Festestranda
Festelandet er et kystparti i Rygge som ligger mellom Moss og Fuglevik. Her ligger de tre Festegårdene. Landskapet er fortsatt intakt og levende, og har foruten store landskapskvaliteter også et stort potensiale for landskapsfotografering. Maleren Hans Fredrik Gude leide seg inn på Feste Nordre i slutten på 1800-tallet, og arbeidet med en mengde skisser fra området. Disse ble medbrakt til Berlin der de ble gjort ferdige om vintrene. Gude malte mange motiver fra Feste.
Bildet inngår i albumet " Langs bygdeveier, stier og tråkk i Rygge " - Bilder fra kulturlandskapet og kystmiljøet, hit og dit, på kryss og tvers.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-07-09 08:30:39
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikkor Ai-S 2.8/28 mm
  • Brennvidde28 mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/50 s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 1600, hyperfokal.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_597338} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Trygve B.

Igjen et fint landskapsbilde fra deg. Velkomponert, litt mer kontrast på himmel og sjø, så hadde det vært helt topp. Uansett var dette bra. Mvh Trygve . Orginalen på meg.
Jan G.

Begge bildene er svært vakre og velkomponerte, jeg holder likevel en knapp på originalen. Fargene på steinene på stranda og i sjøen skiller seg positivt ut. Det hviler en ro over bildet. Meget god billedtekst.
Mvh Jan
Kirsten H.

Jeg er enig med Trygve, originalen på meg også. Velkomponert bilde, men grønnfargene er ganske skarpe. Har du trukket litt for mye i fargemetningsspaken, eller er dette HDR?
mvh Kirsten
Olav Bjarte K.

Takk til dere over!

Kirsten: Dette er ikke HDR, men Adobes std fargerom (Satt i kameraet og brukes helt fram til konvertering til jpeg/sRGB).

Vh.
Oddmund K.

Enig med Jan, vakkert sommerlig landskap..liker kompen, lyset og fargene.
mvh Oddmund
Solvår B.

Her kan man bare sitte og nyte eller plaske med tærne. Flott sommerlig bilde.
: ) Solvår
Walter S.

Dette utstråler ro og harmoni!

Her må man bare beundre dybdeskarpheten i disse to velkomponerte kystlandskaper.

Personlig så foretrekker jeg versjon #2 med sin utrolige dybde, dette lave og spennende perspektivet, helt i fra det første gress-strå foran til trebrygga i bakgrunnen.

Jeg liker den uavbrudte treraden i versjon #1 fordi den er hel og forsvinner ut i venstre billedkant. Samme trerekka i versjon # 2 har ei lita gløppe med blå himmel ut mot venstre billedkant som øyne mine trekkes mot. Fikk du vekk den, så tror jeg bildet vil få en annen helhet.

Jeg er litt missunnelig på ditt AI-s objektiv (og selvfølgelig FF) som gir så fine valører og dynamikk i trærnes bladverk.

Mvh,
Walter
Olav Bjarte K.

Takk til alle sammen! Her opplevde jeg den roen som Walter nevner - bare landskapet, meg, apparatet med gammelt fossilglass på Stabil eikestativ - og selvfølgelig bølgeskvulpene.

Vh.
Lars Ivarson F.

likte best originalversjonen, kompen , fargane og snittet i den sit godt..flotters
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu