Kolonialhandlerinnen
I landsbyen Montemagno i Toscana bor det 150 mennesker. Her er det én forretning og den drives av denne damen med blå øyenskygge. Hun vet alt som foregår. Hva skal man vel med facebook da...
Bildet ble tatt i hui og hast fordi hun plutselig stod foran meg. Jeg tok egentlig bilde av helt andre ting, så innstillingene ville jo vært annerledes hadde jeg fått litt tid på meg. Til tross for ISO 800, håndholdt kamera og 1/6 s lukkertid synes jeg bildet ble forholdsvis skarpt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-11-14 21:29:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikkor 14-24
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger108
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_560238} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Trond O.
Hei,

Motivet virker interessant, og historien din og beskrivelsen gjør det folkelig.

Men føler man har dratt så mye i diverse spaker i redigeringen her at bildet blir såpass falskt/tegneserie aktig og diffust at jeg ikke klarer å nyte bildet og historien nærmere desverre.

Mvh. Trond.
Jan Magnus F.
Det ble kanskje litt overkill med etterbehandlingen. Har lekt meg en del her og prøvd ut nye effekter. Jeg la ut originalbildet - rettet opp og beskåret, men bortsett fra det er det jomfruelig.

Takker og bukker for rask tilbakemelding og konstruktiv kritikk:)
Mvh
Jan Magnus
Trond O.
Nja, kall det hva du vil. Er jo kun egen smak som gjør at jeg stoppet opp i tankene. Vet flere andre liker hdr og "tegneseriepreg". Fungerer noen ganger for meg, men stort sett mister jeg interessen.

I forhold til versjon to så foretrekker jeg utsnittet som du valgte ut i første om gang, gav et tettere utsnitt på historien med damen i døren. Så ble et mer personlig bybilde.

Overrasket over hvor flotte farger og fortsatt noe ´tegneserie´aktig skiltet ser ut. Synes det gjorde seg i bildet. Var noe eget med det.

Mvh. Trond
Kristinn G.
Liker versjon 1 ganske godt. Utsnittet skaper nærhet til både kvinne hund og omgivelse. Vrengningen (eller hva vi skal kalle det) gjør at det er vanskelig å konsentrere seg om hva som er det viktigste i bildet. Kanskje det hadd passet bra med litt mer støy her.

Kristinn
Kristinn G.
Ps Vanskeligheten med med å finne fokusen i bildet er ikke ment som negativ kommentar snare tvert i mot.
johnny s.
Flott gatebilde. Hadde nok beskjært omtrent som deg. Synes originale farger og uttrykk er best.
/johnny
Jan Magnus F.
Takk for kommentarer Kristinn og Johnny!
Kirsten H.
Dette bildet er såpass uskarpt at det er vanskelig å finne noe å feste blikket på. Jeg ville tro det er meningen at kvinnen skal være i fokus, men på min skjerm ser dette ikke bra ut. Fine farget og fint motiv, så det er synd at du
ikke kom helt i mål med dette.
Mvh Kirsten
Jan Magnus F.
Jeg likte også motivet godt Kirsten, det var derfor jeg har jobbet litt med det. Men bildet ble tatt med vidvinkelobjekktiv, fordi jeg fotograferte gatebilder, da jeg møtte på henne (Claudia). Derfor er det croppet kraftig og det blir dessverre uskarpt. Neste gang jeg møter på henne derimot... Da står jeg klar:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu