Marianne
Et bilde jeg tok i høst av Marianne. Bildet er tatt på et moteshow.
Det funker..Hva syns du?
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • 70-200mm f/2.8L USM
  • Brennvidde70mm
  • Blender-
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_293438} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Chris J.

Komposisjonen er flott. Sminken synes jeg er grusom, men det er jo utenfor din kontroll. Litt utbrent i panna kanskje?

Chris
Tomas J.

Hei Chris!
Takk for kommentar.

Er ikke helt sikker på det med utbrenthet, vet at skjermen min er litt for lys, siden jeg ikke har fått kalibrert den enda, og området i panna er ikke utbrent her :)

Når det gjelder sminken, elsker jeg den! Folk har forskjellige meninger om slik sminke, og det er vel kanskje litt bra? :) Tenk om alle syns alt var fint, hehe.
High Fashion-sminke er veldig spesiellt da.

God Jul :)
Tor-Erik E.

Dette bildet har utbrente partier både i pannen og på begge skuldrene i de lyse partiene. Om det sjenerer bildet er et annet spørsmål...
Tomas J.

Hmm..
Så du sier det er utbrent Tor-Erik? Har både sjekket bildet på en kalibrert skjerm og sjekket det i photoshop, men verken photoshop eller skjermen viste at bildet var utbrent.

Det gjorde seg faktisk veldig bra som A3-print også. Det ser ikke utbrent ut på utskriften heller, så er du sikker på at skjermen din er kalibrert?

:)
Tor-Erik E.

Åpne bildet i photoshop og åpne levels. Hold nede ''Alt'' knappen mens du prøver å justere highlights, da vil PS vise deg de utbrente områdene i bildet, dvs de områdene jeg nevnte i forrige kommentar.
Ståle-René H.

Hei Tomas. Synes dette var kult og jeg liker sminken her. Det lange kjedet synes jeg er litt i veien.. Bra skarphet der det skal være skarpt.
Utbrent? Er visst mange som ikke vet hva utbrent vil si... her er ingenting utbrent, men veldig nære utbrent. Har sjekket dette i PS og det er detaljer i de nevnte områdene og inget snev av utbrenthet.

Stå på Tomas og ikke bry deg om slike tragiske kommentarer som kun har til hensikt å rakke deg ned.

ST
Tomas J.

Har nettop kalibrert skjermen min med Spyder 3, har også sjekket bildet i photoshop, og ingenting er utbrent. Er det en feil i Spyder 3 da, siden det ser bra ut?

Takk for kommentar Ståle!
Når det gjelder smykket skal jeg være litt enig med deg, men det var antrekket som skulle brukes på motwshowet, så kunne ikke endre noe, da ville noen butikker blitt sure:)
Avsluttet .

Hei

Koselig å se dine bilder her på dotten! Jeg er ikke noe ekspert men klarer ikke se utbrente partier som tidligere nevnt. Modellens makeup er spennende, og det virker effektivt når det er noe som skal presenteres. Det lille smykket hun har på seg ødela litt, ser etter samstemtheten i antrekket. Det skal jo være litt i stil, men det er vel noe du ikke bestemmer. Ellers synes jeg du er dyktig med kamera til og være bare 17 år! Men det har jeg sagt før!

Mvh Eva
Tomas J.

Hei Eva, og takk for kommentar!

Det lille smykket vet jeg faktisk ikke om er modellens, eller om det var med i stylingen, men det stikker seg litt ut ja.

Takker og bukker :)
Ivar O.

Tomas: God Jul forresten!!!! :-))

Tja.... kommer opp som blått og lilla i min versjon av PhotoShop under levels, samt SER utbrennt ut på skjermen min. Vet ikke hvilken versjon av PS du og andre benytter, og heller ikke om det har noe som helst å si! -Uansett.... hele diskusjonen om utbrennthet er littegranne tafatt mener nå jeg. Manger ganger er det ok at partier er, eller nesten er, utbrennt, uten at det skjemmer bildet. Her synes jeg det skjemmer littegranne at det er så nære (eller er..?), men som jeg har sagt før, jeg henger meg mere opp i halsen: Du softer og ordner hud på mange av bildene dine rett som det er, og her synes jeg med fordel du kunne ha gjort det. Slag-skyggen, blodåre, samt rynke i det mørke partiet tar for mye av oppmerksomheten.

Prates !

Ivar :-)

PS! Vet at dette hører til i din ''skråstillte'' tid... men det funker.. ;-)

Tomas J.

Hei Ivar, og god jul til deg også :)

Jeg benytter Photoshop CS3 Extended til å redigere bilder i. Det er ikke billig, men verdt det.
Huden er softet, men hvorfor fjerne blodårer?
Dere har jo sagt før at å clone bort ting er noe man ikke gjør på mennesker!
Hvorfor en annen mening nå?

Lurer også litt på hvordan du og Tor-Erik kan sitte på denne viten om motefotografering når dere ikke har et eneste motebilde på nett?
Vi har forskjellige stiler, og et motebilde tatt på Koch er ikke likt et solnedgangbilde fra Mjelle eller Landego. Man cloner ikke bort noe så viktig som blodårer???
Ivar O.

Tomas: Jeg var ikke ute etter å lage lang diskusjon, men legge inn en enkelt og oppriktig komentar, slik JEG ser det... SUBJEKTIVT fra min side. Jeg sitter ikke sammens med Tor Erik eller noen andre for den saks skyld. Du og jeg har pratet nok sammens siden vi ble kjennt til at du burde være komfortabel til å vite hva jeg står for. Jeg baserer mine komentarer på hvordan det ser ut på skjermen min i mine øyne. En ting har du dog rett i, jeg har ikke peil eller erfaring på fashion/mote forografering, men komenterer etter hva jeg synes. -Faktum er... selv om jeg ikke tar bilder som dette selv... lærer jeg av å se og komentere, og kan bare håpe jeg en dag greier å nå opp på ditt nivå.

Vedr. clone osv. det gjør jeg uten tvil om jeg synes det er fornuftig å gjøre det. F.eks. om modellen på tiden da bildet ble tatt, har skjemmende trekk (kvise er ett greit eksempel), og det ikke er tatt bort med smike, er det en selvfølge at jeg forbeholder meg retten å ordne dette. Det jeg tidligere har sagt er (om ikke bildet bærer tydelig preg av at deg skal se manipulert ut), drar jeg grensen der. Jeg cloner ikke bort SAS hotellet, eller Landegode. Desuten vet jeg ikke hva som er lov og akseptert om bildene skal selges/trykkes. :-))


Jeg mener ikke at du skal clone bort blodårer Tomas. Det er ikke så sort/hvitt. Det jeg mente var at du er så flink å lage modellen se bra ut, at her kunne du ha gjort mere. Men som sagt... det er bare MIN smak, og det som gjelder til slutt er hva du, modellen samt oppdragsgiver synes. Det at meningen min om sluttresultatet denne gangen kanskje er i mindretall... det kan jeg leve med.

Prates!

Mvh, Ivar :-))

Rolf-Ørjan H.

Merkelig personlig diskusjon dette... hvorfor diskutere blodårer og softing som om det handler om rett og galt??

Bilder er forøvrig ikke utbrendt. Det er detaljer i hele bildeflaten. Når det gjelder utbrendt-varselet Tor-Erik snakker om, så advarer det tydeligvis når man nærmer seg utbrendt.
Ivar O.

Halloen!

Godt nytt år!!!! :-)) På tur i seng, og dette er første komentaren i det nye året for unge Olsen !!!

Tomas/Rolf: Har for mye respekt til dere begge for å fortsette her!

Godt nytt år!!!! Drar en kjapp telefon i nærmeste dagen eller to! Prates gutter :-))

Rolf: Kort og godt... enig.. :-)

Ivar :-))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu