Og bakom synger skogene
Utstyr
  • Canon G9
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger91
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_519660} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Siri Elisabeth J.
Hei.

Likte dette jeg. Motivet er på en måte delt opp i 2 bilder, skogen i vinduet og mennene ved veggen. Ser ut som han ene er veldig engasjert i det han sier. Venstre siden av bildet gir meg litt østeuropeisk stemning, mens vinduet til høyre får meg til å tenke på dyre norske kulturhus!:-)Alle linjer på kryss og tvers i bildet er med på å gjøre bildet spennende.
Hilsen Siri.
Torgny S.
Takk for fin tilbakemelding. Det er en buss på vei inn i høyre billedkant. Jeg ventet til siste sekund med å trykke på utløseren, nettopp for å fange dem i et konsentrert øyeblikk. Et vegeterende ventemodus er liksom ikke det samme. :-)
Avsluttet .
Jeg ser til venstre to menn på et fortau foran en bygning, og til høyre en stenmur med et skogholt i bakgrunnen. Et stativ av noe slag står bak stenmuren, samt noe jeg tror er en benk.

Jeg antar at stedet er i utkanten av et bymiljø, og skogen vi ser til høyre kanskje er begynnelsen på et større grøntområde. Her skaper du en kontrast mellom to verdener som berører hverandre - naturen og det urbane. Dette kan stå som en illustrasjon på f.eks en konflikt, (eller en sameksistens). Et enslig tre har frigjort seg fra skogholtet, og med litt fantasi kan jeg se for meg hvordan dette treet utgjør fortroppen på den massive skogen som bryter inn i det menneskeskaptet miljøet. Det går også en tenkt linje fra menneskene nede til venstre og opp til høyre hjørne på toppen av dette treet. I denne historien er menneskene gjort små, og underlegne naturens krefter.

Jeg synes komposisjonen her er flott. Knapt et overflødig element, og en rekke linjer og flater. Liker godt to-delingen av bildeflaten. Fortauet og betongstolpen utgjør en opp-ned T, og den samme T-formen finner vi igjen i stativet. Utsnittet virker svært passende, og jeg kan ikke se for meg en annen beskjæring. Fine kontraster også mellom den mørke skogen og den lyse betongen. (interessant at i dette bildet er det naturen som fremstår mørk, mens det industrielle er lyst). De mørke fargetonene på skogen bidrar til å skape inntrykket om konflikt, fremfor harmoni. Svart/hvitt reduserer antall elementer, og skaper her tydeligere kontraster mellom venstre og høyre bildedel.

Det tekniske synes glimrende sålangt jeg kan bedømme på min skjerm. Bildet fremstår skarpt og med trøkk i tonene, ingen synlig støy og eksponeringen virker tilnærmet optimal.

Dette bildet ga meg et godt førsteinntrykk, og vokste ytterligere etter nærmere betraktning. Godt håndverk!

Mvh Jens :-)
Anette O.
Liker linjene, og kontrastene melllom de små menneskene og de enorme bygningene. Eneste: personen til høyre er inni taggingen. For å få det optimalt, ville jeg hatt litt luft mellom personen og taggingen.

Anette
Torgny S.
Tusen takk for fine tilbakemeldinger. Fotoet er tatt i Uelandsgate midt i Oslo Sentrum. Det er et lite ingenmannsland bak der i en bratt skråning opp mot Akersberget der Oslos eldste kirke, Gamle Aker Kirke ligger. Ikke mye skog, men et tett kratt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu