Bildet inngår i albumet Frå Godøya -
Utstyr
  • Canon 400
  • Tamron 28-300
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_399007} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Håvard F.
Skarphet
Farger
Dybde
Savner et større fokuspunkt, selv om jeg ser det "minimalistiske" fyret langt bak i horisonten
Kanskje øke brennvidden litt?
Et godt stemningsbilde
Per Harald G.
Takk for gode råd, Håvard! Eg tar dei med meg vidare i mitt virke som ivrig hobbyfotograf!
Avsluttet .
Fokuspunktet for meg her, er disse flotte steinene. Legg merke til gløden, variasjonen i farvene, steinenes struktur og oppbygning. Og, for den slags skyld, også nedbrytning. Hvor havet i 1000-vis av år har polert disse steinene til rene smykkesteiner.

Her ligger de, til offentlig beskuelse. Fotografen har tatt vel vare på farver og det hele med denne flotte steinete forgrunnen.

Ergo: Jeg er stikk motsatt av hva Håvard mener her. Dette er bildet, og tror nok authors hensikt med dette bilde, nettopp er steinene i forgrunnen. Med på lasset, like naturlig som bildet her, følger storhavet, et fyr, og tunge skyer i det fjerne.
Altså, et stemningsbilde, hvor jeg nesten kan ta og føle og kjenne, at jeg er tilstede, i bildet.

Meget bra utførelse, PH.
mvh arild
Per Harald G.
Takk for kommentaren, Arild!
Det var desse steinane som opptok meg, ja, -korleis få fram refleksjonen av det fine lyset, og å få fram strukturen og teksturen i dei, slik at sjåaren nesten kjenner seg til stades. Men, eg såg jo også at øya med fyret hadde sin hensikt der i bakgrunnen. Bildet hadde ikkje blitt heilt det samme utan. Men du har rett i din analyse; -at det først og fremst er ei stemning eg vil formidle, og at steinane har hovudrolla i den formidlinga.
Gunnar John C.
Jeg synes dette er et vakkert bilde, som jeg nå har sett på noen ganger. Farvene synes jeg er rike og gode, lys og himmel gir et dramatisk uttrykk, og fyret i det fjerne er det lille ekstra. Men - noe jeg selv finner veldig vanskelig - er skrittet fra en god utsikt til en god komposisjon. Forgrunnen blir for meg litt famlende - det blir en pen porsjon vakre stein, men de sitter ikke som en helhet, synes jeg. De ligger der, vakkert avbildet, men spørsmålet som henger i min luft er hvorfor akkurat disse steinene, dette kuttet?

Vennlig hilsen,
Gunnar
Per Harald G.
Takk, Gunnar J. for tilbakemelding!

Eg må vere ærleg og sei at det var meir enn nok stein der, og eg vart opphengt i struktur, tekstur og lys på desse steinane. Utanfor bildet er det meir stein, men kuttet vart gjort slik at øya med fyret skulle få den plasseringa det har. Men bortsett frå det, er vel kuttet litt tilfeldig valgt.
Avsluttet .
Jeg må bare få føye til her at den steinen som er lysest, og "styggest", er et fint blikkfang. Det er liksom der starten begynner, og blikker glir elegant over alle de andre steinene, som igrunnen er flottere i sin oppbygning, farver og struktur.
Men, med denne lyse steinen, vil jeg ikke mene at det er et tilfeldig valgt utsnitt, kanskje du ikke enset det selv PH, men slik ser jeg bildet.
mvh arild
Per Harald G.
Med fare for at dette no virkar dumt; -men eg gløymde å sei til gunnar J. at den lysaste steinen som er nede i bildet, ville eg ha akkurat der. Det vart ein Ok diagonal frå den og ut til holmen.
Gunnar John C.
Jeg synes plasseringen av den lyse steinen er velvalgt, og bidrar til harmonien i bildet - den balanserer godt mot fyret der ute.

I min forrige kommentar mente jeg å peke mot det jeg selv synes er velig vanskelig, nemlig å finne god, helhetlig form i et steinlandskap som egentlig har mest tilfeldighet i seg. Det er jo også noe av det morsomme med å fotografere slike landskap.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Per Harald G.
Enig, Gunnar! Eit tilfeldig steinlandskap bør kunne formidlast tilfeldig, med det tilsikta komposisjonsmessige så og seie skjult:-)
Inger-Lise S.
Jeg har sansen for stein med struktur og her viser du det dekorativt med fine fargetoner.God komposisjon: Jeg liker den store forgrunnen.Fint lys på steinen i forgrunnen. Friske bølger, stemningsfull himmel i bakgrunnen.

Inger-Lise
Per Harald G.
Takk, Inger-Lise, for tilbakemelding! Eg er glad for at du likar bildet mitt!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu