Enslig bjørn på isflak utenfor Austfonna
Utstyr
  • Nikon F4
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_384470} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Aina s.

Severdig med den lille isbjørnen på det store flaket. Usikker på bildekvaliteten, om bildet er litt kornete, eller om det er strukturen på snøen og vannet som gjør det. Fint at du har fått med isflakene i bakgrunnen. De andre isflakene som forsvinner i horisonten og den "lille" isbjørnen fremhever naturens/havets størrelse. Svømmer den i land, eller sitter den fast?

Mvh Aina
Geir K.

Hei. Flott bilde av isbjørnen på isflaket. Synes nesten litt synd i den bjørnen der den tusler rundt mutters alene og konstant på jakt etter mat i dette landskapet. Ser mager ut gjør den også. Likte dette godt.

Mvh Geir
Nora G.

Det er samme bjørn og isflak som på det andre bildet, isbjørn på skråss i mitt billedgalleri.

Vi kom et sted hvor det var masse isfjell og det var en bjørn eller en binne med unge på hvert flak, de bodde vel der, så det ut som. Det var akterutseilte bjørner, de skal egentlig være på isen på polhavet om sommeren.

Det var midt på natten, og sola var lav og ujevnhetene på isen ser ut som korn.

Dette er scan fra dias, Velvia eller Provia, må se etter på diaset en gang jeg har tid....
Aina s.

Hei igjen. Ligger isflakene bare der, eller smelter de etterhvert? Hva skjer m bjørnene ? Regner med de kan bo der sålenge de jakter fra isflakene. Men hvis isflakene er på tur sørover f.eks... Synes forøvrig kvaliteten ser bra ut til at det er fotografert på natten (lav sol).

Mvh Aina
Geir B.

Hei Nora,

Dette var flott fanget. Skulle gjerne ha opplevd dette selv. Jeg synes bildet er flott komponert. Scan fra dias gir vel gjerne en litt kornaktig struktur. Et sånt isflak vil nok smelte etterhvert, bare det ligger lenge nok i sjøen. Isbjørnen er en god svømmer, men også for den er det grenser, selvføgelig, for hvor langt den makter å ta seg frem i åpent vann. Levevilkårene for isbjørn er jo nettopp et av temaene som kommer opp i forbindelse med debatten om klimaendring. Isbjørnen jakter fra iskanten. Blir sommer-sjøisen i Arktis borte, og det gjør den om noen få tiår dersom utviklingen de siste årene fortsetter, da mister isbjørnen sine jaktmarker. I tillegg er isbjørnen truet av miljøgifter, f.eks. dioxiner og PCB, og dette har negativ effekt på reproduksjonen. Vi får nyte synet at dette flotte dyret så lenge si kan...

MVH

Geir
Eva G.

Flott bilde med den ensomme isbjørnen. Godt plassert i det lyse feltet!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu