Søte, lille blåmeis..
Nettopp begynt som smått med småfuglen, og blåmeisen er en stadig gjest på foringsplassen. I tillegg har jeg blant annet kjøttmeis, rødstrupe, spettmeis, stjertmeis og skjærer på daglig visitt.
Ok for å være mitt første blåmeisbilde. Greit teknisk og fine farger.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-14 19:00:02
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-11-14 20:46:43
    Versjon #3
Utstyr
  • EOS 350D
  • EF 300mm f/4L IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetStativ (tripod) uten IS.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287528} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Adrian Dyrhaug G.

Hei Marcus

Et artig og detaljrikt blåmeisportrett dette!
Fint lys og gode farger.
Litt synd med trestammen i bakgrunnen som stjeler noe av oppmerksomheten. Ellers et topp bilde dette!

mvh Adrian Grande
Espen B.

Ganske fint dette, mye finere enn kjøttmeisen. Men jeg er ikke enig i at det er fine farger her. Du er nok litt ute å kjører med hvitbalansen. Dersom du har tatt bildet i RAW-format er det en smal sak å rette på. Hvis ikke må du justere fargene manuelt noe jeg ikke er flink til/har prøvd så mye.

Men du har absolutt et fint utgangspunkt. Jeg liker treet i bakgrunnen her, det skaper en fin dybde. Dersom det hadde vært helt ''tomt'' der ville det trolig blitt kjedeligere. Vel, det var min mening. Stå på!

mvh Espen
Marcus V.

Takker for kommentarer!

Tror det var min bror sitt kjøttmeisbilde du kommenterte for noen dager siden. Hehe. Han låner kameraet mitt, skjønner du. :)

Ihvertfall.. Ser ut som om jeg har glemt å fjerne grønnstikket i bildet denne gangen. 350D'en min leverer utålelig mye grønnskjær - hvorfor aner jeg ikke. Pleier å fikse det i PS, og det er vanskelig å merke når man har glemt det. Man ser det først når man har fikset det i PS og sammenligner de to ulike bildene.

Legger ut en versjon der jeg har fikset grønnskjæret, samt konvertert til sRGB. Kunne trengt en kommentar på om bildet ble bedre eller ikke. Det er jo det man lærer av. :)
Tommy S.

Heisann

Et fint blåmeisbilde dette!
v2 ble bra, etter at du fjernet grønnskjæret. Flotte farger og fin komposisjon. Bakgrunnen står fint i stil med blåmeisen.
En liten utbrent flekk i hodet. Ellers helt fint.
Spennende med foringsplass ja. Skulle være spennende å se flere bilder fra deg framover. Stjertmeisen er spesielt moro!

Tommy S
Marcus V.

Tuusen takk for tilbakemelding Tommy!
Det rører meg å høre at andre er interessert i bildene jeg tar. Prøver så godt det lar seg gjøre å legge ut et bilde her på dotten daglig - ikke for å spamme, men for å holde liv i drømmen min, og tvinge meg selv til å fortsette med fotograferingen for å forbedre meg. Når jeg ser tilbake på bildene jeg tok for 4 måneder siden, merker jeg betydelig fremgang - og det er godt å se. Så hvis du er interessert i flere bilder fremover er det bare å følge med - for det kommer nok en god del! Dog er jeg kun på foringsplassen annenhver uke.

Stjertmeisen har jeg sett i flokk tre dager i strekk nå. Ett individ tok turen innom treet ved foringsplassen, men satt seg selvfølgelig rett bak en stor grein. To hvite vinger på hver sin side av en snøbelagt stamme er ikke akkurat spennende.

Noen tips til hvordan jeg får den helt inn på foringsplassen, og ikke bare flygende fra tre til tre RUNDT?
Espen U.

Fint bilde, jeg synes versjon to er bedre enn versjon en. Blå bakgrunn står enda bedre til blåmesisen, men det er vel kanksje versjon en som er nærmest sannheten?

Espen Utaker
Marcus V.

Takker for kommentar Espen. Jeg vet tross alt ikke hvilken versjon som er mest lik sannheten, men i mine øyne så er hvit hvit og blå blå. Når hvitfargen får nyanser av grønn - som stort sett alle bildene jeg tar med 350D gjør - er det vel ikke lik sannheten? Grunnen til at 350D'en min tegner alle bilder med ett grønnskjær vet jeg rett og slett ikke, og hvitbalansen er stilt til ''auto''.

Jeg mener altså at kameraet gjør bildet grønnere enn virkeligheten, og når man da retter opp igjen nyansefeilen, bør man dermed klare å gjengi virkeligheten på en BEDRE måte - om ikke mer. Eller tar jeg helt feil her eller?
Marcus V.

Mulig jeg dro for hardt i spakene på forrige fargekorrigering (fjerning av grønnstikk), som førte til en for mørk blåfarge i bildet. Har nå brukt en annen metode for å fjerne fargestikket. Hvordan fungerer v3?
Christoffer M.

Hallo

Jeg synes klart v3 er best! Farger, skarphet og positur er bra, og det eneste som trekker ned, er den litt forstyrrende trestammen i bakgrunnen. Den kunne vært enda mer visket ut etter min mening.

Christoffer.
Marcus V.

Takker for kommentar Christoffer.

Ser at bakgrunnen kanskje kunne vært mer dus, men da trenger jeg f/2.8. Modellen med f/2.8 koster per dags dato 35.000 kroner, og blir litt for dyrt for en amatør for meg. Uansett ville mindre av fuglen vært i fokus også.
Espen B.

Se der ja :) Dette ble mye bedre ja. V3 er best bortsett fra at du burde ungått å brenne ut på hodepartiet, det er mulig ved å justere i flere lag. Forresten så var det ikke meningen å forveksle deg med bror din :)

mvh Espen
Marcus V.

Hei og takk for kommentar Espen.

Ser det med utbrentheten nå. Kunne justert i flere lag, men tror ikke jeg tar meg tiden til det. Bruker heller tiden på foringsplassen.

Forresten var det i dag innom

- Kjøttmeis
- Blåmeis
- Stjertmeis
- Rødstrupe
- Gjerdesmett
- Spettmeis
- Svarttrost
- Skjære

på litt over 1 time. Så jeg er ganske fornøyd!

Har forresten - som jeg lovet - lagt ut et nytt bilde i dag. Denne gangen av en kjøttmeis. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu