Foto: Honorata Gajda Blomst i akvarell
Foto: Honorata Gajda
Bildet er tatt av kjæresten min og er lastet opp for henne på grunn av problemet under.

Bildet er tatt med 105 macro med 2x teleconverter. Jeg laster opp dette bildet fordi rødtonene ser ut til å brenne ut på alle mine paneler. Også i RAW i Lightroom.

Håper noen med bedre skjerm kan gi meg tilbakemelding, for histogrammet ser ut til å ikke ha noe problem.
Sliter med utbrente rødtoner
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger36
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_537020} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Kirsten H.

Jeg har ikke noe svar på hvorfor rødtonene blir utbrente, men det skjer meg av og til også. Jeg tror det kommer av for sterkt lys, prøv å unngå direkte sol.
Bildet er vakkert med sine pastellfarger. Fine maleriske kvaliteter.
mvh Kirsten
Avsluttet .

Vakkert og velkomponert, og flotte fargetoner her. Jeg har også vært utsatt for dette i rødkanalen, og da er det som Kirsten skriver for mitt vedkommende det sterke sollyset som er årsaken. En parasoll e.l. så hjalp det med engang for min del, synes ikke det gjorde så mye for motivet ditt her. Meget bra dette her synes jeg.

Mvh Tom Egil
Roar K.

Jeg ser ingen utbrenninger i dette og da snakker jeg om blomsten til venstre. Godt med strukturer og detaljer i kronbladene nærmest kamera - altså ikke utbrent. Har enkelte ganger sett at kamera varsler utbrenninger i displayet når jeg har jobba med polfilter, men når det kommer opp på skjerm i etterkant er det likevel ikke utbrent.
Man kan ofte bli lurt når man jobber med bilder. jeg har mer enn en gang opplevd at det lyset og de fargene jeg ser i photoshop endrer seg når jeg åpner bildet i windows. Slikt kan jo by på problemer. her tror jeg du skal dempe lyset og korrigere med kontrasten for å få detaljene ytterligere fram. Du kan jo forsøke deg fram med ett og ett klikk på sharpen også for å få fram mer. Når siste klikk viser at nå ble det for mye så klikker du Edit og finner Fade sharpen som du klikker på og får opp et nytt vindu med en glidebryter der du kan redusere ned til ønsket nivå igjen. Der finnes ei pil som vil gi deg ei lang liste med muligheter du kan prøve. Jeg bruker ofte Multiple som drar bildet ned i lys, men ofte for mye slik at jeg i etterkant går til brightness/contrast for å lysne det til ønsket nivå i etterkant.
Bare småting du kan prøve dette.

Roar
Henrik H.

Takk for tilbakemeldinger og tips om rødtoner i direkte sollys.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu