Husker du den gang.....
Kjøkkeninteriør fra Åseng - et bureisingsbruk fra 1930-årene, nå gjenreist på Maihaugen.
Utstyr
  • Canon 7 D
  • Canon EF-S17-55 f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/13
  • Lukker3s
  • Nei
  • AnnetBrukt stativ uten blitz.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger102
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_519274} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jan Inge K.

Flott interiørbilde av det som nå er en forgangen tid.. Ser jo ut som det er i bruk.. Er dette fra et museum eller er det en nostalgiker som bor sånn? :-)
Lars Ivarson F.

flott skudd av tidsrett interiør frå 30åra..likte komp og utsnitt..flotters
Petter Jan A.

Ja husker godt dette ja trenger vel ikke å gå lenger bakover enn 1960 men det er også 50 år siden.
Roar K.

Husker kanskje ikke akkurat dette, men husker jo godt de svarte ovnene med 3 og 4 hull med ringer man kunne ta av og på. Vi hadde slik på hytta vi leide på en gård ute ved Øyern. Husker mor bakte bedre julekake i den enn i den elektriske hjemme i Oslo - helt uten temperaturmåler eller noen ting.

Kanskje kunne den oppvoksende slekt med sine elektroniske duppeditter ha godt av å bo slik en måneds tid og bære vann og ved og fyre opp i ovnen for å lage mat. Vaske klær uten vaskemaskin, måtte varme vann på ovnen for å ta ukens bad i ei balje istedenfor å gå i dusjen å skru på varmt og kaldt vann hver morgen osv. Ville kanskje satt duppedittene i perspektiv det?

Roar
Kirsten H.

Det var som å komme inn på mormors kjøkken. Mange hadde det slik helt fram til 1950/60-tallet. Stolen ved siden av døren har jeg maken til, og jeg har ikke falt for fristelsen til å male den eller pusse den opp.
Fint dokumentarbilde.
mvh Kirsten
Knut Georg F.

Ja.
Her er troen på elektrisitet enda ikke fundamentert; både kull og elektrisk komfyr, til og med fra samme produsent(?). Tipper dette er et museum. Grei dokumentasjon av en dokumentasjon:-)
Mvh Knut
Heidi N.

Et koselig tilbakeblikk. Noe av dette er kjent fra tidligere, om ikke satt sammen på samme måte. Frisk blåfarge, som kanskje fungerte som en oppmuntring i seg selv i de harde 30-årene. :)
Heidi
Jørgen S.

Takk for kommentarene. Åseng er i dag et komplett bureiserbruk fra Sør-Fron, som ble gjenreist på Maihaugen for en del år tilbake. Bruket ble bebodd fram til 1963. For mer informasjon om Åseng, se:
http://www.maihaugen.no/no/maihaugen/Friluftsmuseet/Bygda/Aseng/
Venche J.

Knallende flott dokumentar av en tid jeg har opplevd, der både utslagsvask, vedovn og komfyr var med i opplevelsen. Minner meg litt om min mormors kjøkken, men hennes vedkomfyr var svart. :)
Venche.
Tove H.

Koselig bilde!
Blåfarge inneholdt et stoff som holdt fluene vekk, har jeg hørt. Derfor var - og er - så mange kjøkken blå.

Tove
Avsluttet .

Dette bildet gav meg mange gode minner fra en svunnen tid......dessverre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu