Sandstrand
Taler for seg selv.
Syns det er et artig og godt bilde.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • EF 18-55 mm
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger84
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_498559} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Ole A. V.
Hehe, spontant og morsomt barnebilde. Behagelig i ferger og utsnitt også. At fokus ligger på øret dog er ikke helt innertier.
kenneth k.
Dette er en god ide, men hva med å beskjære vekk det halve øyet.
For min del fungerer det godt at focus er på øret som er senter og ikke på øyet, slik som " reglen " sier..
Smak og behag.

Absolutt et se verdig og morrsomt bilde.

Kenneth
Ole A. V.
Kenneth: Hva er det som gjør at fokus på øret fungerer i dette bildet, og hva mener du med "øret som er senter"? Helt enig i at man ikke alltid skal følge de generelle retningslinjer om at f.eks. fokus skal ligge på øyne. Samtidig bør det være en tanke bak de valgene man gjør med et bilde, kanskje særlig hvis man bryter med "retningslinjene". For at valgene (f.eks. plassering av fokus) skal fungere må betrakteren være i stand til å tolke eller oppleve bildet ut fra resultatet av disse valgene (men et bilde kan selvfølgelig være utmerket selv om jeg eller andre "ulærde" ikke er i stand til å forstå det).

I dette bildet opplever jeg plassering av fokus på øret ganske enkelt som at fotografen har bommet litt. Det ødelegger ikke innholdet i bildet, men reduserer opplevelsen. Bildet kunne fungert med fokus andre steder enn på øynene, men jeg klarer ikke å se hvordan et ev. bevisst valg av fokus på øret kunne vært ment å gi noen innholdsmessige eller estetiske kvaliteter i akkurat dette bildet.

Nysgjerrig...
Egil Bru O.
I ærlighetens navn, kan jeg innrømme at jeg her har bommet. Det var ikke med hensikt at øret ble fokusert.

Til min unnskyldning kan jeg si at motivet ikke holdt seg i ro – nei langt derifra. Det var også andre faktorer – noen som ikke ville la motivet spise sand fra en offentlig sandstrand i Syden mer enn nødvendig.

Takker for kommentarer.
Ole A. V.
Å bomme på fokus ved fotografering av bilder av barn i lek og bevegelse er ikke akkurat uvanlig; heller regelen enn unntaket ihvertfall så lenge man bruker kort dybdeskarphet. Det trenger derfor ikke å unnskyldes :)
Spørsmålet blir heller vurderingen man må gjøre dersom man har truffet med uttrykk og innhold, men sitter med en "mangel" som f.eks. at fokus ikke ble helt som ønsket. I mange tilfeller kan resten av bildet være såpass bra at "feilen" blir av underordnet betydning. Jeg har massevis av bilder jeg ikke klarer å kasserer fordi de har "noe" ved seg, samtidig som jeg synes de er for dårlige for å vises til andre...
Erlend K.
Herlig bilde, rett og slett. For min del er fokus riktig i bildet!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu