Det store slaget i Drivdalen - del.2 (+ v4)
Gulliver har gått langt og lenge og kommet til Drivdalgubbens falleferdige residens. Det var bare å gå etter luktesansen de siste kilometerne for stanken av råtna poteter og alt annet enn grønnsåpe lå som en dis over huset hans. Gulliver har snakket med en del katter på turen som alle ønsket hevn over gubben. De hadde også hørt om gubbens ilske for katter; slik Odd fortalte om før Gulliver dro. Alle kattene i dalen ønsker gubben dit pepper,n gror og var glade i sommer da han herjet rundt i Østerdalen i lange tider. Da hadde sola skint i bygda – noe den ikke har gjort på lenge - så lenge gubben har rådd grunnen.
Gulliver lister seg bort til huset. Gubben er ikke å høre eller se. Gulliver hører bare en jamring fra toppen av huset. Det må være Kåre, tenker Gulliver og smyger seg inn i huset gjennom ei knust rute i døra. Godt å ha kattesyn for her er det mørkt. Borti en krok står et juletre fra 70-tallet uten nåler med pynten på. Merkelig at treet hadde Sjørøver-flagg, synes Gulliver. Flagga var vel noe gubben hadde fått med seg hjem etter år på de sju hav. Et lys på treet virker og som er eneste lys i huset.
Stanken blir sterkere inni huset og Gulliver forstår at det må være gubben som er inne ved loftstrappa. Ganske riktig, der sitter han på en stol, stor og stygg. Gulliver setter ut klørne og busta står på hele kroppen hans. Han holder seg enda i skjul for må legge en siste slagplan.
Hva er det gubben driver med; sitter og putter noe i nesen som freser? Ganske riktig, gubben har fått et anfall av kroppspleie etter at han vant en artig sak i julekalenderen – luke 1. En elektrisk nesehårtrimmer.
Gubben er ikke akkurat noe teknisk geni, men staver seg gjennom bruksanvisningen og ser på bildene av en mosegrodd kar som blir like kjekk som kronprinsen etter behandlingen.
Gubben har bra med hår – både her og der – og maskina freser i vei. Det kiler så fælt at gubben rent blir i godt humør. Gulliver hører han komme med noe som ligner på latter – hvis gubben i hele tatt kan le. Ikke lenge etter kan man se nesa hans – en stor potetnese – rimelig rød etter år med potetsprit og andre kjemikalier. ”Hm, tenker Gulliver kanskje jeg skal teste gubben litt nå som han er i godlune. Lurer på om jeg skal prøve å åle meg innpå han skikkelig for å smiske”. Som sagt så gjort. Gulliver kjæler seg innpå gubben med halen i været og smiler over hele fjeset. Gubben blir først overrasket over at han ikke er alene – og lurer litt på om det er kjærringa som har kommet hjem og ville kjæle med han. Det er så mørkt, så ikke godt å vite. Men så ser han Gullivers store lysende gule øyne på høyde av seg i loftstrappa og skal til å hive seg etter katta. Da skjedde det! Gubben får et nyseanfall av dimensjoner. Nesa hans blir megastor og blodkarene sprekker med høy lyd. Gubben vræler, og legger på sprang. Plutselig ser han ikke noe heller, for øya hans er hovne og sprutrenner av tårer.
Det som skjedde var at gubbens rene nese etter trimmerens herjinger sugde til seg kattehår. Gulliver røyter noe grasalt for tiden og gubben viste seg å være gørallergisk for katter. Med ei mosegrodd nese hadde han ikke merket dette tidligere… Gubben fikk et allergisjokk som gikk ut over både nese og øyne og ble satt helt ut av spill.
Hvis noen ønsker at historien skal slutte her med gubbens grufulle død, er det greit, men vi lar han løpe ut i natten blind, blødende og tett i skallen.
Hvor det ble av han, sier ikke historien noe om. Gulliver så i hvert fall sin mulighet til å redde Kåre nå da loftstrappa var fri for gubben. Inne på loftet forventet Gulliver en nedtrykt løve, men der tok han feil. Midt på gulvet satt Kåre, rødnissen Godtfred og ei mus med rød lue. Jamringen Gulliver hadde hørt tidligere på kvelden var de tre gisslenes sang – Gulliver hørte nå at det var et forsøk på Musevisa de jamret seg gjennom. Nissen hadde skaffet mat og de drakk rom av tønna gjennom en lang vannslange. De tre var egentlig i skikkelig godt humør….
Gulliver slo seg ned ei stund med de tre – på julebordet og han spiste ikke musa med topplua. Siden de ikke visste hvor gubben var blitt av fant de det best å komme seg av gårde mens mørket omga dem. Nissen og musa ville følge Kåre hjem for at det ikke skulle skje noe mer med han.
Gulliver vandret hjem godt tilfreds med redningsaksjonen – enda han synes det var litt leit at han ikke fikk brukt klørne på gubben. På veien hjem traff han alle kattene og bikkjene og fortalte om en forferdelig slåsskamp med gubben som endte med gubbens visse død. Måtte jo ta i litt da han hadde muligheten.
Det finnes dessverre ingen bilder fra gubbens styrt på dør eller nesetrimming. Dere må bare tro på Gullivers beskrivelse av hendelsen. Løven Kåre ser kanskje også litt annerledes ut enn til vanlig, men har nok slanka seg litt på loftet.
Lykkelige bilder fra Gullivers møte med Kåre, nissen og musa med nisselue – på romtønna blir lagt ut slik at dere ser at dette virkelig har skjedd.
Hva som skjedde med romtønna, husker ikke Gulliver, men han har den i hvertfall ikke.
Historien med gubben ender nok ikke her, men Kåre skal nå være trygt hjemme hos Tove.
Bildet inngår i albumet Gullivers opplevelser. - Gulliver vil forhåpentligvis vandre rundt i Bureiserveien i mange år. Vil prøve å dokumentere hans opplevelser fra kattunge til voksen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-12-01 17:53:14
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-12-01 17:54:51
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2009-12-01 17:56:57
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2009-12-01 17:57:57
    Versjon #5
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/600s
  • Nei
  • AnnetISO 280
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger285
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_437001} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Christine K.

Jamen er du en bra eventyrforteller Ann Kristin.
Så alvorlig det enn er måtte jeg jamen trekke på smilebåndet mens jeg leste.
Er så glad at det gikk bra med alle der i Drivdalsgubbens residens og at Gulliver kom uskadd hjem.
Koselig bilde av tørste eventyrer.
Hilsen Christine
elin a.

Ny runde med latterkrampe:))))
For en serie, for en fortelling. Hvor tar dere det fra.
Helt herlig, og godt at ikke gubben døde, men strøk på dør. Gleder meg til neste trekk! Hvor kommer det fra i landet...
Synd ingen har tatt bilde av gubben med nesetrimmeren som stryker på dør... Kan nesten se det for meg.

Gulliver har vært innom tømmerstuen på vei mot Drivdalen, all fisken er spist. Har satt ut en ny porsjon til ham. Trenger nok en pause før han tar siste etappe til Elverum:)

Ha en fantasifull uke videre.
elin
Venche J.

Når enden er god er all´ting godt. :)

Eventyrlig fortelling og supre bilder fra deg.

Wenche.
Odd E. k.

Du store metusalem Ann Kristin.

For en fortelling, ja, hvor har du det fra slik som Elin beretter!!!Og de bildene, en fortelling i seg selv...i sterk grad rørende der Kåre ble reddet av sin engel Gulliver.

Håper ikke Kåre går seg på drivdalsgubben oppe på dovreplatået. Gubben har en sturebu av stein der oppe, godt innredet med nyslått halm. Der søker han tilflukt når det stormer som verst med kjerringa. Når hun slår seg i neven med bjørkeris ilagt hesjastreng, da er alvoret komplett. Håper sjetlandlarsen med melkeruta på heia møter Kåre, slik at han kommer vel hjem til mor Tove som nå venter i spenning. Blir litt av en velkomst. Gulliver med sin viten må nå få lufte av seg de vonde luktene og kommer hematt til ho gode matmor Ann Kristin. No blir det litt av en jul ....
Synest nå litt synd på drivdalsgubben, som har fått igjen luktesansen og som sikkert søker hushjelp til julevasken før kjerringa entrer gardstunet.
Historien er ikke slutt enda, mer drame ventes sikkert til jul i drivdalen..he he.

Takk for en fantastisk historie, der alle fortsatt lever videre...

Mvh

Odd E.
Svein Ove L.

He he... ja du får det til du.
flotte bilder og.
mvh SO
Per Einar G.

For en historie he,he,he,he katteallergi er ikke til å spøke med og for noen bilder, happy ending!! Og drivdalskjerringa da, dukker hun opp til Jul?

Mvh
Per E.
Odd A.

Er imponert over fantasien din. Litt av ei historie og flotte bilder som illustrere historia.
Mvh
Odd
Adrian Dyrhaug G.

Hei Ann Kristin!

Artig bilde av Gulliver i julestemning!
Fine versjoner du leverer her, samt en fin undertekst.

Går for v1 her1

Fortsatt god tirsdagskveld!

mvh Adrian Grande
Håvard F.

Herlig ;)
Sisteversjonen slår det meste. Søtt og flott :)
mvh
Håvard
Ann Kristin S.

Nå er Gulliver og mor fryktelig slitne etter dager med spenning, tankearbeid og usikkerhet om hvordan dette her skulle gå. Vi trekker oss tilbake et par tre dager for å bake julekaker og komme til hektne igjen.
Flott at dere fulgte med på hendelsene og heiet på Gulliver. Han ligger her nå og koser seg med Lillepus - som har blitt hans slave for livstid etter dette. Tusen takk til Elin som stilte hus og mat til disposisjon. Kommer du innom her vil han nok takke deg sjøl.

Tusen takk (:

De gale har det godt!

Mvh Ann Kristin
Ottar P.

Flott fortelling og et like flott bilde.
Henger meg på de andre kommentarene.
Tom R. E. K.

Helt fantastisk! Takk til dere kreative sjeler som strør om dere med smil og latter :-)

(...og selvsagt er det krydret med fototekniske perler ;-) ...)

mvh
-Tom
Hans-Jørgen H.

Ja de gærne harre godt du....
Storlig imponert over din fortellerevne og din fantasi Ann kristin. Ler meg skakk...og Mr Pat er storlig imponert over Gullivers heltedåd. Har nå lest storyen igjen og igjen for ham.
Den nesetrimmern og det allergiske anfall var toppers. Ja så gikk det godt denne gangen, og borti Bergen sitter vel hu Tovemor og er fra seg av lettelse. Hu burde be Gullivern vestover på julebord der menyen består av fisk og atter fisk.
Nå trenger katta restitusjon og late dager foran peisen.
Kuuule bilder av bestevennene!
Takk Gulliver!
Tyrin og Mr Pat.
Ann Kristin S.

Jeg fatter ikke at dere mannfolk tør å stikke disse durende greiene inn i nesa. Etter denne fortellingen blir det nok nedgang i salget tenker jeg...
Ble inspirert av Kjells nesetrimmer - og Gullivers røyteperiode som snart må være over. Det er ei gul sky rundt han når han rister seg. Så historien kunne vært helt sann.....og er det nesten også....

Mr Pat har nok litt å lære av kattejyplingen fra Østerdalen. Han burde blitt med på heltedåden bare for å lære trixene. Han kan bli med neste gang - for det blir vel flere redningsaksjoner på dotten fremover.
Tove har vi ikke hørt noe fra. Hun steller og stuller med løvegutten sin tenker jeg.Et julebord i Bergen hadde nok ikke Gulliver sagt nei takk til. Der ville han kanskje fått fersk fisk også - ikke seifilet fra Domus (coop) som nå.

Takker de tre siste herrer for at dere fikk med dere slutten på storyen - om det noen gang blir en slutt for gubben i Drivdalen. Han er seig!

Mvh Ann Kristin og Gulliver

Odd E. k.

Ps: Samme tekst som under Tove sitt bilde om Kåre.

Tovemor, du savner vel fortsatt KÅRE. Det er snøstorm oppe på dovre, ikke sikkert han finner veien i det strie været. Drivdalsgubben liker slikt vær, mulig han kan lukte Kåre på sin vandring over fjellet. Sturebua ligger ikke så langt fra E 6, og drivdalsgubben elsker storm. Da liker han å kle seg i bare trusa, gå opp på den største steinen og legge seg på vinden, dette for å ri av seg den innstengte kroppslukta og for å få tilbake det gode lynnet. Håper tankene ikke går i den leia å tenke på Kåre, da kan det gå ille der oppe på fjellet. Da hjelper det ikke med rosenrot eller mandelpotet tovemor... ER HAN KOMMET HEM KÅREGUTTEN ELLER ?????

Bekymret!!!!!

Mvh

Odd E.


Ann Kristin S.

Ja, for etter alt Gullivers slit siste dagene ville det være ille om Kåre fortsatt var på loffen - og igjen kunne falle i klørne på gubben. Tror ikke Gulliver gidder å redde han igjen før jul. Nå er det så kaldt at han ligger stort sett under dyna og koser seg hele dagen. En ny tur til Drivdalen er utelukket. Kåre har selskap av nissen og musa med nisselue, så det burde gå bra.
TOVE nå må du melde ifra om løven ligger i sofaen igjen!! Vi er mange som begynner å bli bekymret.

(:

Ann Kristin
Tove H.

All ære og takk til tapre Gulliver! Staskatt! Og for en historie.... Må le..:0)) Sjarmerende bilder!
Men..dette er IKKE Kåre.. hvis han da ikke har drukket av ungdomskilden og gått i barndommen?
Hvem er jyplingen som Gulliver har tatt med fra Drivdalen? Hva skjer når jyplingen savnes?
Nei, Kåre er IKKE kommet hjem....snufs.... Tenk om han labber rundt på Dovre...løver er ikke skapt for snøstorm... Hjelp... ...Dukker kanskje opp på åteplassen til Odd E....der er det løvemat:-))
Flott serie, godt forsøk på happy ending:-))
Hilsen Tove


Solvår B.

Jeg har bare vært borte noen få dager, og kommer hjem til denne fantastiske fortellingen og dokumentasjonen av Gullivers redningsaksjon. Happy end og alt er bare glede - unntatt for gubben,da! ... Helt til jeg leser Toves kommentar. Kåre er ikke hjemme! SÅ trist!! Dette ser ille ut. Hvordan skal det gå?

Takk for en god latter og mange flotte bilder! Utrolig flott fotomodell, han Gulliver.
: ) Solvår
Ann Kristin S.

Har han ikke kommet hjem og hvem er det Gulliver har reddet da?
Som plaster på såret vil nok nissen og musa komme trekkende med Kåre-kloningen så du får passe på han mens Kåre fortsatt er på loffen. Kåre dukker opp. Gubben var såpass sprengt i hue at tenker ikke på løver på lenge. Jeg er ikke sikker på at Gubben tør nærme seg et kattedyr mer etter at han oppdaget allergien sin.Kåre er trygg. Finnes så mange nisser ute om dagen nå som tar vare på han.Nissene er kjent for å være snille mot dyra.

Mvh Ann Kristin
Egil S.

Hvem redder hvem, og hva skjer a?
Skjønner at det er en stund siden sist jeg var innom. Dere er en herlig gjeng og gode venner!

Jeg skal holde utkikk til alle kanter på en gang, og også titte bak meg, for å se om jeg kan se noen som savnes her ved foten av Rondane. Jeg skal umidelbart gi beskjed om noe skjer her.

Egil
Ingunn T.

Utrolig flott og godt laget bildeserie med dertilhørende spennende beretning. Du har nok lagt ned litt arbeid og tankevirksomhet her ja. Har sansen:-)

Mvh Ingunn Teigen
Tommy S.

Hei der

Hehe.... Utrolig bra.
Mange fine bilder.
Og fint med den lille underteksten....hehe.
Du har virkelig gjort deg flid med både bilder og tekst her.

Tommy S
elin a.

Fortsatt latterkrampe:)
elin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu