Utsikt over Tyrifjorden fra Gyrihaugen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-08-29 18:52:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D300S
  • Sigma DC 18-200mm 1:3.5-6.3 HSM
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/6.3
  • Nei
  • AnnetHDR bilde, 5 eksponeringer
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger66
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_604537} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Nils Christian S.

Likte dette panormabildet utover Tyrifjorden. Dramatiske skyformasjoner som skaper spenning i dette flotte landskapsbildet!
Gyrihaugen byr på 360 graders rundskue - og er derfor et helt unikt utsiktspunkt. Flott å se ditt velkomponerte bilde derfra!

Mvh
Nils Christian.
Bjørnar P.

Fin utsikt. Godt komponert. Mer skeptisk til måten du har brukt HDR. HDR i sin rene form gir bare større kontrastomfang, men her har du i tillegg valgt å bruke tone mapping til å endre kontraster. Det gir et unaturlig utseende, der deler av bildet er kunstig lyst. Lett synlig i forgrunnen..Skulle gjerne sett en utgave der du styre unna tone mapping, og prioriterte å lage bildet mest mulig naturtro i stedet.
Olav B.

Jeg har stor sans for HDR-effekt, men er enig med Bjørnar i at du på dette bildet har brukt i overkant mye effekter. (Hva er forrsesten mapping?).
Ellers flott panorama med passe moderat vidvinkel.
Tormod F.

Takker for tilbakemeldingene. Jeg var egentlig ganske fornøyd med effektene selv, men det er jo ulike oppfatninger. Er ikke helt inne i all terminologien her, så jeg vet ikke helt hva du mener med hva mappingen er. Jeg bruker Photomatix til HDR delen. Har ikke funnet noen enkel måte å ta vare på hvilke parametre jeg bruker på hvert enkelt bilde og noterer det heller ikke. Den høye kontrasen i bakgrunnen er ikke kommet som en følge av HDR, men ved bruk av Topaz filtre. Det var en gråværsdag, så jeg ønsket fremheve bakgrunnen og tjernet bedre og brukte et filter for å øke detaljeringen.
Legger ut en versjon helt HDR fri, kun justert noen i RAW editoren og Smartfix i PSE.
Lars Ivarson F.

syns hdreffekten gav biletet eit løft..velkomponert med tyrikongen i forgrunnen..likte dette
Bjørnar P.

Bildet uten HDR-effekten er bedre, men ikke optimalt justert. Litt høyere kontrast hadde vært et pluss, og i tillegg oppskarping.
Ta web-bildet ditt inn i bildebehandleren, og prøv USM med ca 100 på mengde og ca 0,5 på radius. Det gir bildet mer distinkt uten at det oppleves unaturlig. Det blir bare "klarere". Etter disse justeringene (testet i min egen Photoshop) er jeg ikke i tvil om at bildet er langt bedre enn ditt HDR-bilde i mine øyne. Kan være du opplever det annerledes, men prøv....
Tormod F.

Igjen så er jeg ikke helt sikker på terminologien din, men antar du mener Adjust Sharpness i PSE. Jeg prøvde da 100% i Amount og radius 0,5 uten at jeg synes det gir det store utslaget. Når det er sagt så har jeg skarpet opp HDR utgaven også, men da med bruk av Topaz filtre. Dette gir effekt men ikke nødvendigvis før du ser på bilde i opprinnelig pixelstørrelse. Tilsvarende hjelper det ofte å fjerne støy også, noe jeg har gjort på HDR utgaven men ikke på det andre. Økt kontrast er jeg enig med deg at gir et bedre bilde.
Kan hende jeg setter meg ned en dag og bygger bildet opp igjen på nytt, men da vha HDR og med litt forsiktigere bruk av spakene slik at det havner et sted i mellom utlagt HDR utgave og den HDR fri utgaven.
Ellers takk for nyttig kritikk.
:-)
John B.

Flott landskapsbilde med flott lys! Tror jeg ville hatt noe midt i mellom orginalen og versjon 2...
John B.
Harald G.

Et flott motiv som blir for glorete med for mye effekt. Forslag: Bruk gunninnstillingen, altså det første forslaget du får opp. Ikke juster noe i PM men kjør bildet gjennom. Sluttresultatet kan du justere etterpå dersom du føler for det. Min erfaring er at bildet blir litt uskarpt og må skarpes opp. Du kan jo prøve dette og se om det blir ok. Den virkelig fine effekten får du når kontrastene er store og som alltid best bilder tidlig og sent på dagen.
MVH
Harald G.
Bjørnar P.

Husk at mitt oppskarpingsforslag gjelder bildet i web-størrelse ( I ditt tilfelle 1280*699px) .Dersom du legger ut bildet i full størrelse og overlater til foto.no å skalere det ned, får du ikke mulighet til å gjøre denne etterjusteringa. Gjør i stedet nedskaleringa selv, ved å velge "image size" eller tilsvarende i din bildebehandler. Sett så størrelsen til 1280px i bredden, og velg så 100% visning. Da ser du bildet akkurat slik det vil vises på foto.no mht skarphet. Dersom du da etterjusterer skarpheten slik jeg skisserte, vil du se en klar forbedring.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu