- Februar ved Varhaug gamle kyrkjegard -
Omkring år 1200 vart det reist ei kyrkje ved havkanten på Varhaug-gardane.Denne vart rven då det i 1904 vart reist ei ny kykrje på Odland. Men dette vesle kapellet vart reist i 1951 og er teikna av bestefar min Asbjørn Stueland.Dette vesle kapellet blir ofte nytta til vigslar.
Det er også reist eit minnesmerke over russiske sjøfolk,som dreiv i land og vart gravlagde her etter Ingermannslandsforliset i 1842, og andre sjøfolk har også fått si grav her.
Sjå også :bilde nr. 215052.
Bildet inngår i albumet Varhaug gamle kyrkjegard -
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetEksponeringskompensasjon+0,3 handholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger282
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_379338} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Ottar P.

Flott bilde av denne gamle kirkegården!
Knut Georg F.

Flott eksponering av "et trist" landskap i et sogn som synes å være avfolket (mange ledige plasser, gamle gravsteder).
Bildet heller ørlite mot venstre (synes godt med så mye horisontlinje).
John B.

Hei
Ja det er ikke mange som klarer å formidle de stadig skiftende værfenomenene som Jæren har å by på, men du er nok en av de som virkelig klarer dette på en flott måte.
Når det gjelder dette bildet, så tror jeg faktisk det er første gangen jeg ser denne plassen med snø.
Synes du har fått godt frem hvor kaldt og surt det kan være på denne årstiden. Liker også godt freden og stillheten som synes å prege dette motivet...
John B.
Avsluttet .

Henger meg på de andre her jeg Tone,et fint bilde av den gamle kirkegården dette.
Det lille lyset i himmelen hever bildet over standard og du har valgt en fin komp.
Tone
Hans-Jørgen H.

God morgen Tone!
Noe tidløst og dystert/ensomt over bildet ditt.
De mørke, drivende skybanker der ute over havet er med på å forsterke inntrykket.
Undrer meg på hvor spredt de står de gamle jernkors.
Den hvitmalte kirke ligger fint plassert i komposisjonen og kan gi ly når stormene braser.
Ha en trivelig onsdag på Jæren!
Tyrihilsen.
Arild P.

Dette var ett fint bilde av denne gamle kirkegården på varhaug.

Jeg likte spessielt godt den lave vinkelen du har tatt bilde fra. Det viser passelig med sjø og får korsene på gravene fint i horisont. Det eneste som jeg tror kunne hevet bilde litt er å "flytte" utsnittet litt til høyre slik at det blir litt mer luft rundt selve kappelet.

Arild
Nils Christian S.

Et kjempeflott bilde fra Varhaug gamle kyrkjegard !
Komposisjonen og fargetonene passer perfekt til motivet.
Cathrine L.

Hei Tone:-) skvatt nesten litt her jeg sitter og blar igjennom bildene, plutseligt var det et kjent motiv fra en kjent plass:-) Kjempe fint bilde fra Varhaug gml kirkegård:-) Har selv mange bilder der fra, og var nettopp nå når vi hadde noen cm med snø:-)og gikk gikk å tusla med kamera, får en slik herlig ro i kroppen når en går der og ser på minnemerkene med sjøen brusende i bakrunnen!
Mvh Cathrine
Tone A.

Takk for kommentarar og gode forslag til forbetring.
Dette er frå 8.februar kor det var sol då eg kjørte, men kom fram til ein gråtona himmel og rennedrev. Det vart ei iskald fotostund, og vel komen i bilen så opna himmelen seg då mørket fall på og snøbygene haldt opp. Då var det ut igjen og fotografera.Det er sjeldan at snøen legg seg på denne forblåste staden.
Ottar: takk for kommentaren.
Knut:Godt at du såg at horisonten heller ørlite mot venstre. Eg sende inn dette bildet til Jærbladet som har ein fotokonkurranse og var nok litt rask i redigeringa.
John: Takk for grundig kommentar.
Arild: Godt forslag om fotostandpunktet er. Eg skulle bruka vidvinkelobjektivet her, men oppdaga at det var forbytta med eit anna objektiv. Meir enn 3 objektiv dreg eg ikkje med meg. Her ligg eg på kne og ville få fram det kuleskada korset og sleit med å få nok luft ved kapellet.
Tone: Lyset og skyene var det som fekk meg til å gå utav bilen igjen.
Hans-Jørgen: Takk for god skildring av bildet kor denne vesle kyrkja ligg så einsleg til med sine gamle gravstøtter. Fleire av mine oldeforeldre ligg gravlagde her.
Men eigentleg ligg det 2 gardar like bak og ein like ved her, som gjer det vanskeleg å fotografera kyrkja frå framsida.
Nils Christian: Gildt at du likar komposisjonen og fargetonane her. Stativet skulle ha vore med her.
Cathrine: Gildt at du likar bildet og er kjent på denne staden. Nå ventar eg berre på dine bilde frå denne staden.
:) Tone





Roy Arne K.

Hei
Her liker jeg veldig godt komposisjonen - samt den siluettvirkningen som blir på korsene. Og lyset da, veldig spennende, men bildet heller en liten tanke ned til venstre ser jeg, men du har jo tatt det med 17 mm så da er det fort gjort.
Veldig bra.

Mvh rak
Avsluttet .

Fin kameravinkel. Det er godt gjort å være så stø på hånda med så lang lukketid. Et meget bra resultat gitt utstyret du brukte. Vel verd naglabedet, vil eg sei :-)
Avsluttet .

Tone! Jeg kommer snart igjen. Ut mot havet.

mvh arild
Avsluttet .

Nå ska eg ikkje tøysa idag Tone.
Det er noe "dødt" over bilde ditt. Kjølige toner. Jeg ønsker meg et høyere standpunkt. Kors og gravstøtter bryter horisonten. Tror det ville vært mer formålskjenelig med å ha med mer av land og hav, og en lavere himmel.
Veldig vanskelig å bestemme ståsted. Selve komposisjonen er god, også tradisjonel. Men som sagt, mer av land og hav, mindre himmel.
At du har fått bildet så kvalitetsmessig godt med håndholdt og treg lukker, det står det respekt av.

Et kaldt og klart bilde, noe som også kan hentyde til innholdet, med disse gamle korsa og gravstøtter, samt kapellet, som jeg leser at også brukes til gledens dag, bryllup.

Ha en fin dag
mvh arild
Anne-Lise S.

Spennende å se motivet også vinterstid, Tone! Stillheten, kjøligheten, ensomheten... Korset til venstre blir i fokus her, mer enn kirken. Det er noe med nærheten til det, og at det sees best i det hvite landskapet. Vet ikke om det er akkurat det du ønsker? Lurer på om en høyere kameravinkel kunne gjort seg her, slik at korsene ikke ender over havet? Har du prøvd ut det? Gode, kjølige blåtoner som fremhever det jeg startet med; stillhetene, kjøligheten, ensomheten...

Anne-Lise
Tone A.

Roy Arne: Eg har framleis ikkje fått lagt inn ny versjon med oppretta horisont. Godt at du legg merke til lyset her.
Anne: ISO 640 er brukt og med lukkartid 1/50 sek låg eg på kne og støtta meg på fotosekken.
Arild: God du kjem med konstrunkitv kritikk, det lærer eg av. Her var ganske iskald etter fotografering i rennedrev kor eg nytta eit høgare fotostandpunkt. Det mørkna her og for å støtta meg til noko så nytta eg det låge fotostandpunktet. Men eg er enig at gravstøttene skulle ha vore under horisonten.
Anne-Lise: Nettopp desse tre korsa saman med linjene i marka prøvde eg å få fram her, samstundes slik at kapellet får litt luft rundt seg.
Desse korsa har fleire kulehol etter 2.verdskrig.
God helg,helsing Tone
Inger-Lise S.

Meget bra Tone!
Stille og rolig bilde, men likevel er det som om man kan se menneskene for seg,-på veg til kirken, i begravelser etc.Endog skiftende værforhold ser jeg for meg her, ved siden av historien.
Du har en god evne til formidling.

Inger-Lise
Håvard F.

Veldig bra bilde. Fin fin komp, og lys.
mvh
Håvard
Lisbeth S.

Hei
veldig bra komposisjon med siluettene av gravkorsene i forgrunn, og kirken langt bak som lager fin dybde i bilde. Fint lys og fargetoner.
Mvh Lisbeth
Avsluttet .

Oi sier jeg. Et vakker syn av døden. Klarte ikke å kommentere ditt siste bilde. Det ble for intenst, men jeg føler med med de som er tilbake. Tulipanen var et fint valg. Her er det fred.

Mvh Wilko
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu