Den som strekker seg lengst...
Utstyr
  • canon ixus 85IS
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_480580} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Fred S.
Den som strekker seg lengst, ja... Får se hvor langt jeg vil strekke meg da, Grete:
Et gladbilde , i alle fall; har du tatt det heime i Svarlia ? Prestekrager tatt mot blå himmel fra lavt standpunkt er ofte et "sikkerstikk", sa sant teknikken sitter. Synes not ikke at den gjør det her, jeg ville ha hatt enda blåere himmel, og atskillig mindre utbrente kronblader. Det hele er litt rotetet også, men jeg tror det kunne ha blitt bedre med et kutt, kanskje så mye som 4-6 cm. Da får du vekk en del av rusket nederst.

Så, vær mer påpasselig når det gjelder komp og utsnitt, en god regel er å ikke ta med for mye, heller forenkle. Og så var det dette nye kameraet, da...

vh fred
Bjørnar P.
Fint perspektiv. Bildet hadde tjent på å bli justert noe mørkere. Det ville ikke bare gjort høylysene bedre, men også gitt mer fargemetning i bildet forøvrig.
Avsluttet .
Sagt en del ting over her allerede. Bildet mangler kontraster og har klare fargestikk som bør korrigeres.Se for eksempel på det gule i blomstene som her framstår med klare grønntoner.

Erik
Grete F.
Takk for kommentarer!
Ja, Fred-det er tatt hjemme i Svarlia. Jeg er fornøyd med perspektivet på bildet,men hadde veldig håpet noen kunne rette på noe som jeg ikke helt klarte å sette fingeren på selv. Jeg jobber fortsatt en god del med å finne ut av det med redigering av bilder. Hvordan gi økt kontrast til kun en del av bildet(feks. himmelen)uten at det går utover andre deler av bildet(i dette tilfellet kronbladene). Jeg synes personlig himmelen er fin slik som den er,men jeg skulle gjerne tonet ned kronbladene-jeg ser den nå.Jobber med saken og prøver å gjøre meg kjent med GIMP.
Er også enig med Erik at det gule i blomstene er litt for grønt. Jeg bare lurer på hvordan kan jeg fikse de litt gulere uten å fikse på resten av bildet? Kjenner noen til GIMP foreksempel og vet hva man går inn på?Eller er det en slags hemmelig oppskrift som alle må finne ut av selv kanskje..
Jeg skal prøve å kutte litt på bildet, jeg tenkte i utgangspunktet at det kunne være fint å ha med litt av "rusket", slik at man gikk fra det ruskete til det mere rene og vakre, men ser at det kan bli litt rotete.

Og Fred-det kommer ett nytt kamera etterhvert, det er mere lommeboka det går på enn viljen..
:)

Grete

Avsluttet .
Alle korreksjoner kan relativt enkelt ordnes i Photoshop, men :-) da må man ha programmet. Lokal justering av himmelen (og annet) foretas enkelt med juseringslag og lagmasker i Photoshop.

Erik
Grete F.
Tenkte i utgangspunktet å prøve meg uten photoshop, men det spørs om ikke jeg må bukke under:)
Takk for råd.

Grete

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu