Dette er ett av mine første bilder tatt med 100-300 zoom-objektiv. Jeg låner det av mammaen til kjæresten min, så det første jeg gjorde var å dra på ''elgsafari'' i Råde.
Utstyr
  • Canon 400D
  • 100-300
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger198
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_317469} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Svein E.
Fin komposisjon, men kanskje litt mye luft til høyre? Litt tettere utsnitt?
Skulle gjerne sett at en av elgene så opp feks.

Bruk objektivet mye!

SvE
Fredrik Saxhaug L.
Takk for rask kommentar. Angående det med tettere utsnitt tror jeg at hvis jeg kutter på høyre side kan bli litt trangt og jeg er redd for at elgene kunne blitt litt vel midtstilt, men jeg skal prøve på det.

Jeg skal se om jeg klarte å ta ett bilde hvor en eller begge står oppreist.

Nå har jeg hatt objektivet i to dager, og jeg har tatt sikkert 200 bilder :). Så, ja, objektivet blir brukt og kommer sikkert til å bli brukt mer fremover i tid.

mvh. F.Saxhaug
Ole A. V.
Jeg synes dette var velkomponert og idyllisk. Den lett maleriske dusheten i skogen i bakgrunnen, og veldefinerte og velplasserte overgangen mellom gresset og skogen, gjør at motivet nesten hadde stått seg selv uten elgen. Enig med SEH i at en av elgene gjerne kunne tittet opp. Kanskje tåler elgene ørlite grann mer skarping?
Arild P.
Dette var ett fint bilde av elg.

Fargene er klare og balanserte. Komposisjonen er fin med elegene plassert i det gylne snitt. Kunne hvert noe skarpere.

Jeg likte spessielt formatet du har valgt. jeg synes du fikk ett bra miljø rundt dyrene ved å få med skogen i det formatet du har tatt bilde i. Du har en fin fordeling av billedflaten mellom gresset og skogen.

Personlig så synes jeg det blir en helt annen type bilde vis du hadde hatt ett tettere usnitt. Da ville det blitt mer ett artspotrett i stede for ett miljø bilde av elgen. Slik elgen er plassert midt ute på ett jorde slik som her, tror jeg ville ført til at bilde ville blitt noe kjedelig. Hadde du tatt ett artspotrett så hadde det sikkert hvert fint med hode i oppreist stilling osv, men i ett miljøbilde som her så synes jeg det ikke gjør noe. Her passer det fint at dyrene går å beiter.

Arild
ketil o.
Hei!
Komposisjonen er perfekt i mine øyne. Du har fanget dyrene i et fint miljø. Kunne muligens vært litt skarpere. Litt usikker på om bildet hadde tålt ørlite mer kontrast. Uansett liker jeg det svært godt som det er.
Mvh:
ketil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu