra kjensel på. Ikke langt unna Lykkens Portal, mener jeg.. Pent , gammelt strøk, og du har skildret miljøet i fine, varme toner.

vh fred
Line M.

Hei Brit
Her falt jeg veldig for de flotte fargene i høstbildet ditt. Lekkert!
Mvh
Line
Inger-Lise S.

Et nydelig bilde! Spesielt vakre farger! Flott presentert!

Inger-Lise
Brit M.

Noenganger må man våge...
Hvis du tenker deg at Bybrua (Lykkens portal, som en lastebilsjåfør kjørte i filler) ligger i sør-øst, så ligger dette huset mer sør, rett overfor sykehuset. Fint du likte det.
Takk for den fine kommentaren din også, Line!

Brit
Brit M.

Og takk til Inger-Lise, du smatt imellom!

Brit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu