Solhungrig monster.
Selv om det var litt uskarpheter på min forrige krokodille så foretrekker jeg selv likevel det bildet for der får man øyekontakt med dyret som er i bevegelse og vil slippe unna fotografene.

Dette bildet er imidlertid noenlunde skarpt, men er til gjengjeld tatt bakfra slik de ofte ligger når de kommer opp. Ofte ligger de bare med forparten oppe mens bakbena er i vannkanten eller under vann sammen med bakparten. Her ser vi det meste av den. Litt skygge på halen fra trærne som gjør den noe mørkere. Det blir alltid litt bingo om bildene sitter i og med at man har en del folk rundt seg som også vil se og man er ikke herre over båtens bevegelser. Store kontraster mellom sterkt tropelys og dyp skygge innunder trærne inne på bredden gjør ikke forholdene lettere. Det er som regel ikke tid til å skru. Kamera må være instilt på forhånd og da blir det nok rett som det er litt bom. Noenlunde heldig her. Noen ville kanskje ha klona vekk litt av bakgrunnen, men jeg foretrekker at dyrets miljø skal være med. Rett som det er legger de seg innimellom mangrovene og da hjelper det sjelden hva man gjør angående fokus. Autofokusen går på mangrovene og forsøker man manuell så blir det kanskje noe midt i mellom - og tid er det alltid for lite av så man får ta det man får.

Egen Vurdering: Etter forholdene fornøyd

Utstyr
  • Canon 400D
  • Canon 400 mm
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt med kamera på monopod lent inntil en stolpe ombord på båt i bevegelse.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_307036} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (1)
Helge H.
Har prøvd meg på krokodille-bilder selv, fra båt og fra land. Det er jo ikke bare å be dem å flytte seg litt, de er ikke spesielt trygge dyr - men fascinerende.

Det å fjerne/legge til bak-/forgrunn i bildet er godt inne i den etiske diskusjonen om bilder, men jeg er enig med deg at den naturlige bakgrunnen har sin funksjon i bildet.

Det har blitt et fint artsbilde. Nei ingen action - men disse dyrene hviler da også mye av tiden. Bildet er rimelig typisk for hvordan man ser dyrene. Nede i vannet er det ofte bare to øyne som titter opp, og som forsvinner stille ned om dyret blir forstyrret.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu