Påskenatt
Bilde tatt i måneskinn, kaldt vær på en flott påskenatt.
Jeg synes det ble ganske bra.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-24 13:56:43
    Versjon #2
Utstyr
  • D200
  • Nikkor 18-70mm
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/10
  • Lukker20s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger147
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_309481} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Olav R.

Hei Raymond

Mye bra her. Roen på fjellet har du så absolutt klart å fange i dette bildet, samtidig som lyset skaper en spenning. Bra

Litt synd med det røde skjæret oppe i høyre hjørne. Det kan med fordel fjærnes. Ellers ville eg prøvd med litt beskjæring. Tror eg ville kuttet nedre delen ca der med skyggen av gjærestolpen. Da havner hytten 1/3 fra bunnen og 2/3 fra toppen som passer med det gyldne snitt (som en ikke trenger å følge slavisk, men kan være et greit utgangspunkt). Du kan eventuelt også kutte øverste delen av bildet og bli kvitt det røde skjæret i samme slengen, men eg tror bildet blir best om du kutter nede.

Mvh
Olav
Raymond S.

Tusen takk for tips og tilbakemelding.
Hva er en bra måte for å fjerne slikt som dette røde oppe i høyre hjørne?
Jeg har også fått noen grønne skygger av månen.
Finnes det egnede filtre til objektivene som fjerner slikt?

Takk igjen for tips og kommentarer.

Ray
Olav R.

Hei igjen.

Jeg er ganske fers selv både når det gjelder fotografering og bilderedigering. Men kloneverktøy i Photoshop fungere ofte utmerket for å fjerne ting og tang en ikke liker.

Når det gjelder filter er jeg helt grønn, så der kan jeg ikke hjelpe. Hvis det er lyset som treffer linsen som er problemet (noe jeg ikke vet) så kan en solblender gjøre susen.

Her vil jeg bare oppfordre en mer erfaren fotograf til å ta ordet.

Ellers kan du jo legge spørsmålet ut i forumet med en link til dette bildet. Hadde vært artig å finne ut av det.

Lykke til.
Roar K.

Fint stemningsbilde der du burde ha lagt på en grå avslutningslist rundt bildet så hadde du fått det bedre fram så jeg da jeg ladet på fullskjerm mot sortbakgrunn og la på en slik grå list. Lag den ved å legge til piks. i canvas size så forsvinner den ikke på fullskjerm på fotosidene.

Litt synd med den røde spydspissen oppe i høyre hjørne. Er du god med kloner og plaster så fikser du det kanskje.

Roar
Raymond S.

Hei Roar!
Takk for tips.
Jeg klarer kun å legge til hvit ramme når jeg går inn for å redigere bildet.
Men hivs jeg klikker på bildet under vanlig ''tittemodus'' så kan jeg velge grå ramme midlertidig. Det ser bra ut, men jeg klarer som sagt ikke å velge det konstant.
Takk igjen.

Ray
Olav R.

Hei Raymond.
Jeg syns utsnittet ble ganske bra nå. Tror faktisk jeg ville prøve å kutte en anelse mer, men ikke mye. Nå ligger hytten til venstre, treet til høyre og månen rimelig bra plassert i bildet. Om du bør kutte mer eller ikke blir en smaksak.

Den røde flekken til høyre er blitt tålig bra. Virker fortsatt litt unaturlig, men det er ikke sikkert jeg ville lagt spesielt merke til det hvis jeg ikke viste det fra før. Mulig du kan klare å fikse det med et justeringslag(levels eller curves) i photoshop, og legge en maske over resten av bildet. Finnes sikkert bedre måter å gjøre det på, men som sagt tidligere er jeg ikke så dreven selv.

Fikk du foresten spurt om det gjenskinnet på forumet?

Olav
Anne Kari Berg K.

Vakkert landskap, fint utsnitt. En trolsk eventyrstemning med hyttene der det lyser under den veldige stjernehimmelen. V 2 uten det røde skinnet ble veldig bra.


AK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu