Hva er dette?
Tok dette bildet av et slags ''skall'' på en liten øy utenfor kysten av Kroatia. Har ikke klart å finne ut hva i all verden det er restene av... Går utifra at det er et insekt, men hvilket? Skallet var ganske stort, omtrent så lang som en middels tommelfinger.
Utstyr
  • Canon PowerShot G2
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger282
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_44320} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ishi K.

Det er skallet til en sikade. Nymfestadiet varer i mange år under jordet, så kryper de opp et tre (eller noe de tror er et tre), ut av et skall, og lever i rundt en månedstid. Hannene ''skriker høyt'' for å tiltrekke hunnene til paring midt i heteste sommerdager. Hannene begynner å dø etter paring, og hunnene begynner å dø etter de har lagt egg. Utbredt i varmestrøker.

mvh K.
Henrik T.

Skarpt. Håper ikke det finnes slike i Norge.

-
Henrik
Fred S.

Det må være den svenske ankermannen som har sprukker totalt på siste etappe av stafetten !
vh Freds
Kjetil N.

Fin og skarp makro. Liker motlyset.

Stygt dyr.
Trond-Atle F.

Takk for oppklaringen Ishi, og ellers takk for kommentarer. Øya hvor bildet ble tatt var full av insekter, blant annet et par veldig store edderkopper. En av dem hadde bunkret seg i midten av et nett med diameter på godt over en meter, men jeg fikk aldri tatt bilde av den grunnet til dels heftig araknofobi... :/
Ishi K.

TAF: derfor vi har telelinser ;)

Ellers unnskyld meg for ikke har kommentert bildet. Synes det er helt greit, det viser tydelig hva det er, fint lys, og skarpt, bortsett fra høyresiden av grenen og beina. Men kompen er nok litt i det statiske laget.

mvh K.

Trond-Atle F.

Tok egentlig bildet av ren nysgjerrighet (i forhold til hva i all verden det var for no), uten tanke på komp... og la det ut her av samme grunn. Komeraet er digitalt, og uten spesielt kraftig zoom, så derfor ikke no edderkoppbilde... :) Men jeg skulle svært gjerne hatt et digitalt speilrefleks med både tele- og makrolinser!
Christine H.

Stilig! Gleder meg til å besøke Kroatia i sommer, håper jeg kanskje får øye på noe lignende?!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu