Storm på Lista
Dette bildet er tatt i storm på Lista der bølgene slår mot moloen. Stolpen på enden av moloen kan sees i sjøsprøyten
Ikke helt i fokus, kunne høynet isoen litt for raskere lukketid har jeg sett i ettertid. kom gjerne med flere forslag siden jeg er nybegynner..
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon EF100-400mm f/4.5-5.6L IS USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger65
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_562697} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Eirik B.
+2
Utrolig stilig med stolpen som stikker opp fra de rasende bølgene.Man kan bare ane at det befinner seg noe mer under der.

En god tommelfingerregel for skarpere bilder med håndholdt kamera er å ikke bruke lengre eksponeringstid enn brennvidde. Dvs ved din brennvidde på 400mm ville du ofte fått et mye skarpere bilde om du ikke bruker lenger eksponeringstid enn 1/400 sekund. Da må du opp i ISO eller eventuelt ned i blender hvis du har mye å gå på der. Det er beinharde prioriteringer som gjelder når det er snakk om det tekniske.

På den annen side, jeg synes ikke ditt bilde har særlig skjemmende uskarpheter. Kanskje akkurat når det gjelder masten. Det er jo et levende bilde med et bevegelig motiv, og bevegelsen synes jeg er godt skildret.

Synes bildet er bra jeg. Hvis jeg skulle pirket på noe som helst så måtte det være at bildet kanskje er bittelitt for mørkt etter min smak. Men kun en ørliten anelse.

Mvh
Eirik Bøe

Torbjørn L.

Takk for den komentaren Eirik, den regelen skal jeg notere meg... Hadde ikke så mye og hente på blenderen, men så etterpå bldeserien var tatt at isoen sto på 100, så der var det en del og hente. Som sagt regelen din er skrevet bak øret..
Eirik B.

På den annen side... ser jeg at du harobjektiv med billedstabilisator. Så fremt denne er skrudd på kan du jo tillate deg å bruke litt lengre eksponeringstid igjen. Jeg er ingen ekspert på dette men det jeg har hørt er at billedstabilisator tilsvarer ca 3-4 trinn på eksoneringstiden.

Eirik
Inger Anne Maritsdotter V.

Støtter meg til Eirik`s nyttige råd og tips her.

Synes det er et stemningsfullt bilde fra stormen på dette værharde stedet.
Den lille uskarpheten kler motivet og settingen, syns eg.

Inger Anne
Torbjørn L.

Takk igjen Eirik.. Uansett er det jo en fin regel og ha i bakhodet også bare vite at det er mulig og fravike litt med bildestabilisator. Kan jo ta noen test bilder og se om det slår ut og evt når.

Inger Anne: -Det er jo noe i du sier, satt i går
kveld og leste litt i en fotobok og der sto det at dersom bildet var litt ute av fokus gav det lit ekstra bevegelse i bildet.. Personlig så hadde jeg sett for meg at i allefall stolpen var litt mere i fokus men det kan godt hende at det kommer med litt oppjustering på isoen. Prøver det neste gang. Er nok sikkert ikke siste stormen her på Lista likevel tenker jeg =)
Adrian Dyrhaug G.

Stormfullt og stemningsfullt!
Stilig!

mvh Adrian Grande
Torbjørn L.

Takk for det Adrian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu