Stille før storm
Sen ettermiddag i slutten av juli
Utstyr
  • D300
  • Sigma 10-20mm
  • Brennvidde11,5mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetISO 320, -0,3EV
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_334175} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Lars Ivarson F.

vakker komp i fine fargar..likte dette..
Arild P.

Her har du en bra komposisjon. Veldig fin dybde. Kunne godt lysnet skyggene noe og dybdeskarpheten kunne hvert bedre. Bruk en noe høyere blendertall neste gang, feks 8-10.

Arild
Anne-Lise S.

Fortellende motiv, der du med fordel kan forsterke dramatikken i himmelen ytterligere ift å få frem uværet som ventes. Selektiv bruk av f.eks. magic wand og med forhøyet kontrast og justering av mellomtonene i levels kan fikse det. Flott dybde innover, med godt lys i front og fine tegninger på steinene. Ville beskjært det nedre og mørke området vekk. Synes ikke det tilfører bildet noe positivt, og derfor er det unødvendig her. Dessverre vil da horisontlinja bli midtstilt, og for å unngå det igjen må du enten beskjære enda mer i nedre eller i øvre. Tar du øvre mister du en god del av skylaget, men samtidig kan dybdefølelsen forsterkes. Å ta enda mer av nedre? Hva synes du selv?

Anne-Lise
Steinar T.

Takk for positive kommentarer og konstuktiv kritikk! Bildet er tatt ved fyrlykta i Hovsund på Gimsøy i Lofoten for 3-4 uker siden. (samme sted som bilde bilde nr. 394890).
Arild: du har sikkert rett i at en mindre blenderåpning kunne gitt et noe bedre resultat. Jeg kunne skrudd opp ISO-verdien et par hakk uten at støyen ville blitt sjenerende. Bildet av fyrlykta er tatt ved ISO 1600, og der synes jeg kanskje støyen blir litt i meste laget (kanskje en smakssak?).
Anne-Lise: Gode og konkrete råd og kommentarer setter jeg pris på. Jeg er vel litt for forsiktig med å endre på billedopptaket i billedbehandleren, noe av grunnen til at jeg ikke har funnet det verdt å investere i f.eks. Adobe Photoshop, men heller bruke pengene på god optikk foreløpig. Her har jeg forresten arbeidet etter de retningslinjene som du skisserer i kommentarene dine. Jeg bruker fargekontrollpunktene i Capture NX, og har øket kontrast og fargemetningen i granitten noe og samtidig gjort himmel og skyer mørkere. Jeg ville gjerne beholde de mørke partiene i marebekområdet i tidevannssonen i kontrast til granittområdene over denne sonen som preges av varme og lyse lavarter. Synes det gir dynamikk til bildet, men er enig i at jeg kunne beskåret en halv cm. i nedre kant, og gjerne også klonet vekk den lyse flekken nede.

mvh steinar
Anne-Lise S.

Høres ut som du vet hva du vil ha, og det er kjempeflott! :-) Det er du som er fotografen, det er ditt bilde, det er du som har skapt innholdet, og det er du som står for fortellingen i det! :-) BRA! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu