Dik dik
Dette er den minste av antilopene hvilket nok ikke kommer fram av bildene. Men av størrelse kan den minne om noen bitte små brune hunder med litt lange bein som jeg ikke har sett på en stund nå, men som var populære hos fine damer eller de som trodde de var det i mine guttedager. Mora til en som gikk i klassen min på folkeskolen hadde et par slike som hun stolpra rundt på høye heler og lufta. Husker vi kalte hunderasen for rotter i band - ikke så pent, men unger er unger. Dette kun for å illustrere litt om størrelsen hvis noen skulle forstå hvilken rase jeg mener, men ikke husker navnet på.
Dik dik hollder ofte til inne i små buskas der den ganske raskt stikker seg bort igjen etter å ha vært framme.

http://pbase.com/kneppen
OK
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-10-09 09:39:06
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 40 D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEkonert for frihånd i en avstand av 10 meter med brennvidde 186 på V1 og 247 på V2. ISO 400, Polfilter i bruk. Eksponert i RAW på P så blender og lukker automatisk fra kamera og følgelig ikke oppgitt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_610576} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Cato E.

To flott komponerte bilder av Antilopen Roar. Skarpe med fin kontrast og bra lys. Liker v2 best her da øynene kommer fint frem og det er mer detaljer å se. Fin og morsom undertekst også :)

Mvh
Cato
Jan G.

Dette er et særdeles vellykket bilde, hvor antilopens rene form og skinn skiller seg klart ut fra den kompliserte bakgrunnen som er dyrets naturlige habitat. Den er nok var fotografene, vil jeg tro. God skarphet og komposisjon.
Mvh Jan
GEIR MAGNE S.

våken type dette, der den har god øyekontakt med fotografen. her må jeg si " standard" rammen din passet meget godt til motivet og dets farger. god teknikk også. bittelitt trangt i toppen.
Lisbeth S.

Vakkert dyr med utrolig pene øyne, liker begge versoner.

mvh Lisbeth
Kirsten H.

Denne har jeg sett en gang og ble overrasket over hvor liten den var. Den holdt til nede i buskaset, og jeg fikk bare et kort glimt av den. Her står den rolig og fint oppstilt slik at man kan studere positur og detaljer. Dette var et artig gjensyn.
mvh Kirsten
Solvår B.

Så fint at du forteller hvor liten den er. Bildene, to flotte versjoner, får ikke fram akkurat det, ellers liker jeg begge to. Du takler lyset og buskaset på en flott måte.
: ) Solvår
Heidi N.

Likte v2 best her siden dyret fremheves best her. I originalen forsvinner nesten dyrets hode i den urolige bakgrunnen. Uansett godt gjort å få dette dyret på brikken i det hele tatt da jeg antar at de er veldig sky.
God undertekst! :)
Heidi
Berit A.

Enig med de andre, et herlig skarpt og flott bilde av den vesle med de store nydelige øynene i v2. Fint med teksten til. Gøy å se. :))
Trygve B.

Både tekst og bilde gjør seg bra. Godt formidlet dette. Kvaliteten er det ingen ting å si på. Mvh Trygve
Venke K.

To nydelige bilder av det flotte dyret.

:-) Venke
Bjørn T.

To fine og interessante bilder. Likte best V2. Mvh Bjørn
Carsten W.

Jeg prøvde å bestemme meg for et format men begge to er riktig her. Dyret kommer fint fram til tross fargen sin matcher perfekt med bakgrunnen.
John B.

Meget bra bilder av et flott dyr! Synes versjon 2 er best! Nydelig lys, men der nede er vel ikke regn og grått lys det største problemet...
John b.
Jostein G.

Syntes orginalen ble litt trang oppe i utsnittet. Ellers fine bilder og intresant tekst! Likevel litt rotete miljø. God skarphet og fint at du behersker å få frem lys og detaljer i skyggen!




Mvh Jostein
Alf B.

To flotte bilde av antilopen i fint lys og med flotte farger, velkomponert som alltid fra deg.
Går rett og slett for V2 pga formatet.

Alf
Eirik B.

Liker spesielt godt utsnitt og innramming i V1. Dik dik går litt i et med sine omgivelser, og beskjeringen i V1 synes jeg langt på vei hjeler til med å skille den fra bakgrunnen.

V2 er også fin, men V1 best i mine øyne.

Utrolig flott at du har kommet så tett på. Det gjør det mer eksotisk.

Mvh
Eirik
Bjarte W.

Eksotiske og flotte bilder av Dik-dik'en, i tette og fine utsnitt. Liker begge to. Artig navn på denne antilopen. Mener å ha lest at det kommer av lyden hunnen lager når den blir redd, dik-dik-dik-...

- Bjarte
Roar K.

Jeg ser Jostein trekker fram at det er litt rotete.
Ja dette er dik diks habitat. Det er i slikt miljø den holder til - ikke bare i Kenya, men også i Namibia der jeg så slike for 8 år siden.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Morten W.

Han derre Jostein :) må jo godta miljøet. Dik'en lever jo der.
V2 er best, synes jeg.
Du har dette rødlige skjæret i flere av bildene dine. Er det på en måte din signatur? Helt OK, altså.
John A R.

To flotte bilder av det spesielle dyret! Flott positur. Stilige øyne og tegninger rundt øynene på denne karen her! Fint presentert dette, Roar :)
Jostein G.

Liker best V2 hvor utsnittet ble knall! Var en bildestetisk betraktning det jeg sa om miljøet...men jeg forstår nå at dette er riktig miljø! Jeg bør kanskje revurdere mitt forsøk på bildeestetisk vurdering her...for jeg syntes å like V2 bedre og bedre som det er. Likevel, noen ganger fremmhever en mer annonym bakgrunn motivet...kanskje noe bedre... ! ? Bare en synsing til to gode bilder :-)




Mvh Jostein
Roar K.

Takker igjen.

Roar
Avsluttet .

To flotte bilder, og holder en knapp på v2 med mer av miljøet rundt. Pelsen sklir godt inn i omgivelsene.

Espen
Frode L.

Hei Roar.

To flotte bilder der jeg holder en knapp på v2, skarpe med fine detaljer i pelsen, fin kontroll på lyset og fine farger.

Frode.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu