Falleferdig nostalgi
Blir glad for alle typer tilbakemeldinger, men trenger også hjelp med noe helt konkret her. Jeg jobber Photoshop elements 10 og lurer på følgende:

Hvordan får jeg bort strekartefaktene på himmelen. Himmelen er i utgangspunktet helt hvit fordi bildet er overeksponert i sterkt sollys fra baksiden av motivet. Jeg la på et "gradient photofilter" for å få litt nyanser på himmelen. Nyansene er jeg fornøyd med, men bi-effekten var alstå disse strekartefaktene, som jeg også har sett dukker opp ellers når jeg bruker "gradient" verktøyet. Blir veldig takknemlig hvis noen har et fornuftig tips som fikser biffen.

Ellers er det som sagt hyggelig med andre tilbakemeldinger selvfølgelig. Disse blir som alltid gjengjeldt.
Fotograf
Utstyr
  • Canon eos 7d
  • canon ef-s 17-55
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, ISO 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger108
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_570136} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Trygve B.

Jeg kan nok ikke hjelpe deg. Bruker selv Photoshop elements 9. Men det kan jeg heller ikke skikkelig. Har mye å lære der. Har en manual på 400 sider, men det tar sin tid.
Men bildet ditt likte jeg godt. Du fikk virkelig frem at dette var bygninger i forfall. Masse detaljer hadde du også fått med deg. Komposisjonen sitter også bra. Treet til venstre skapte liv i bildet. Fra hovedmotivet dras blikket mot høyre der det dukker opp nok et falleferdig bygg. Det gir også bildet mer energi. Man får noe mer enn en gammel rønne. På den måten blir ikke bildet kjedelig. Godt sett og godt jobbet. Det er nå min mening ut fra den innsikten jeg har. Ha en fin kveld, Eirik. Mvh Trygve
Eirik B.

Tusen takk for tilbakemelding, Trygve. Dette var konkret og nyttig å ha med seg videre. Flott også at du likte bildet.

Mvh
Eirik
Roar K.

Beklager jeg kjenner ikke til gradient photofilter - er kanskje noe annet enn gradient map som jeg bruker utelukkende i manipulasjoner og da er det vanskelig å gi råd.
Bortsett fra at jeg ser noen hvite striper til venstre på bua og over den som ser ut som et 4-tall og burde fått smake litt kloner så henger jeg meg gjerne på Trygve her.

Roar
Bjarte W.

Et grafisk preg over dette, og som tittelen sier, så kommer nostalgien godt frem - litt sånn gammelnorks. Stilig etterbehandling. Hadde du ikke nevnt strekene på himmelen, hadde jeg sikkert ikke reagert på dem. Jeg har med hell fjernet lignende med 'Lens Blur' filter, men dette kommer ikke default med PSE. Enkleste måten å få fatt i det på, er å installere prøve versjonen av PS, og kopiere filteret. Evt kan du jo prøve en annen 'blur' funksjon.

- Bjarte
Per Harald G.

Enig i det grafiskke preget her. Kan ikkje hjelpe deg med problemet på himmelen. Personleg syns eg effekten gjer bildet litt for flatt. Saknar meir djupne i bildet. Men dette er vel kanskje ei smakssak.
Eirik B.

Takker så mye Roar, Bjarte og Per Hrald. Jeg får se om jeg finner ut av noe. Jeg får se hva jeg gjør med dette. Om jeg ikke finner noen enklere løsning kan det hende jeg prøver tipset ditt, Bjarte. Men hadde i grunnen håpet at dette kunne gjøres enklere.

Roar: Stripene til venstre på bu'en er solstråler. Solen komer rett bakfra, like over horisonten bak hustaket på venstre side - Firetallet lå jeg faktisk ikke merke til selv før du nevnte det.

Per Harald- takker for din ærlighet. Jeg er enig i at bildet mangler litt dybde. Jeg skulle gjerne hatt litt mer skygger på strategiske steder, men fikk det ikke sånn denne gang. Orginalbildet før redigering er veldig dårlig- slik at jeg nok uansett foretrekker bildet med den pålagte effekten.

Mvh
Eirik

Lars-Anders M.

Jeg skjønner ikke helt vad du mener. Men tror du kan bruke klonstempelen. Eller arkeologmetoden. Overdriv forandringen, gjøm bort og pensla frem. Nei dette blir for vanskelig å forklare. Gå in på modeskeppet.se der kan du få mang tips.

Alf B.

Stilig bilde med grafisk uttrykk passet veldig bra til motivet

Alf
Walter S.

Hei Eirik!

Er dette noe som skjer på Web (synlig kun i en webleser) eller også når du ser på bilde ditt i selve Ps Elements, eller et annet bildebehandlingsprogram?

Lagrer du bildene dine som "Save for Web" (i Ps Elements) for å minke størrelsen på filen, før du laster opp her?

I så fall kan det være noe som heter "DITHERING".

About dithering:
"Most web images are created by designers using 24?bit color displays (which display over 16 million colors), although some users view web pages on computers with 8?bit color displays (which display only 256 colors). As a result, web images often contain colors not available on some computers. Computers use a technique called dithering to simulate colors they can?t display. Dithering uses adjacent pixels of different colors to give the appearance of a third color. For example, a red color and a yellow color may dither in a mosaic pattern to produce the illusion of an orange color that the 8?bit color panel doesn?t contain."

Jeg søkte bare i HELP-filen i Ps Elements på "Dithering" for å få opp teksten over.

Håper det hjelper.

Mvh,
Walter

P.S.: Det var ikke så ille i den himmelen din her. Hvis du ikke hadde påpekt det så hadde jeg ikke oppdaget det en gang.

:o)
Lykke til!
Lars Ivarson F.

likte forsøket ditt på etterbehandling..at det ikkje fall ut heilt som det skulle får vere si sak..utgangspunktet verkar å ha vore bra..god komp og vinkling mot det historiske stoffet..
Lisbeth S.

Stilig og kledlig filter du har valgt, passet veldig godt.
mvh Lisbeth
Eirik B.

Takk for kommentarer alle sammen...

Lars Anders: moderskepet er lagt til i favoritter. Bra side!

Walter: Dette skjer allerede under redigering i PE- før lagring. Jeg har prøvd med med litt bluring og det fungerer sånn helt greit. Men jeg lurer meg på hva som gjør at det blir slik.

Mvh
Eirik
Inger Anne Maritsdotter V.

Ser du har fått mange gode råd her.

Likr godt motivet du har valgt og synes din formidling av det fremhever nostalgifølelsen og historien her. Mange detaljer å studere her.
Ville kanskje økt lys og kontrast en smule.

Inger Anne
Eirik B.

Takk for kommentar Inger Anne. Kan godt hende du har rett med tanke på kontrast og lys.

Mvh
Eirik
rune s.

Tømmeret ser ekstra gammelt ut med dette filteret, de mørke flekkene Viser tydelig hvor de rustne spikrene sitter.
Flott bilde
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu