Sult
Bildet er en avfotografering av et kjent maleri som er utstilt på Cadiz museum. Det er malt i siste del av 1800 tallet. Det forteller en historie om nød og sult, hvor prest og den velkledde kvinne deler ut mat til sultne mennesker. Sult/fattigdom er igjen et fenomen i dagens Spania. Det smerter å se hvor få som bryr seg. Dette er bildet ble jeg hengende ved. Jeg har lyst å dele dette bildet/innholdet med andre. Derfor ut med det.
Ja, jeg veldig klar over at det er avfotografert. Allikevel, se dere som har lyst. Jeg jobbet en stund med å få et brukbart resultat.
Utstyr
  • Fujifilm x100
  • 23mmfast
  • Brennvidde23mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger129
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_609097} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kjersti N.

Nettop slike bilder, som bør la oss huske en historie, vi aldri har opplevd. Og burde stå som et godt eksempel på hva vi burde klare å unngå :)
Takker for deling av øyeblikket. Da det er en tankevekker.

MVH Kjersti
Fred S.

I utgangspunktet er har jeg ikke sans for at avfotografering av bildekunst blir presentert som "egne" bilder på dotten, men siden du tekstmessig finner en parallell til dagens situasjon i Spania har du vel ditt på det tørre. Ellers er det interessant nok å se bildet, jeg trudde ved første blikk at dette måtte være Christian Krogh, ligner veldig på noen av hans motiver. Men Spania hadde sikkert de samme naturalistiske strømningene som Norge på slutten av 1800-tallet.

vh fred
Lars Ivarson F.

Flott memento dette, trygve, med den underteksta du har valt..likte dette godt
John B.

Ja det er jo et tankevekkerbilde og du har gitt klart uttrykk for at det er en avbildning. Jeg liker det og det gir noe å tenke på...
Litt mer kontrast kanskje?
JohnB.
Tove H.

Henger meg på Freds kommentar, jeg hadde de samme tankene.
Inger Anne Maritsdotter V.

Tenker også det samme som Fred her.

Men ifht. dagens situasjon er det et viktig tema du tar opp.
Håkon Ø.

Flotte tanker du deler i dag Trygve, vi er nok heldige vi som lever her Nord, selv om Erik By, sa at Norge er et land for spesielt interesserte.
Per N.

Fin fortellende tekst Trygve .
Har selv bodd i Cadiz i et år , fantastisk fin gammel havneby .
mvh Per
Trygve B.

Tusen takk for kommentarer. Ja, jeg sa jo tydelig at det er en avfotografering av et kjent maleri. Hvorfor det skal være betenkelig kan jeg nesten ikke forstå. Jeg utgir det jo ikke for å være mitt eget bilde. Mitt ønske er jo å dele maleriet og dets budskap/innhold med andre. Det er vel ok når en legger ut bilder av skulpturer/ altertavler, etc, men når det er maleri, så kommer betenkeligheten inn. Jeg hadde selv syntes det hadde vært flott om flere hadde lagt ut bilder av kunstskatter. Det hadde vært supert. Det kan bli vel mange bilder her på foto. no som ikke gir så mye med tanke på innhold og rent fototeknisk.
Så min anbefaling blir til dere som er ute på reiser: del bilder av kjente kunstskatter. Det hadde vært til berikelse for oss alle. Mvh Trygve
Roar K.

Jeg er faktisk også inne på det samme som Fred Strømme. Men dette går an å løse ved å ta med litt rundt selve maleriet - endre litt på vinkelen og muligens få med en person som står og betrakter det. Du er nemlig litt i grenselandet for opphavsrett. Da jeg la ut et av mine bilder fra Vigelasndsparken på en amerikansk side fikk jeg en betenkelighetsmelding for de var redd for å bli anklaget for overtredelse av opphavsretten til tross for at jeg jo min vane tro hadde lagt mitt personlige uttrykk i det. Ved å ta med mer og ikke bare gå rett på maleriet slik at bare det vises, men lar det bli en del av et helhetsfoto så unngår du nevnte problemstilling.

Roar
Bjarte W.

Jeg må si at jeg synes dette bildet er flott. Man kan sågar se strukturen i lerretet. Men jeg også tenkte som Fred og Roar, og uten underteksten hadde det nok vært helt på kanten.
Du kan jo gjøre deg opp en mening selv, ved å lese 'Loven om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven)'

http://www.lovdata.no/all/hl-19610512-002.html#map021

- Bjarte
Kirsten H.

Jeg leser med i interesse diskusjonen omkring dette bildet. Så lenge du oppgir malerens navn og ikke legger ut dette bildet for salg, er du vel innenfor loven.
Det er vanskelig å avfotografere malerier. Jeg synes du har lykkes rent teknisk.
mvh Kirsten
Trygve B.

Fint at vi får en diskusjon vedr. denne type bilder. Bildet er jo malt for ca. 130 år siden. Det henger i et åpent kunstgalleri, hvor det ikke er noe fotoforbud. Kan det da være galt å ta slike bilder og å legge det ut. På samme kunstgalleri var det en utstilling av Kjell Pahr Iversen. Bilder av han ville jeg ikke lagt ut uten tillatelse, fordi han er jo en nålevende kunstner. Kom gjerne med innspill. Mvh Trygve
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu