Jeg måtte bare, kunne ikke la være
Lav høstsol en kveld over Eikremsvannet, speilblankt vann, noen fjærskyer. Klarte ikke å la være å ta bilde, selv om det er et tema som er like sofistikert som Sputnik's truser.
Bildet inngår i albumet Eikremsvannet - Et vakkert, stille vann like ved hytta. Av og til tilholdssted for svaner og vadere, perfekt klisje for speiling av himmel
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-15 20:01:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5
  • Canon 28-90
  • Brennvidde36mm
  • Blenderf/8
  • Lukker15s
  • FilmtypeFuji Provia iso 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger277
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_67607} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Venche J.

Det var vakkert, sart og malerisk. Jeg skjønner godt at du ikke kunne la være.

Sjelebot...

Wenche.
Tom R.

Fint kveldsbilde.
Ta å kutt litt på h side, der er det noe som lurer seg med på bilde, det er et forstyrende element.

Tom:)
Jostein M.

Fin stemning. Brygga på høyre side er nevnt av TOm R. Savner også ørlite kontrast. Kanskej en 12 er i saturation hadde gitt enda mer til bildet,
Mvh
Jostein
Stig B.

Takk for kommentarer. Enig i kuttforslagene. Lagt til litt mer saturation og USM.
Stig
Jóhann Á.

Hei Stig!
Utsnittet i v2 er bra. Men hvorfor er det så uskarpt i v1? Er lysbildet uskarpt? Syns det ligner et noe dårlig skann, men du vet hvordan originalen ser ut, så.. Farger og særlig USM ble litt for mye igjen i v2. Ville jobbet med det for bildet og motivet er kjempefint. Klisjé? Helt sikkert, men det krever bare enda mere av produktet!! :o)
Stig B.

Jeg sliter litt med å venne meg til en ny filmscanner, samt at denne filmen buet set og ble dermed kanskje uskarp av den grunn, mener at originalen er skarpere. Får ''kjempe videre''.
Stig
Sidsel A.

Sarte fine farger som gir god stemnming i # 1 - likte best dette. Stemningen blir litt borte i V #, Synes jeg.
mvh Sidsel
Mike T.

Hei Stig,
vers#1 med samme utsnitt som vers#2 hadde vært best.
Fargespekteret i vers#2 virker for meg unaturlig.
Jeg lurer også litt på uskarpheten, men denne ligger vel i bildet og kan ikke fikses gjennom USM.
Forresten synes jeg at denne uskarpheten gjør bildet mykt i positiv forstand. Den tar på ingen måte knekken på de fine speilingene som du har fått med deg, men gjør bildet spesielt. Faller i min smak ihvertfall :-)
Hilsen Mike
Thomas B.

Jeg må nå påstå at originalen så mye bedre ut. Dette bildet fortjener så absolutt videre arbeid. Veldig gode farger og jeg gleder meg til å se forbedret utgave.

Mvh
Thomas
monica p.

Flott stemning og et utrolig speilblankt vann, men enig i at det bør jobbes litt mer med dette, ser nesten ut som bildet er tatt gjennom et ikke helt rent vindu.
Mvh Monica:o)
Inger-Lise S.

Hei Stig! Dette var et fint bilde,med herlige farger og lys.Det er ikke så skarpt i fargene som mange slike bilder og vinner mye på det.Flott at du ikke klarte å la være! Jeg syns det blir så galt å snakke om at et tema er brukt mye..Hadde bildene dine hengt på utstilling i et lokale,ville det ikke bare vært fotografer som så det.Jeg vil IKKE starte en diskusjon,men håper du fortsetter å ta bilder som er tatt,lignende,men ikke likt! av andre..Du har vakre naturbilder!
Hilsen Inger-Lise
Dag Frode H.

Hei
Likte V1 best, synes dette bilde kledde softingen, et flott stemmningsbilde.
Mvh
Dag Frode
Inger Anne Maritsdotter V.

Et vakkert malerisk landskap:)
Ketil K.

Det er jo omtrent som verandaen til Reidun Grønstøl dette da??? Med såpass lang lukkertid som 15 sek er det viktig at utstyret står fjellstøtt og en bruker fjernutløser eller utløserautomatikken på kameraet. (Her er bildet blitt litt uskarpt.) Ville kanskje også øket blenderen til f11 - f22 for å få bedre dybdeskarphet. Litt mer kontrast og kanskje noe oppletting av åsene, så man bedre ser hver enkelt.

Meget vakkert og sikker beroligende for sjel og sinn å sitte og se utover her - komposisjonen og strekket i skyene som speiler seg i vannet liker jeg. (Pirk: Det midt på helt til høyre forstyrrer litt, men er nevnt før.)
Nils B.

Hei på deg. For meg er det verson 1 som fanger mest oppmerksom het. Personlig så liker jeg denne litt malerriske formen, At mange velger å legge på saturering er i og for seg greit, men her fungerer bildet best for meg uten. Brygge spissen burde vært borte.
mvh Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu