Sauer på beite ved Alnes
Bildet inngår i albumet Frå Godøya -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-24 14:40:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 400 D
  • Tamron 28-300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_334529} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Svein T.

Du har en strålende samling landskapsbilder, liker stilen din. Her har du knallgod dybde i bildet, med elementer hele veien fra forgrunn til bakgrunn. Det ble kanskje litt trangt øverst, kunne vært litt mere himmel over fjellene, men ellers er det et veldig bra bilde. Liker spesielt fargesammensetningen og (dybde)skarpheten.

Mvh Svein :)
Ole-Kristian T.

Hei Per Harald, et nydelig landskap du viser oss her, med det gule gresset med steinene i forgrunnen, og åsryggen bakenfor og deretter flere blåner. Men jeg synes bildet er for hardt redigert, da mener jeg fargemetningen, ser det både på gresset men ikke minst vannet til venstre. Egentliog er det ganske kjølige farger i bildet, så jeg synes heller ikke varmgrå bakgrunn til bildet passet bra, ville brukt hvitt her :). Ha en fin søndag :).
Per Harald G.

Takk for konstruktive kommentarar, Svein og Ole-Kristian!
Svein: Kanskje du har rett i at det er litt trongt øverst, men eg har ikkje meir å gå på:)
Ole-Kristian: Tja, eg har kanskje dratt litt for hardt i spakane. Har lagt ut ein versjon 2, med litt svakare fargar.
Anne-Lise S.

Hei Per Harald!

Nok et fint landskapsbilde fra deg! Her vandrer øynene innover på det myke, litt høstlig pregede gresset og inn over steinene til toppen. Lurer på hva øyet ville fått sett fra toppen der? Ser snev av sjø til venstre (heller bildet noe nedover til høyre?), så jeg antar jeg ville fått se mer av det. Men ligger det ei vik der inne eller er dette en fjord slik at mine øyne ville ha skuet en sving mot høyre eller venstre fra toppen her? Hm... Bildet gjør meg nysgjerrig, og det er bra! :-) Synes du har mange elementer å studere i dette bildet, og det gjør at jeg bruker tid på det. Ellers synes jeg lyset er for hardt. Å ta bilder rundt soloppgang eller solnedgang +-1 time eller to gir et mye mykere lys og mykere farger og skygger. Tror dette ville hevet seg kvalitetsmessig dersom du hadde besøkt stedet på den tiden av døgnet. Ellers noe hardt behandlet. Fargene i V2 er mykere og bedre. :-)

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Hei igjen, nå sitter jeg på en dårlig skjerm, men jeg ser at #2 har mindre intense farger og da støtter jeg nok den versjonen. Men det blir jo interessant å se hva andre mener :). For øvrig synes ikke jeg at det er trangt i toppen, synes det fungerer fint der :).
Avsluttet .

Hei! Flott landskap fra fjellheimen, versjon 2 likte jeg best. Komposisjonen er fin, liker den steinete forgrunnen og fjella som sees innover. Fine farger. Mvh Liselotte
Per Harald G.

Takk, Anne-Lise for fyldig og konstruktiv kommentar!
Ja, eg skulle kanskje ha vore der på eit anna tidspunkt, men dette var tida og muligheten denne gongen...Det kan jo vere eit poeng å prøve ut korleis ein kan få best mogleg bilder i hardt sollys også...-utan at eg dermed skal gjere det til ei livsoppgåve :) Er enig med deg i at lyset er best om morgonen og kvelden.

Takk Ole-Kristian for tilbakemelding på justeringa.

Takk, Liselotte for hyggeleg kommentar! PS: Det er ikkje frå fjellheimen, sjølv om det kan sjå slik ut. Det er frå Godøy, ytterst i havgapet, utanfor Ålesund :)
Avsluttet .

Liker kontraster og farger i ditt skarpe bilde Per Harald.
Et stort pluss for god helhet.
Med hilsen fra Eivind 8~))
Tove H.

Det er da voldsomt som du er begynt å dra i spakene! Men v2 ble mye bedre i fargene, synes jeg! Ellers er det et vakkert landskapsbilde som er godt komponert - med god dybde. Liker naturen du viser oss her.
Hilsen Tove
Per Harald G.

Takk til Eivind og Tove for dei siste kommentarane!
Det er fort gjort å bli litt ''blind'' når ein vil ha litt ekstra fargesmell. Eg må begrense meg litt, trur eg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu