Vaniljerot
Vaniljerot er kanskje ikke så pen, men litt fascinerende, siden den mangler klorofyll. En flora sier 'vanlig', en annen 'ikke vanlig', ikke vet jeg. I fjor lette jeg etter dem på steder der jeg hadde sett dem før, men uten hell, i år snubler jeg over dem både her og der.
Utstyr
  • Canon D60
  • Canon EF 100mm Macro USM
  • Brennvidde100mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger188
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_56210} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Povl Kjeld H.

Fantastisk flot, med skarpheden på rette sted, lyset er også perfekt, flot blillede med god komp-
mvh - povl
monica p.

Kjempebra Elisabeth, liker veldig godt måten du har fått skarpheten og så mer og mer uklart bakover.
Bra.
Mvh Monica:o)
Tom E. F.

Skikkelig bakkekontakt her, Elisabeth! Liker det!
Flott at ''naboene'' får være med innover i bildet.
Ikke så mange millimetre denne rager opp i været?
(Har selv aldri sett veksten, så dette var nytt og spennende for meg).
mvh Tom
Stig S.

Flott fokus på en snål plante. Mange detaljer å forholde seg til i bildet - for mange? Det som ''berger'' helheten, er artsfellen lenger bak, uten den ville det hele blitt for urolig. Når det er sagt, synes jeg det er flott at du presenterer en plante som ikke ved første øyekast fremstår som vakker og fotogen! Bra:-)

--stig--
Reidun G.

En spesiell plante og fint presentert Elisabeth.
Den vokser forøvrig her på Bolkesjø også.
Til Tom
den blir en 10-20 cm.

Reidun
Jostein M.

Hei Elisabeth:-) Dette bilde var bra. Ikke ofte jeg blir begeistret av for mye miljø rundt slike næropptak men denne satt. FLOTT!
Mvh
Jostein
Rune N.

Denne likte jeg også. Fint med ''repeterende mønster'' bakover i bildet. Veldig bløtt og behagelig lys.

mvh
Rune
Fred S.

Der var den, gitt. Jeg har sett stort sett de ville plantene jeg har hatt ønske om å se, minus 4-5 stykker. Dette er en av disse 4-5, så for meg er den sjelden. Ikke vakker, antyder du ? Jeg synes den er det, etter å ha sett bildet ditt. Tidligere referanse har kun vært en fargeflora, så en liten opplevelse for meg å se den så nær ''in natura'' som det går an.
vh freds
Elisabeth W.

Takk for kommentarer - da er det nesten greit å være tilbake fra ferie!
Av en eller annen grunn har jeg sans for disse plantene, men helt lette å ta bilde av er de ikke - dette er det beste forsøket hittil. De er mer sære enn dekorative, og ser lett enten kjedelige eller 'rotete' ut. Nede i skogbunnen blir det fort mange detaljer, derfor prøvde jeg meg med tre planter på rad bakover i håp om å få til en slags komposisjon. Jeg har sett dem større, disse var i underkant av 10 cm høye.

-- Elisabeth
Tom A. T.

Pene farger og fin avtagende skarphet. Litt mismodig holdning på planta. Tror ikke jeg har sett denne på mine trakter. Vaniljerot, det høres jo ut som den er både god og spiselig ??
mvh Tom T
Mehrzad G.

Flott blomsterbilde.

mvh Mehrzad
Hans-Einar O.

Et spennende bilde av en ukjent plante for min del. Synes dette var flott med planter bakover i bildet, og med fint lys og behagelige farger.
mvh Hans
Steinulf L.

Flott komposisjon og god bruk av skarphetsplanet.
Birna R.

vaniljerot (snau og lodden) er ikke veldig vanlig, nei, spesielt den snaue er temmelig sjelden. nå er det svært vanskelig å se på dette bildet vilken av de to som er avbildet, jeg gjetter på den lodne (som trass i navnet slett ikke er lodden annet enn i selve blomsten, mens den snaue, navnet til tross, enten kan være glatt *eller* lodden. lett skal det ikke være).

dette er ofte utakknemlige planter å ta bilde av fordi de gjerne vokser på temmelig mørke steder, og de delvis gjennomskinnelige delene lett ffremstår utvasket og detaljløse på nærbilder. jeg synes stoffligheten er godt ivaretatt på den fremre planten, men er ellers helt uenig i komposisjonen. når viktige detaljer i for-, mellom- og bakgrunn faller sammen vil bildet opfattes flatt og manglende på dybde. det skulle antakelig ikke mange cm sideveis flytting av kameraet før akkurat dette problemet var blitt løst på en adskillig bedre måte enn her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu