Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger444
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_412919} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Svend Wiig L.
Hei Yngve!

Dette ble et landskaps og dyrebilde i ett som fanget min oppmerksomhet på mange måter!!

Liker diagonalen i bildet som strand/vann gir!
Himmelen til hø. er riktig eksponert men det er nok mange som vil hevde at dyret (rådyr/dådyr..!??) og fjellet er for mørk med få detaljer.
Mitt syn er ikke med på den...i dette bildet!
Når du har valgt det i farger, mener jeg du har gjort det riktige!
Hadde du konvertert til svart/hvitt, hadde du hatt større muligheter til oppjustere de mørke partiene bedre.
For min del ville jeg gjort det...kanskje ikke overraskende!?:)

Dernest lurer jeg på hvor det er tatt og hvordan du har fått dette "dyret" på stranden!?

Alt i alt et bilde som treffer meg positivt da motivet og situasjonen samt eksponering og komposisjon hever det langt over det "tekniske"...som jeg mener du har gjort riktig i opptaksøteblikket og IKKE tuklet for mye i etterbehandlingen!

Bra!!

Mvh Svend
Fred S.
rådyret er et overraskende innslag her. Uten det, vil dette ha vært vakker, men kjedelig og forutsigbar dusinvare på norsk natur.
Så cluet er salvsagt at en blir sittende å undres hva i all verden et rådyr gjør ved en sandstrand ved havet, og det er jo alltids noe. Dessuten er dyrets blikkretning sammen med linjer som fører samme vei med på å gi bildet en viss dynamikk-

vh fred
Roy Arne K.
Jeg ligte diagonalen din i det her samt blåfargene var også bra.
Fjellet er alt for mørkt - det gror jo helt igjen - samme med dyret. Den lyse delen av bildet er også litt i lyseste laget.
Har også inntrykk av at horisonten buer - og det er heller ikke så bra.
Forslag: Lag hele bildet litt mørkere for deretter å lysne opp både fjell og dyr. Den buen av horisonten får du ikke gjort noe med. Har du brukt ekstremvidvinkel?
Ville også forsøkt å redusere støyen litt.
Et bilde med potensiale.
Stå på.

Mvh. rak
Marcus B.
En riktig kanonbild detta! Det pratas om att berget är för mörkt, det tycker inte jag. Berget ska inte ha för mycket uppmärksamhet så det passar bra att det är lite mörkare.

Det hade varit kul med lite mer detaljer på rådjuret men jag tycker inte det känns så viktigt faktiskt.

När nu rådjuret tittar bort från kameran mot den ljusa himlen, känns det lite som att jag som tittar på bilden, delar ögonblicket med rådjuret. Som att vi båda precis stött på varandra, stannat upp och att det då händer nåt utanför bilden till höger som gör att rådjuret tittar dit. Spännande!

Bara en tanke jag fick: Det hade varit kul med någon detalj som rådjuret tittade på. T.ex. en båt mot horizonten till höger, eller någon ensam person som står i vattnet på samma ställe och tittar tillbaka på rådjuret.

Mvh
/Marcus
Yngve Sem P.
Takk for gjennomtenkte kommentarer ! Marcus sier mye av det samme jeg tenker om bildet, både positivt og negativt. Skal forsøke meg på forslaget ditt, Roy Arne, men jeg er i utgangspunktet enig med Marcus her. Brennvidden er 18mm med en noe liten bildebrikke (altså 27-28 mm).
Ikke overraskende at du vil se s/h her, Svend :). Skal se på det.
Dette knipset er et par år gammelt, tatt i Indonesia, Fred. :)
Thorbjørn R.
Jo, uten rådyret hadde dett blitt daft. Enig med Marcus i at det gjerne kunne vært mer detaljer på rådyret, men at det ikke er noe problem at fjellet er mørkt, tvert imot. Bildet er OK, men problemet er at tankene lett går til et annet bildet du har lagt ut - og som virkelig holder et høyt nivå, se bilde nr. 334286.


Mvh Thorbjørn
Yngve Sem P.
Thorbjørn, det var vel en grunn til at dette bildet ble liggende urørt i arkivet en stund. Bildet du linker til har jo et annet motiv/fokus, selv om det er tatt ved samme sted. Takk for fine ord :).
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu