Fjell&Fugl
Bildet inngår i albumet Tromsøbilder -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-11-01 22:19:57
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger289
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_431484} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Terje J.

Jeg ble mer opptatt av lyset på tind'n. Syns du har nokka bra pågang der, som gjør fuglen til et forstyrrende element. -førsteinntrykket i alle fall før æ så tittel.

mvh
T
Marit K.

Hei,
eit heilt spesielt spel mellom lys, skygge og tåke i dette bildet. Fjellformasjonen gir dynamikk i bildet.
Er litt einig med Terje om at fuglen er litt forstyrrande. Går det an å gjera han mindre dominerande?
Uansett eit malerisk bilde.
mvh
Marit
Fred S.

Ikke så teknisk bra som bildene dine som regel er, men spennende likevel, til tross for en del støy. Grunnen til det er nettopp den belyste fjellsida i et ellers tåkelagt landskap, jeg har stor sans for slike fjellmotiver.
..og jeg er helt enig med Terje T, fuglen bare forstyrrer.

vh fred
Knut Georg F.

Takk for gode tilbakemeldinger. Tinden er jo vakker på denne årstida, men man blir jo vant til den, og mente å se/gjengi et samspill her, men, men..
Dårlig lys, og håndholdt kamera fra liten båt gir dårlige odds for det tekniske.
Mvh Knut
Inger-Lise S.

Hei Knut! Et flott bilde av Tromsdalstinden. Lyset på tinden, fuglen og ikke minst at toppen av tinden skjules av tåke i en glidende overgang, gjør bildet ekstra godt.
At du kan ta topp tekniske bilder vet vi.
Jeg syns det er greit å legge ut et bilde som ikke er helt topp teknisk, om jeg ellers liker bildet. Jeg har adoptert den dyktige kunstneren Leif Bringslimarks ord om at bildene her kan brukes som arbeidsskisser. Det er når vi printer ut det blir alvor. Selvsagt er det best med begge deler på plass, men jeg mener at vi kan tillate oss å se litt mindre alvorlig på det tekniske til vi blir fornøyd nok til å printe ut.

Ha en fin søndag!

Inger-Lise
Børth Aadne S.

Hei! Til tross for noe støy i bildet så synes jeg at dette ble bra. Spesielt godt likte jeg de snødekte fjellene og det flotte lyset som lyser opp deler av fjellet. :o)

Mvh
Børth Aadne
Kolbjørn P.

Hei Knut, det var et flott lys som traff fjellet, og flott med de lave skyene, ser jo at fjellkanten er skarp, men endel støy i bildet. Er det storskarven? Hvor høyt opp måtte du på ISO'en her? Du har mange flotte bilder.
Håvard F.

Tenk hvis fuglen hadde vært litt lenger unna og skarp i samme "krysningspunkt"....
Støyen er ikke generende plagsom. Men her hadde det vært fint med lav iso og stativ. Det er lysfeltet midt på fjellet som gjør bildet interessant og godt.
Liker bildet, selv med støyen.
mvh
Håvard
Knut Georg F.

Takk for gode kommentarer. Inngang til mørketida gir mange fine lysscenarier, men lysmengden er liten og gir tekniske utfordringer som er vanskelig å løse, spesielt hvis man er ute i båt. Har brukt iso 200 og undereksponert noe , med maks åpning (2,8), høyere iso gir mye støy med mitt kamera.
Mvh Knut
Jørn K.

Har noe erfaring med foto fra småbåt. Det er ikke lett pga bevegelsene (som kan kjennes fraværende, men i det øyeblikket man tar frem kameraet og kikker på verden gjennom linsa, så ser man at bevegelsene er der, også i fint vær!).
Likte bildet ditt pga tåke, stripe med sollys og fine blåtoner.

Fotohilsen
Jørn.
Ann F.

Jeg velger å se bort fra ISO/redigerings/støy/ - osv. detaljene som er nevnt allerede.
Majestetisk fjellformasjon med fin lysvirkning som treffer fjellsiden og vises bak. Det lille lysglimtet i himmelen t.h. balanserer godt mot det bak fjellet.
For detaljløst og mørkt nede t.v.
Hadde greid meg uten fuglen.

Mvh Ann - på godt og vondt i kommentaren.
Knut Georg F.

Hei Jørn og Ann, takk for fine tilbakemeldinger. Skal ta bedre vare på fjellformasjonen når jeg har fast grunn under føttene (om de samme lysforholdene kommer tilbake).
Mvh Knut
Venche J.

Nydelig bilde Knut.
Ja det lyset.
Pakke sendt deg i mail. :)
Wenche.
Knut Georg F.

Takk Wenche, du er ansatt:-). God ryddejobb.
Mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu