Utstyr
  • Nikon Coolpix 990
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFrihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger294
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_29845} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Arild S.

Fin komp og fin skarphet, men litt tomt på venstre side.

Arild
Ken L.

Må si meg enig med A.S. Men pent var det absolutt!!
mvh Ken
Øyvind K.

Ja, bildet er litt tomt på venstresiden. Beskjæringen er bevisst slik, men jeg funderte på om jeg skulle beskjære det i høydeformat. Mulig det ville fungert bedre.

Ishi K.

pent! Synes bildet funker, jeg.

mvh K.
Elisabeth W.

Fint bilde, men ville det ha vært bedre om du ikke hadde kuttet
stilken ut til den øverste av blomstene? Minimalt høyere, så
ville du ha unngått dette, og fått mer helhet, siden du ellers
ikke gikk tettere enn du gjorde.
Hanne L.

Det er fantastisk flot. Jjeg syntes du bare skal beskære det en lille bitte smule i venstre side. Helst ikke for meget, da jeg godt kan lide din komposition.

Hilsen,
Hanne
Øyvind K.

Takk for alle kommentarer!

EW, tror ikke helt jeg skjønner hva du mener. Det er litt mer å hente i originalen, men ikke mye. Blomstene henger i en bergskorte, og bakgrunnen blir mer rotete om jeg tar med hele stilken.

Carsten A.

Brukbart, men etter min mening klart feilplassert fokus, som burde ligget framme på blomstene i forgrunnen, og ikke bak dem som her. Bakgrunnen er for kjedelig enstonig mørk, og med fokus lengre fram i bildet hadde bakgrunnen blitt mer uskarp og kunne lettere trekkes opp under redigering. Det er ellers trolig mer å hente ved bevisst redigering her, og klart mer å hente ved forsiktig bruk av USM.

Dersom du er vant til å bruke et digitalt kamera av denne typen, skal du være særdeles forsiktig med å overføre dine erfaringer til digitaler kamera av høyere standard (Nikons D*-speilreflekskameraer, f.eks). Forsinkelse i avtrekksøyeblikket kan du glemme, og råfilene inneholder et hav av informasjon i forhold til slike kompaktkamera som dette. De avanserte digitale kameraene er også såpass ressurssterke mht. buffere etc. at lagringsforsinkelse på en ca. 9MB fil ikke spiller noen rolle (fordi den er null inntil bufferen er full).
MVH CA
Øyvind K.

Jeg har faktisk brukt litt USM, men muligens var jeg litt for forsiktig. Overbruk av USM er det mange grelle eksempler på.

Enig i at bakgrunnen er kjedelig, jeg vurderte å lage et utsnitt i høydeformat, men dette ble litt trangt.

Jeg prøvde et D100 i går, og den skumle ''ønsker intenst et slikt''-følelsen kom umiddelbart. Dette med null utløserforsinkelse, mulighet for serieopptak og (fungerende) følgefokus er ting jeg savner på min 990. En annen ting som er utrolig frustrerende med 990'en (og alle de andre kompaktene) er at dybdeskarpheten ofte er altfor stor. Vanskelig å ta portretter med uskarp bakgrunn, f.eks.

Jeg laster i øyeblikket ned Nikon View 5.1.1 for å få fatt på Photoshop-plugin'en som kan konvertere .nef-filer. Da kan jeg hente en D100 .nef fra nettet og studere dette litt nærmere.

Carsten A.

Les gjerne mer om bruk av USM på http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk''.
MVH CA
Øyvind K.

Jeg har faktisk lest (men ikke studert) din artikkel om bruk av USM.

Meget interessant lesning, og moro å lese om bakgrunnen for navnet ''unsharp mask''. Min mørkeromserfaring skriver seg fra noe fremkalling/kopiering av sort/hvitt bilder i ungdomsskolealder. Unsharp mask ante jeg ikke hva var.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu