Morgengry
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-07-10 16:55:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-07-10 21:13:58
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 10-20 mm
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeISO 800
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger666
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_327476} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (45)
Ann Kristin S.

Dette var rett og slett vakkert.
Flotte farger i vann og himmel.
Flott dybde innover i sjøen. Øyet følger innover så langt vannet går.
Vannliljene i front gjorde susen - det lille ekstra til bildet.
Mvh Ann Kristin
Terje A.

Hei Ole-Kristian.
Her har du fått med mye. Kan nesten ikke kommentere det. Det betyr at det er bra motiv, farger m.m. Du har brukt blenderåpning så det holder, og fått betalt for det syns jeg. Flott.
Hilsen Terje
Avsluttet .

Kjempelekkert bilde. Så utrolig fine farver, fin komposisjon med et bra drag i skyene.
mvh arild
Jarle S.

Dette var rett og slett vakkert,Ole-Kristian.For et fargespill og for en dybdefølelse!
Stort mere kan en vel ikke få ut av dette motivet.Skulle til å skrive at nøkken mangler,men den har vel forsvunnet i dypet på denne tiden av døgnet!

Mvh
Jarle
Avsluttet .

Et flott sug og herlige farger Ole-Kristian.
Nydelig speiling i vannet. God komp. og utsnitt.
Med hilsen fra Eivind 8~))
Tove H.

Vakker, rødlig morgengry som varsler regn seinere på dagen -sier ikke de gamle værtegnene det? Flott sug i bildet - god dybde. Fint med vannliljene. Bra belønning for å overnatte blant mygg og knott dette! (Gjetting) Lønner seg iallefall å være ute grytidlig om morgenen - det ser vi eksempel på her! Fargesprakende og flott!
Hilsen Tove
Monika Frisvold V.

Flott landskapsbilde med fine morgenfarger.
fin dybde og fint utsnitt.
mvh monika
Avsluttet .

Nydelig stemningsbilde Ole Kristian:-)
Og her er skyene og speilingen av dem med på å lage et flott naturbilde.
Dette falt ismak.
Hilsen Tone!
anders s.

nydelig stemningsbilde
likte godt stemninga
mvh anders
Anne-Lise S.

Her har du fanget morgenstemningen på en usedvanlig god måte. Det er så jeg får lyst til å sette meg ned ved bredden med en rykende kopp kaffe og bare beundre lanskapet jeg ser, og samtidig nyte lydene fra naturen, kjenne den friske duften av skaperverket, og legge meg ned på rygg og finne vakre skapninger i morgenskyene. :-)

Jeg imponeres stadig over din måte å benytte deg av linjene i landskapet på. Her starter øyet ved de vakre speilingene i venstre hjørne nede, der du på en elegant måte har plassert dem slik at de ikke direkte når hjørnet. Innover svever øyet på en rosa sky av velvære, ifølge med de flotte vannliljene til de møter ''dypere'' og mørkere vann. Øyet treffer horisontlinjen, føres mot høyre og når bredden på motsatt side. Derfra vandrer de opp til himmelen og ut mot venstre igjen. Elegant og rett og slett delikat fremvist. :-)

En annen mulig måte å beskue denne utsikten på er lik forrige betraktning, men da kan øyet ledes til forsvinningspunktet i midtpartiet, der jeg blir nysgjerrig på hva som finnes videre innover. Antar at du regner dette som den reelle horisontlinjen med forsvinningspunktet inn mot høyre?!

Dersom jeg leser motivet ditt mot leseretningen fra høyre mot venstre er det vannliljenes linje jeg følger til øyet treffer de rosa skyene og vender mot høyre igjen. Eller her er mulig å følge stråene med sin trekantformasjon innover til skyspeilingen.

Som jeg også har sett tidligere i dine komposisjoner ift. bruk av vidvinkel så oppnår du en type kryssdiagonal, noe du også gjør her. Den er ikke komplett ift at skyene deler seg noe på himmelen, men likevel er linjene enkle å følge. Et slikt komp får meg til å flyte med i alle linjene i motivet, men uten at de virker forvirrende fordi hver linje er så tydelig i seg selv at du får ro i ''kaoset''! :-)

Skarpheten i front, spesielt, er god, og du oppnår gode fargesjatteringer inn og opp. Jeg liker også godt hvordan du får frem tonene i de ulike fargene der det veksler mellom mørke og lyse partier.

Dersom jeg skal pirke på noe, etter å ha studert dette ganske inngående så blir det tre ting:

1. Stråene i forgrunnen i nedre del mer mot høyre kommer inn i motivet ''fra ingensteder'', og er ikke nødvendige å ha med. Bort med dem og jeg tror du oppnår mer ro i dette partiet.

2. På motsatt bredd på venstre side ca. 3 cm inn på de grønne trærne sees noe som sannsynligvis kan være en solrefleks på linsa; der ser du noe rosa i den grønne trerekka. En liten detalj som du med dine kunnskaper enkelt kan endre.

3. Spesielt i nedre del i mørke partier sees en type støy som kan se ut som oppsamling av pixler. Det er mulig det er min skjerm som skaper dette, men det kan kanskje være lurt å ta en titt på det. Det er særlig i det mørke midtre partiet nederst at dette sees godt!

Jeg synes dette motivet er så godt gjennomført, og har en så god, nær og fin stemning over seg at jeg synes det fortjener en anbefaling, Ole-Kristian! :-)

Det kan sannelig lønne seg å gripe fatt i kamerautstyret og bevege seg ut i tidlige morgentimer for å nyte livet til fulle, og kanskje, som her, livet kan gi en stemning av å sveve på rosa skyer.... :-)

Anne-Lise
Liv F. D.

God morgen Ole-Krisitan.
Utrolig nydelig bilde. Likte fargene og komposisjonen veldig godt. Her var det fin dybde og mange fine detaljer. (Har ikke tid til å skrive alt hva jeg ser i bildet, da jeg skal være på jobben kl 0800).

Likte det vedlig godt !

Anbefales.
Ha en strålende dag.
hilsen
Liv '')
Øyvind S.

Dette var et storslagent bilde Ole-Kristian, fasineres av stemningen du får frem i bildet, bra dette....
mvh Øyvind
Eli R.

Kjempeflott! Disse vannliljene er virkelig et kupp!
Hvis jeg skal pirke på noe så ville det være at du har brukt ISO 800. Når det er så stille som her og du har stativ ville jeg bare brukt ISO 100 og latt kameraet ta den tid det trenger.
Hm en tanke til. Denne linsa syns jeg at jeg får mest ut av når jeg er så lavt nede som det er mulig å komme. Stativet mit har midtstolpe som jeg ikke kan dreie vekk, så veldig ofte bruker jeg bare gorillapoden for å komme på bakkenivå. Men det er ikke dermed sagt at det hadde funket her! Evt kunne du sette tripoden i vannet, vente til det roer seg og bruke wireless.
- Eli
Ole-Kristian T.

Tusen takk til alle for fine kommentarer! Hyggelig at dere liker bildet og veldig flott med innspill og forslag til forandringer :). En extra takk til Anne-Lise og Liv for anbefalinger. Stor stas!

Anne-Lise: Tusen takk for spesielt innholdsrik, malerisk og grundig kommentar, og dessuten konkrete forslag til forandringer, det skaper utvikling! 1) Stråene, er enig med deg, de kan fjernes! 2) refleksen, må si du får med deg mye, den har ikke jeg sett, takk skal du ha! 3) støyen; du ser bedre enn meg, og du har sikkert rett, jeg brukte ISO 800 (helt unødvendig i og med jeg brukte stativ), så det er sikkert årsaken til støyen.

Skal jobbe med disse sakene, og legge ut en ny versjon!

Eli: Takk til deg også for konkrete påpekninger, noe du er veldig flink til! Ang. ISO så har du jo helt rett, bare ubetenksomhet å bruke ISO 800 når jeg benyttet stativ. Det med lavere standpunkt er jeg helt enig i, og det hadde nok latt seg gjøre her også, selv om det var litt kronglete langs bredden. Det skal jeg prøve å huske til neste gang, jeg tror bildet hadde hevet seg enda mer med kamera nærmere vannflaten!
ketil o.

Hei!
Fin komposisjon/utsnitt. God skarphet,fin dybde. Gjennomgående gode farger i bildet. Behagelig og fint lys. Et stort + for den fine speilinga i vannet. Liker helheten.
Mvh:
ketil
Odd E. k.

Hei Ole -Kristian!

Et flott stemningebilde fra vannkanten. Nydelig skarphet og et fint lys på himmelen som speiler seg i vannet. Mulig at bildet er noe blasst da jeg ville hatt bladene noe skarpere i forkant, dette for å få frem detaljene i motivet. Liker godt komposisjonen og det flotte formatet.

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Arve K.

Flott landskap, herlig lys og farger og god komposisjon. Støy som følge av høy ISO er nevnt. Bildet ville kanskje blitt enda bedre på ISO100 og muligens hadde et gradert gråfilter gitt litt bedre tegning i høylysene. Men det er pirk. Alt i alt et meget godt bilde. Anbefales.
Dan S.

du har et veldig godt bilde her Ole K. som uheldigvis har blitt tatt med for høy iso,noe som er veldig synd.Syns bildet er veldig bra med sin definerte forgrunn og bakgrunn med de fine speilingene imellom.kompen er bra og ville ikke gjort noen forandring der.OK mvh Dan Sandmoen
Helge .

Flott bilde.
Det meste er sagt av andre og jeg bare slutter meg til.

Mvh
HRB
Tom T.

Flott bilde:) Bilde kommer ikke opp mot det bilde la ut, for en uke siden av samme motiv, der du fanget vannliljene.

TomT
Eli B.

Hei, vakkert motiv, flott himmel. Et vakkert landskapsbilde. Jeg ble nesten litt overrasket når jeg så det, for det ligner så utrolig på samme sted som vi har hytte, men der er det hytter langs med hele kanten av vannet, så det er nok et annet sted dette. Vel, tilbake til bildet, jeg synes komposisjonen er fin, landskapet har kommet med og jeg velger meg v2.

mvh Eli
Ragnar B.

Alldeles nydelig bilde med fine farger som står bra i forhold til hverandre. Her har du en god for, midt og bakgrunn.
Odd E. k.

Hei igjen Ole-Kristian!

Versjon # 3 ble meget bra.
Anbefales!

PS: Har kommentar på dine spørsmål på mitt bilde

Mvh

Odd E.
Thorbjørn R.

Meget flott naturfoto. Fargespillet på himmel og vann er praktfullt - og bladene/sivet i forgrunnen skaper den nødvendige dybden. Komposisjonsmessig upåklagelig, som vanlig fra deg.

Teknisk har du derimot litt å gå på her.Som Anne-Lise ser jeg noe kornstruktur i de mørke partiene. Jeg ser også noen ulumskheter i overgangen skog/himmel - dette kan skyldes oppskarping. Ved selektiv USM unngår du slike artefakter i kontrastrike overganger.

Uansett et flott bilde som man kan nyte lenge.

Mvh Thorbjørn
Christine K.

Dette var ett flott bilde, nydelig soloppgang, fantastisk speiling i vannet med vannliljer og siv. Det lønner seg å komme ut tidlig!
Hilsen Christine
Hans-Jørgen H.

Hallo Ole-Kristian!

Et nydelig vidvinkelbilde, som det kan settes både toner og lyrikk til.
Slike morgenstunder har gull i munn.
V3 ble nok best ja, der støyen er fjerna.
Alltid en vanskelig overveining i hvor stor grad man skal justere på farvetempratur og metning i et slikt bilde. Skal passe seg for å dra for mye i spakene...
Synes du har kommet greit ut av dette.

Toppers sommerdagen på din vei!
Hans-Jørgen
Anne-Lise S.

Det er vel ikke noen tvil om hvilken versjon jeg foretrekker? :-) Ser du har igjen et par strå i bunnen der, men regner med du kanskje allerede har oppdaget dem etter uploadet. Det skjer av og til! Gjorde seg absolutt med støyfjerning! :-)

Ha en deilig fredag! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Hei! Nydelig morgenstemning. Flott komponert og herlige farger. Går for versjon 3. Anb. Mvh Liselotte
Per-Ivar L.

Nydelig bilde. Flott komposisjon og godt lys. Liker versjon 3 best.

mvh PIL
Avsluttet .

God kveld

Dette bilde har du virkelig vert heldig med.Her stemmer farger komp og eksponering.liker v3 best.v2 synes jeg ble for uskarp, hvorfor vet jeg ikke.
Ett bilde det er lenge mellom man har anledning til og ta.Alt må stemme.Liker forgrunnen din godt.Speilbilde til skyene og skyene lager god dybde i bildet.orgrunnen med vannliljene passer godt inn.
Godt jobbet

MVH
TGM
Ole-Kristian T.

Tusen takk til Ketil/Odd E/Arve/Dan/Helge/Tom/Eli/Ragnar/Thorbjørn/Christine/Hans-Jørgen/Anne-Lise/Liselotte/Per-Ivar/Tommy for kommentarene, jeg setter stor pris på at dere ville skrive!

Arve: Interessant det du nevner om gradert gråfilter, kjenner ikke bruken av det, men ble nysgjerrig når du nevner det! En extra takk for anbefaling!

Eli: Bildet er tatt i Fetsund. Det fins mange pene vann i Norge, det virker som det er vakkert der dere har hytte!

Odd: Takk for at du kommer tilbake med oppfølging, og en extra takk for anbefalingen!

Thorbjørn: Interessant det du nevner om selektiv usm, det har jeg ikke praktisert noe særlig, men skjønner umiddelbart hensikten i det du sier, så der lærte jeg noe nytt. Takk igjen!

Hans-Jørgen: Tolker kommentaren din dithen at du synes bildet kanskje har fått en tanke for mye når det gjelder fargemetning. Det er jo helt klart en fare i å dra for hardt i spakene, og dette bildet er vel på grensen. Jeg innrømmer at jeg er glad i litt sterke farger, men går det over the top så er det ikke fint :).

Anne-Lise: Jeg er imponert over ditt skarpe blikk! Og du har helt rett: Jeg oppdaget de gjenværende stråene ETTER at jeg hadde lagt det inn. Har fjernet dem i min egen mappe, men dropper ny versjon da det fort blir for mange av dem! Jeg er spesielt imponert over at du la merke til støy, jeg må være litt dårlig på det..Uansett har jeg lært mer enn vanlig på dette bildet takket være mange nyttige kommentarer, ikke minst fra deg; at jeg har stilt ISO på 800 helt unødvendig i og med at jeg brukte stativ, håper jeg er siste gangen, det er jo bare helt amatør :). Ha en fin fredagskveld du også :).
Ann T.

Hei Ole-Kristian - et flott bilde dette. En fin premie for å ha stått opp så tidlig. Bra bruk av Sigma 10-20 objektivet. Fargene og stemningen er helt nydelig. Det meste er sagt av andre og jeg bare slutter meg til. Veldig bra!!
Mvh. Ann
Solveig F. K.

Hei. Nydelig bilde med flotte farger og strålende lys. Syns versjon 3 var best.
mvh Solveig
Tone A.

Hei Ole-Kristian
Her er det meste sagt og etter å ha lese Anne-Lise sin grundige kommentar er det lite å føya til.
V3 er den beste, v2 er temmeleg ullen.
Men i v3 har vannliljeknoppane mista gultonane og dermed dreg dei ikkje blikket slik til seg i forgrunnen.
Men elles eit vakkert bilde av ein stille morgonidyll kor det det diagonale skylaget i venstresida med speglingane gir ein god dragning bakover mot det kryssande skylaget.
Forgrunnen gjer mykje for bildet med sine mest flammande speglingar, gulltona vatn, vannliljene og siva.
Midtgrunnen forsterkar roen med frodig skog som speglar seg.
Bakgrunnen med det kryssande skylaget med rødtona skyer mot det meir tunge blåtona gir ein fin effekt.
Flott komponert kor lys og fargar står til denne morgonidyllen.
Ei anbefaling frå meg også.
:) Tone
Avsluttet .

Hei Ole Kristian
Hm, jeg har sett på bildet flere ganger og faktisk glemt å skrive kommentar:)
Det er bare en ting å si: Vakkert:)
Eva
Øistein W.

Storslagent er nevnt, ellers enig i all god ord.

mvh.
Øistein
Ole-Kristian T.

Tusen takk til Ann/Solveig/Tone/Eva-Liz/Øistein for kommentarene! En extra takk til Tone for grundige betraktninger og anbefalin. Veldig hyggelig :).

Tine F. B.

Hei Ole-Kristian, kommer litt sent på banen ser jeg, og det meste er jo allerede sagt. Liker bildet, blir trukket langt inn i det og fargetonene er nyyydelige. Liker v3 best der du har klonet bort noen strå i forgrunnen. V2 er noe uklar på min skjerm.
Flott arbeid!! mvh Tine
Lene L.

Mååååååååååå bare si at detter er vakkert :-)

Lene
Jóhann Á.

Dette var virkelig bra Ole Kristian! Fine farger og fine detaljer, også i de mørke områdene. Bra!

MvH, Johann
Arvid M.

Fantastisk bilde dette av ei vakker natur.
Det er fine linjer og lys i dette bilde som du visa oss her.
Kan sitta å så på bilde og få ro i sjela ;)
helsing arvid
Fredrik S.

Hei

Stemningsfyllt og vakkert.
God komp, og fint med speglinga av himmelen i vatnet.

Meget behagelig å betrakte.
Skulle gjerne padla her denne morgonen! =)

Mvh Fredrik S
Jon K. L.

Ikke uten grunn at du har høstet mange kommentarer på dette bildet, Ole-Kristian. Det er bare helt fantastisk vakkert både i farger og komposisjon. Foretrekker v1. V2 ble uskarp hos meg, så den faller bort.

Jon K.
Francesco S.

ord er bare ord, bilde sier alt, nydelig!
Espen P.

Flott bilde. V1 - helt klart.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu