Leptotes bicolor
Denne orkideen står ikke i en potte, men vokser på et lite stykke av en tørr grein. Luftrøttene slynger seg om greinen og holder orkideen støtt på plass. Den står ikke i et vekstmedium, men får den næringen den trenger i fuktighet fra luften. Leptotes vokser i Sør-Amerika og er kjent med bare ni arter.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-04-21 19:57:59
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D600
  • Nikkor 60 mm micro
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/20
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt blitz med diffusor
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_632054} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Fikk litt assosiasjoner til blekksprutens fangarmer her.
Forlokkende tentakler, fine farger og godt plassert i billedflaten.
Roar K.

Et eller annet sted i arkivet har jeg en tilsvarende orkide eksponert her i Goa som også snylter på et tre.
Men den var ikke like flott som denne.
Men si meg: Er den helt utømmelig den orkidesamlinga deres? Du øser og øser og likevel ser det ut til å være nok å ta av.

Roar
Trygve B.

Gjerdes spesial, en opplevelse hver gang. Flott levert som vanlig. God søndag. Mvh Trygve
Berit A.

Enig med Trygve, et nydelig bilde av "snylteren". Denne har jeg ikke sett tidligere, vakre farger og fint lys. Artig og lærerikt med teksten du legger ved. :))
Jan G.

Tusen takk til dere alle for kommentarer. Jeg tenker ofte at nå er dere leie disse orkideene, men så jeg tenker på at de alle er forskjellige og har sine særpreg og fotografiske utfordringer.
Til Roar: Det finnes ca 25 000 forskjellige orkideer, den er den tallrikeste blomsterfamilien på Jorden. Jeg ser i mitt arkiv at jeg har bilder av 188 forskjellige, så har vi nok hatt noen som ikke har blitt vellykkede bilder. Noen få av bildene går tilbake til starten i 2004, men de jeg legger ut nå er alle ferske. Så er det dette med mengden: Min kone har ca 300 orkideer i drivhuset, det virker som et nurseri og de fleste men ikke alle, kommer inn i stuen når de blomstrer. Det kan vel være rundt 20 som blomstrer samtidig i ulike stadier. Så en naturlig rotasjon i drivhuset gir stadig nye planter å ta inn. Men så er det ett forhold til: Noen orkideer er svært robuste, mens andre er varlige og det skal lite til før de bukker under for lus, meldugg eller andre sykdommer, eller aller helst: De er ikke helt fornøyde med stellet de får. Derfor kommer det stadig vekk noen nye sorter inn i drivhuset. De kjøpes i orkideforeningen, eller på reiser. Man kan også komme over sjeldne orkideer i vanlige blomsterforretninger.
Trygve J.

Får assosiasjoner til Mapplethorpe.Veldig bra bilde.
Eirik B.

Her syntes jeg fargesammensetningen mellom det hvite og lilla på blomsten og bakgrunnens litt udefinerte mørkeblålignende toner stod veldig godt til hverandre. Den buede stilken ser også bra ut både farge- og komposisjonsmessig.

Jeg fikk litt mer problemer, imidlertid, med alle bladene som går på kryss og tvers. Det ble litt forstyrrende for meg slik det plasseres her, særlig oppe i høyre hjørne. Også ser det for meg ut som det er tegnet en slags strek på høyre kanten der hvor bakgrunnen ikke dekker helt ut.

Men fargesammensetningen syntes jeg var flott- samt det komposisjonsmessige med blomst og stilk.


Mvh
Eirik
Øistein W.

Spesiell og fin blomst i arten, fin tatt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu