Grønn på gul og hvit
Bakgrunnsbluring er ikke min sterke side. Jeg er nok en lat fotograf i den forstand at jeg hverken skrur eller trykker for mye på kameraets innstillinger. Overlater heller mye til automatikken. Skrudde mye på -70 - 80 tallet med det resultat at når jeg endelig var ferdig med det hadde motivet gått sin vei hvilket fikk meg til å legge kamera på hylla noen år til automatikken begynte å dukke opp - først med autofokus og så andre ting på rekke og rad.
Å blure rundt et motiv og få det nøyaktig er ikke min sterke side. Poliohender med spasmer er ikke like villig til å følge ordre som normale hender, men jeg er jo fullt oppmerksom på svakheten selv om jeg rett som det er blir beskyldt for slurv hvilket det ikke er - er rett og slett ikke bedre. Mange mange timer og måneder foran en monitor har fått meg dit jeg er idag og vet derfor hvor grensa går. Ikke sjelden i forsøk på å få det så perfekt som mulig har jeg bundet meg og resultatet ble stiv nakke og tur i pilleboksen for å dempe en spenningshuepine - og det uten at bildet ble det spøtt bedre.. Det er ikke et amatørbilde fra en hobbyfotograf verdt. Derfor ender kanskje flere bilder enn hva som ellers ville vært opp i sandboksen som noe helt annet. Lagjobbing f.eks. krever nokså pinlig nøyaktighet så det har jeg holdt meg unna - vet at det ikke er liv laga for mine fingre.
Jeg er nok en mye bedre teoretiker og kritiker enn praktisk fotograf med ferdigheter. Men der er jeg i godt selskap for mange av de gode og strenge filmkritikere som så en dag skulle lage sin egen film endte opp med fiasko.
Kanskje like greit å sitere fra en sang jeg la under Solvårs gresshoppebilde:
Hvorfor være stor når man er lykkelig som liten.
Mange gikk det ille som større være ville osv. osv.
Har vel også mer enn en gang sitert fra Alf Prøysen:
I store selskap har vi itte stort å komma med
som slæktstavle fra Gyldenløves da'r.
Så kræmte vi og kjem med det vi har
for æille har et syssjenbån på Gjøvik osv. osv.
Summa sumarum så smaker det jo bedre å trives på det nivå man er framfor å hige etter det uopnåelige og miste humøret når det likevel ikke var mulig.
Kanskje har jeg nådd min topp, kanskje har jeg mer å gå på? Det vil tiden vise. Men mitt post polio syndrom som det kalles er ikke under forbedring, heller det motsatte.
Enn så lenge får man beundre de som er bedre og gi noen råd til de som enda ikke har nådd mitt nivå, men som en dag vil gå forbi.
Men når alt dette er sagt så håper jeg da på dønn ærlige kritikker under mine bilder så får det bli opp til meg å avgjøre om en forbedring med mine forutsetninger er mulig eller ikke.
Det hender jo stadig at det er ting jeg har oversett som jeg kunne gjort bedre.
Sånn er'e bare.

http://pbase.com/kneppen
OK
Utstyr
  • Canon EOS D7
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Brennvidde500mm
  • Blender-
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetTatt stående for frihånd i en avstand av 2,4 meter. ISO 640. Polfilter i bruk. Lysmetting nedsatt med -0.33. Fokus, lukker og blender automatisk fra kamera instilt på RAW og P.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_542126} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Odd A.

Hei Roar,

Flott bilde av prestekrage og flue. Skarpt og detaljert med fine farger og en flott uskarp bakgrunn. Liker at et par av stråa trer fram i den uskarpe bakgrunen.
Litt småpirk: Kan se ut som noen av de bakere kronbladene har fått dobbel kontur i form av en skarp linje som går litt inn fra kanten. Er ikke mye å henge seg opp i, men dette kan eventuelt klones bort hvis du ønsker det.

Syntes dette ble svært bra bilde. Baser på dette og hva jeg har sett av bilder fra din hånd tidligere ser det ut som du tilstreklig tolmodighet og god nok kontroll på hendene til å mestre handikapet.

Mvh
Odd
Oddmund K.

Hei, fin og passende tittel og et flott og godt komponert bilde med en bakgrunn som fremhever motivet og matcher flua :)
God helg!
Mvh Oddmund
Solvår B.

Herlig sommerbilde.
Det var da voldsomt til skrivekløe. hehe Ditt nivå holder i massevis og du vet at vi er mange som setter pris på og lærer mye av dine pirkete (ditt ord) kommentarer.
God helg til deg!
: ) Solvår
Venke K.

Et velkomponert og flott sommerbilde med nydelig lys og fine farger.
Forøvrig henger jeg meg på Solvår sin kommentar :-)

Venke
Avsluttet .

Flott sommerlig bilde, med fine fargetoner og et bra lys. Det er velkomponert og en dus fin bakgrunn fremhever motivet ytterligere, fint metallisk skinn på flua her også. Meget bra dette Roar.

Mvh Tom Egil
Avsluttet .

Nydelig bilde av prestkragen i vakkert lys.
Fint komponert med fine farger.

God helg!

mvh Øyvind
Gunnar V.

Fin komposisjon av prestekragen med fluge på :) M.h. Gunnar
Heidi N.

Synes dette ble veldig fint. Passe dempet lys på blomsten, god bluring rundt. Samtidig er de to stråene fine elementer som gjør seg i bildet.
God helg til deg! :)
Heidi
Harald N.

Du får god dybdeskarpher med zoomen din Roar. Bakgrunnen her er flott, bra dette Roar.

Mvh Harald
Eli S.

Henger meg på'a Solvår her, jeg. Hu si de så fint.
Synes dette var flott.
God helg.
:) Eli
Frode L.

Hei Roar.

Velkomponert bilde med fin skarphet,
flott dempet lys med flotte farger mot en dus fin bakgrunn.
Denne skal du være fornøyd med.

Frode.
Tove Mette L.

Dette ble da ikke så verst. Jeg likte dette prestekrage-insekt-bildet. Mest på grunn av det gode fotolyset, prestekravens utforming med krøllete kronblad, plassering av blomst i ruta og den mørke bakgrunnen som du har "mekket" !!! FLOTT !
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Inger Anne Maritsdotter V.

Syns dette var et upåklagelig godt bilde, både visuelt og teknisk.
Bra du har tatt opp igjen fotohobbyen og fortsatt holder på, uansett hvordan helsa er.

Generelt, tror eg at foto kan være god "terapi" for noen og enhver av oss som kanskje sliter med helsa, på den ene eller andre måten.

Mvh Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu