En hamburger = himmel på jord
Også dette bildet er fra Havanna på Cuba. Som sagt så er det knapphet på varer. Jeg skal ikke påstå at noen sulter, men denne karen dunket i oss utenfor en kiosk og vi forstod at han var sulten. Vi spanderte en hamburger på han. En slik glede og appetitt har jeg nesten ikke sett. Det strålende ansiktet har jeg fortsatt ikke glemt. Jeg ble taus lenge etterpå over at verden skal være så urettferdig. Sult er en ganske alvorlig tilstand å være i.
En gang syklet jeg i Danmark uten å ta med meg mat, fordi jeg tenkte at jeg kunne kjøpe mat underveis, men jeg måtte sykle 7 - 8 timer før jeg kom til en kiosk. Jeg var da så sulten at det var rett før jeg hoppet over disken og ranet det som var av mat. Etter den turen forstod jeg, og forstår fortsatt hva sult er.
Bildet er vel greit nok. Ikke det store blinkskuddet, det skal mer fortelle en historie.
Utstyr
  • fujifilm x100
  • 23 mm fast
  • Brennvidde23mm
  • Blenderf/3.2
  • Lukker1/170s
  • Nei
  • AnnetTatt på P. Ved slike gatebilder må en ofte bruke full automatikk, hvis ikke er motivet forduftet før en klarer å tenke en tanke. Bildet er tatt med samtykke. Også
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger100
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_632330} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Solvår B.

Flott, fortellende bilde. Underteksten setter tankene igang. Vi har jammen ikke mye å klage over her i landet.
: ) Solvår
Avsluttet .

Gøyal fin kontakt.
Det er bra at han ihvertfall har en tyggetann igjen, for det er jo ikke sikkert at burgeren smelter helt på tungen.
Til tross for nakkekrave og krykke nytes livet som det er.
Fargesterk skildring.
Oddmund K.

Et herlig bilde som jeg syns Ketil setter de rette ord på..godt formidlet fra deg.
mvh Oddmund
Jan G.

Jo, vi har vært i Havanna og opplevd det samme som deg. Jeg hadde en liten bunke med 1-dollarsedler som jeg ga fra til tiggere. Forunderlig at det skal være så mye fattigdom i et land som er så rikt fra naturens side. Men som du nevnte under et tidligere bilde, USA-boykotten forklarer mye, men ikke alt. Det skal bli spennende å se hva som skjer når Castro dør. Det blir nok en "vår" på Cuba også.
Mvh Jan
Liv F. D.

Herlig gatebilde, et gladbilde fra deg Trygve. Mange detaljer å studere. Henger meg på Kjetils kpmmentar :) ei tyggetann gjorde vel nytten sin da :)

Tankevekkende undertekst!

mvh
Liv ")
Eirik B.

Et godt gateportrett der du får frem denne mannens glede. Jeg syntes det var morsomt at du fikk med gliset med en tann i kjeften. Bildet er morsomt med smittende godt humør, men likevel med en alvorlig undertone. Så her kan man absolutt si "godt formidlet".

Billedteknisk er ingenting dårlig, men en etterbehandling som lysnet opp øynene og området like under capsen noe ville kunne ha løftet det enda mer. En litt skjev venstre kant mot disken muligens- men det kan sikkert diskuteres hvor mye det egentlig betyr.

Komposisjonsmessig syntes jeg det gjorde seg godt at du fikk med burgerkiosken og burgerne som ligger i disken. Det setter hovedpersonen i kontekst.

Ellers gjentar jeg meg selv fra sist: Nordmenn kaster i gjennomsnitt hver fjerde handlepose med mat. Det er faktisk ganske utrolig.

Mvh
Eirik
Bjørnar O.

Ble jo en tankevekker dette.Bilde sammen med
underteksten forteller jo mye om mange menneskers hverdag.Fikk jo fram smilet her da:)
Flott gatebilde som er verdt å dvele ved.
Fargerikt,detaljrikt i fint utsnitt.

Mvh Bjørnar
Avsluttet .

Han ser lykkelig ut.
Inger Anne Maritsdotter V.

Ord blir fattig her eg sitter.

Det gjør godt å se hans glede over det du gav han.

Tankevekkende, så absolutt.

Mvh Inger Anne
Jostein G.

Snilt gjort av deg å hjelpe! Overbevisende glad! Synd at det skal være sånn at noen må kjempe for å få mat... på en sånn måte...jeg mener tigging f.eks.
Vi kan jo være meget glade for den velferden som finnes i Norge og som de fleste som har muligheter til det...er med på å bidra til at eksisterer. Noen steder er vel folk veldig arbeidsomme og produktive... men andre mennesker tar uforholdsvis mye av profitten og vanlige mennesker forblir urettferdig fattige. Jeg håper likevel på at vi går mot en bedre verden for alle! Viktig å ha troen!



Mvh Jostein
Harald N.

Flott gatefoto dette Jostein.
Gladfoto med bismak.
Mvh Harald
Jostein S.

Hei
Et herlig bilde
Noen ganger, dvs. noen helt spesielle ganger (Børretzen) er en burger himmel på jord
Særlig når en er ute i båt, på sommeren, da kan burger bli både våt og klissen, men hva gjør vel det...
Jostein
Øyvind S.

Dette må vel regnes som ekte glede, uansett hvor galt det det kan være har han evnen til å glede seg der og da... det synes jeg du får frem på en utmerket måte, her var det mange fortellinger i samme bildet også mange med et mørkt bakteppe...
Øyvind
Trygve B.

Takker for alle kommentarer. Mvh Trygve
Roar K.

Ja, spesielt når ma har bare ei tann å tygge med.
Et bilde med skikkelig liv.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu