Et vintereventyr (m/v)
Ikke lett med stek sol - motlys og snø. Fungerer det? Liker snødrysset som ser ut som tryllestøv.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-02-22 11:14:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-02-22 11:24:17
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2009-02-22 14:37:21
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2009-02-23 22:43:12
    Versjon #5
Utstyr
  • Nikon D300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_378527} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (45)
Jon V. S.
Hei..
Trivelig stemning tross vanskelige lysforhold som du nevner. Skulle nok ønsket mer magi i snødrysset samt litt mindre av treet til høyre, syntes det tar oppmerksomheten bort fra det flotte snødrysset og lyset det fanger opp.
Ellers likte jeg bilde ditt.
Mvh.
Jon V.
Bodil Kristine F.
Trærnes mørke fungerer bra med fargetonene og bidrar til kontrast og bevegelse.Likte kornet i snødrysset.Men kanskje litt flatt.Savner mer dybde i bildet...

mvh Bo
Torild H.
Veldig fin vinterstemning her, lys og skyggeforhold, kontrastene, dei overeksponerte områda i snøen tåles godt for min del.
Sikker fleire val her når det gjeld utsnitt, og sepia/bruntoner er ikkje "my cup of tea" men med mi forestillingsevne klarer eg godt sjå det i reint sv./kv. heller.

Torild
Aina s.
Her har du nesten samme tryllestøv som på eventyserien fra havet. Får assosiasjoner til Tingeling fra Peter Pan. Liker kompen, og fint med tryllestøvet. Synes dette fungerer godt.

Mvh Aina
Avsluttet .
Fint fanget stemning med godt innhold. Snødrysset sammen med det konstrastrike lyset gjør bildet interessant.
vh kjellh
Tove H.
Takk for gode tilbakemeldinger - glad for at dere likte bildet. Har lagt inn versjoner som bygger på forslag fra dere. Jeg lurer imidlertid på hvordan jeg skal få det mindre flatt, Bodil - eller som du sier - mer magi i snødrysset, Jon. Det hadde vært ønskelig, men hvordan? Vet at dere kan påpeke uten å måtte komme med løsningsforslag - men er det noen som har forslag?
Hilsen Tove
Håvard F.
Flott vinterbilde dette Tove. Liker v3 best. Flott knips.
mvh
Håvard
Avsluttet .
Enig med Håvard her Tove, treern utvilsomt best etter min mening, BW forsvarer det meste, sepia må brukes med måte, stemningen er god.
Mvh. Wind 8~))
Roy Arne K.
Hei
Her liker jeg stemningen i bildet. Her er det skiløperen som gjør hele bildet. For meg så funker versjon 3 aller best her - ville kanskje laget hele bildet en liten tanke mørkere - skape litt mer dramatikk, samt kuttet en del nede for å få fekk en del av den utbrendte sneen (kuttet nesten helt opp til skygen).

Mvh. rak
Tove H.
Takker for flere gode tilbakemeldinger! Prøvd meg på en v4, Roy, en tur innom curves hjalp på dramatikken?
Hilsen Tove
Jon V. S.
Hei,Tove.
Har ikke noe godt forslag til hvordan du evt skal fremheve tryllestøvet, måtte isåfall hvert å isolert snødrysset i et eget lag og tatt det derfra. Litt krevende PS jobb, ihverfall for meg :-)
Ellers syntes jeg lyset i snødrysset kommer best til sin rett i originalen..
Ha en fortsatt fin søndag..
Mvh.
Jon V.
Tove H.
Takk, Jon - litt krevende for meg også...men det kan jo bli en utfordring. Igrunnen litt enig i det med originaen. Ha en fin søndag - og takk for at du svarte på det å fremheve tryllestøvet.
Hilsen Tove
Roger H.
Her har du et fint komponert bilde Tove. Ikke lett når du legger ut 4 muligheter, men jeg går for originalen. Likte lyset der. Stemningsfullt.
vh Roger
Odd E. k.
Hei Tove!

Likte godt sepia effekten, noe som ble bra siden du fikk frem snøfallet fra trærne. Nydelig lys inn i motivet som skaper kontrasker og stemning.Også versjon # 2 ble bra med de naturlige fargene. Flott plassering av personen i bildet samt en utmerket komposisjon. Bra fanget og tilrettlagt Tove!

Ha en fin fotouke som kommer!

Mvh

Odd E.
Tove H.
Takk for flere tilbakemeldinger - setter stor pris på dem!
Hilsen Tove
John H.
Hei
Vanskelig å få noe mer ut av dette en det du har prøvd. Bildet er greit nok men helt bra blir det vel ikke med så utbrendte partier. Sepiavarianten blir for glorete og lite troverdig. Derfor blir det siste versjonen for meg, alternativt orginalen.
John
Pål E.
V2 for min del. Stemningsfullt og flott bilde!

Pål
Hans-Jørgen H.
Go kvellen Tove!
Far away from the ocean?
Hvitkledte skoger kledt med tryllestøv!
Mistenker deg for å ha åpna alladinkrukka på gløtt i og med denne "åpenbaringen".
Sepiaen er stilig den, men tror jeg allikevel går for V2. Fin plassering av skiløperen i billedflata.
Fasinerende motlys, som blir vanskelig å håndtere rent billedteknisk med noe sjenerende høylys i løypene foran skiløperen.
Tyrihilsen.
Svend Wiig L.
Hei Tove!

Trolsk, skiglede, herlig frihet og et flott lys, ja dette berører en ski og naturelsker!

Blir glad i å se på det!:)

Mvh Svend
Per Harald O.
V1, nydelig! Trollsk og vakker stemning. Kompen er perfekt.
Sidsel T.
Elegant og anderledes bilde. Virkelig et eventyr.

Mvh Sidsel
Terje A.
Hei Tove.
Falt virkelig for stemninga i v1 - med tryllestøv og det hele. Litt gammeldags preg over fargene. Du har virkelig et blinkskudd syns jeg.
Hilsen Terje
Avsluttet .
Hallo Tove.
Dette falt jeg for!!
Hilsen Egil
Tove H.
Tusen takk for god respons. Siden det er sjenerende høylys i forgrunnen, var det utvilsomt lurt å kutte i bunn. Sepia var for å forsterke eventyrfaktoren - tryllestøv..., men synes de andre variantene har noe for seg også. Nå skal jeg øve meg på å isolere drysset i eget lag, men får neppe godt nok resultat til å legge det ut.
Hilsen Tove
Jon K. L.
Vakkert vintermotiv, men jeg synes v1 i Sepia ble litt feil her. Synes originalen eller ren sort/hvitt gjorde seg best:)

Jon K.
Helge R.
Originalen er grei, litt brun i fargen, men greit.
V3 jeg føler at ikke bildet tåler denne forstørrelsen.
v 4 har et misforhold mellom lys/skygge.
V2 det enkle greie, som fungerer. Dette blir min favoritt.
Gode tanker fra
:)Gorm
Odd Tore S.
Jeg synes at v1 gir den beste stemningen her. Slikt gulldryss kan oppleves på dager som i dag når trærne etter en dag i solen kvitter seg med snøbøren mot kveld. Jeg har opplevd det selv i dag, og det er mye væte i en slik lokal snøskur!
Innvendingen er at skyggen viser at dette egentlig ikke er gyldent lyse mot solnedgang, og i så måte er nok v2 mer ekte (det skulle bare mangle!).
Nokså utbrent i forgrunnen. Her kunne litt lokal behandling i PS vært fordelaktig. Men ikke lag skiløperen mørkere som du har gjort i v4. Det er OK å kunne se ansiktstrekk i motlysbilder også.
Odd Tore
Tove H.
Tusen takk for flere kommentarer. Er enig i at skiløperen ble for mørk i v4, Odd Tore. Å behandle forgrunnen i PS - hvordan ville du gjort det? Alle tips mottas med takk.
Hilsen Tove
Helge .
Dette er et vakkert bilde som illustrerer vintereventyret. Snø og og sol gjør det krevende å få frem kontrastene men du har klart det ganske bra selv om det finnes områder i snøen som er utbrendte.
Jeg hadde egentlig ikke lyst til å snakke om det tekniske siden det estetiske er det viktige her. Om du føler for det kan jeg guide deg gjennom noen enkle grep i photoshop feks å få frem mer snødryss og senke deler av det utbrendte.

Men bildet er som jeg har nevnt en estetisk nytelse, jeg får lyst til å spenne på meg skiene bare det at snøen her forsvant for to dager siden.
Et vakkert og severdig bilde som skiller seg ut.

Mvh
HRB
Avsluttet .
Ser at du har lagt ut enda en versjon med gullstøv på original i femmern Tove, da setter jeg en knapp på den.
Mvh. Wind 8~))
Per Harald G.
Dette fungerer, Tove. Det visste du at det kom til å gjere;-)

Eventyraktig, og flott vinterbilde.
Avsluttet .
Liker dette godt Tove:-)
Herlig med snøen som ramler fra trærne,lyset og skigleden.
Tone
Tove H.

Helge, - ja takk! Vil sette pris på det!
Tusen takk til dere andre også for gode tilbakemeldinger!
Hilsen Tove
Christine K.
Nydelig fotografert. Synes v5 ble alldeles nydelig, som om gullstøv drysser ned på skiløperen.
Hilzen Christine
Leif Egil H.
Hei Tove

Jeg synes V1 gjør seg best av dine.
Jeg synes det sjenerer opplevelsen av bildet at det er såpass stort mørkt parti i toppen til venstre, samt utbrente partier i snøen.
Bildet forteller om noen som er ute og opplever skogen på ski.
Flott lys.

Leif Egil
Odd Tore S.
Du spør om hvordan jeg ville behandlet forgrunnen.
Først velge ut det som skal behandles spesielt, med bred feather.
Så prøve meg fram. Jeg har ingen standardoppskrift for slikt. I alle fall ikke gjøre noe som kan øke utbrenningen, dvs. all behandling av belysning med Levels uten å forandre (lysne opp ytterligere) den lyse siden av histogrammet.
Noen ganger drysser jeg litt passende farge eller tekstur over utbrente områder. Her er ingen tekstur å drysse.
Dette er ikke særlig revolusjonerende eller nytt, så slikt gjør du sikkert allerede. Poenget er egentlig definere problemer, og så dele bildet inn i biter som krever ulik behandling i PS. Velg f.eks. vekk skiløperen i v4 når om andre deler mørknes, om du ikke ønsker at den også skal bli mørker. Pass på skyggene, de er sjelden mørkere enn skyggesiden av det som kaster skygge.
v5 med gullskjær i snøen som raser er besnærende, men blir litt merkelig fordi lyset bare er gyldent der hvor snøen raser, og ikke ellers. v1 er egentlig mer gjennomført i så måte, så får man tolke det som gyldent lys eller toning etter smak og humør. Men i v1 ser snøen mer utbrent ut enn i v2. Et svakt dryss av gylden farge over de utbrente områdene ville dempet dette inntrykket, selv om det fortsatt ikke ville vært tegning der snøen var utbrent.
Dette ble langt, og ikke særlig nyvinnende, men det er slik jeg jobber: Definerer problemet, og eksperimenterer til jeg finner en løsning (eller ikke finner den).
Odd Tore
Inger-Lise S.
Hei!
Et fint vintereventyrbilde, med en herlig stemning.
Spennende lys i bildet.Snøfallet fra trærne gjør seg virkelig godt her.
Her er ikke lett å velge versjon,du:)
Du har fått mange gode tips av ikke minst Odd Tore, så jeg går rett på skrytet,jeg!Jeg tenkte først å velge v#2 av hensyn til utsnitt kombinert med lyset. Men så fikk jeg se v#5 og da var saken klar. Jeg ser for meg en åpning i trekronene, hvor sollyset slipper inn og gir et herlig lys og eventyraktig stemning.Bildet minner om et gammeldags julekort og jeg velger uten å nøle v#5.
Meget bra!
Du har vært så aktiv, som vanlig, så selv om jeg er en stor fan,får jeg desverre ikke hengt med...Får vært så altfor lite på Foto.no.Men altså: Jeg velger v#5 og syns den er meget stemningsfull og god!

Inger-Lise



Bodil Kristine F.
Hei igjen Tove!
Ser at du har utnyttet muligheter. V#2 og v#5 har mer variasjon mht forgrunn og bakgrunn og ikke så flatt lys.De to i midten..hm.. den ene for blass, den andre for mørk. Litt gyllent snødryss liver opp. Holder derfor en knapp på v#5. Om bildet skulle være f.eks til illustrasjon, vile jeg valgt v#1. Stil og fargetoner minner om ilustrasjoner i Margrethe Munthes gamle sangbok...
Mvh Bo
Tone A.
Hei Tove
Er har eg med stor interesse lese Odd Tore sin grundige kommentar med gode forslag og Inger Lise sin konklusjon og skildring av nostalgien i v5.
Forgrunnen med sine utbrente parti i v1 blir mindre dominerande i v5, som med sitt høgdeformat også får med kor liten guten er i skogen kor trea er så høge. Mest som han er på veg inn i ein tretunnel her og kor solgløttet får fram snødrysset med sine gylne tonar i v5, som gir god kontrast til det kjølige elles i bildet.Uttrykket på gutten med kjem best fram i v5 kor han ser lett anstrengt ut etter bakken og med blikket på snødrysset. Litt irriterande med den lyse flekken ved pannebåndet, elles ein fin positur på gutten som med sine bambusstavar og strikkegensar gir litt nostalgi til v5.
V3 er litt for lys og v4 er litt for mørk.
V1 er spesiell med sitt gylne lysspel og kor grana i venstrekanten ikkje blir så dominerande og kor gutten med skuggen kjem betre fram. Om lyset er litt meir intenst i forgrunnen,så synes eg v1 er best med v5 på 2.plass. Litt betre med likevekt av grantrea i kvar side i v1.
Eit vakkert vinterbilde kor gutten og snødrysset med lysspelet gir liv til idyllen.
:) Tone
Marit O.
For en stemning det var over dette Tove,lyse og snødrysset som faller over gutten aldeles herlig
stemningsbilde!
Helt klart hv.på meg der kommer stemningen best frem!:)

Mvh Marit
Tove H.
Tusen takk for alle kommentarene. Interessant å lese både gode råd fra deg, Odd Tore - og dere andres godt underbyggede vurderinger og tanker. Er takknemlig for at dere tok dere tid til å gi gode kommentarer!
Hilsen Tove
Øyvind S.
Her har du fanget en eventyrstemning , tenker da på orginalen som frembringer i meg en nostalgisk/romantisk stemning med lyset og tonene.. og ikke minst stavene som ikke er årets utgave...forsterker det hele.. til noe meget bra..
Øyvind
Tove H.
Takk så mye for positiv tilbakemelding, Øyvind! Ofte er originalen best, og så må vi bare fikse og trikse litt..
Hilsen Tove
Liv F. D.
Hei Tove.
Helt klart #1 for meg. Utrolig nostalgisk og fint med snødryss og god gammeldags skitur i marka. Fine farger. Dette med utbrenthet er behørlig nevnt over og her har du også fått fine råd til endringer og forbedringer. Setter pris på å lese sånne konstruktuve kommentarer selv om jeg ikke er så bra på å gi disse selv.Her er det mye å lære om man tar seg tid til å studere andres bilder og lese kommentarene.
Ha en strålende dag!

Liv ")
Tove H.
Enig med deg, Liv om læringsbiten. Tusen takk for den positive responsen!
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu