Humle
Dette er et gammelt dias som jeg fortsatt synes er bra, men det har vel også noen svakheter. Hva synes du ?
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-17 14:19:17
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon F-801
  • Nikor 70-210 1:4
  • Brennvidde210mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeFujichrome Sensia
  • Nei
  • AnnetSatt i blomsterenga å ventet på det rette øyeblikket, det tok ikke lang tid før humler surret inn mot den rette blomsten. På en times tid hadde jeg filmen full og dette resultatet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger575
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_67780} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Slike bilder imponerer meg jo hver gang!!!. Syns det er spesielt flott hvordan vingene på humla vises. Humla er skarp og fin, men blomsten virker noe uskarp. Kunne kanskje tonet ned litt den gule fargen på blomstene nederst. Trekker oppmerksomheten fra humla. Men, at du har vist tålmodighet og dyktighet, det er det ingen tvil om.
Venche J.

Uten at jeg har belegg for det, syntes jeg den såg litt rufsete ut den lille humla. Uansett, jeg begriper ikke hvordan du har klart å fryse denne kjappe litte fyren.

Svakhetene er der, men de er du jo selv klar over. :¤

Wenche.
Kjartan T.

Humler er vel litt rufsete Wenche... denne er helt normal. Det finnes forøvrig omlag 25 forskjellige humlearter i Norge. Alle kan skilles på utseende.
Jeg vet ikke hva denne heter, og det finnes heller ikke noen bok i butikken som kan fortelle meg det. Jeg savner informasjon om humler, noen som har noen gode tips?

Ellers peker du Jóhann, på noe jeg kan være enig i. De to gule blomstene stjeler ganske mye oppmerksomhet... men samtidig er det jo også ganske ok med de blomstene der...eller??? Noen med flere synspunkter?
Bjarne S.

Heisann!
Dette var en bra fangst!! Artig er det også at den ser ut til å være på vei til en engHUMLEblom (stemmer ikke det??). Soleien nederst stjeler mye oppmerksomhet, men bidrar jo også til mer farger. Kanskje forsøkt å kutte bildet rett over disse og prøve å få et bilde i breddeformat. Går det an?
Uansett var det jo et bra bilde!

Mvh
Bjarne
Trygve Ø.

Må vel kalles å være et blinkskudd dette. Har selv prøvd meg på dette her. Men ga fort opp :-)
Tror jeg ville beskjert rett over de gule blomstene.
Det er jo Humla som er blikkfanget og ikke blomstene i dette bildet.
Mvh Trygve
Kjartan T.

OK, selv om jeg liker å legge ut bilder helt tilnærmet orginalfotoet her på foto.no, så får jeg gjøre et utsnitt for dere.

Jeg mener fortsatt at versjon 1 er best. Det var nok også derfor valget ble slik da bildet en gang i tiden ble tatt.
Kjartan T.

...og Bjarne... det stemmer at blomsten er enghumleblom.
Øyvind A.

Bra bilde, artig med humle og humleblom. Det ble mye bedre uten de gule synes jeg.
mvh Øyvind
Stig B.

For meg stemte v1 best, vel er de 2 gule veldig ''øyestjelende'', men alle blomstene er potensielle fødeplasser, og siden ingen av blomstene er med i skarphetssonen vil jeg heller ikke peke ut den ene som åpenbart skal være med. Visste forresten ikke at det var så mange humle ''modeller'', trodde bare den var litt våt i ''pelsen''.

Mvh Stig
Venche J.

Mulig navn:
åkerhumle
Bombus pascuorum, årevingeart i familien humler og bier, Apidae. En fargevariabel art som i Norge er delt i tre underarter. I nord dekkes brystets ryggside og nesten hele bakkroppen av oransjebrun behåring, mens behåringen på hode, brystside og baklegger er svart. Mot sør blir de tre sistnevnte partiene lysere, mens behåringen på ryggen blir mørkere og bakkroppens midtparti svart. Åkerhumlen er meget vanlig over hele Norge. Bolene anlegges over bakken fortrinnsvis mellom gress eller mose, men også i gamle trestubber. Koloniene kan telle over 100 arbeidere.
Kilde: SNL

Wenche
Fred S.

A humble bumblebee ! Du tviholder på sommeren, og bra er det. Ikke dårlig fanget denne humla her, og morsomt er det jo også at hun faktisk er på vei til en enghumleblom.
vh fred
Kjartan T.

Hei Wenche, bra! Det var ikke dårlig. Viste du at det bare er dronninga hos humlene som overlever vinteren. Hele kolonien går ellers til grunne, men før den tid har dronninghumla samlet seg opp spermier fra hannene i en pose på foten. Disse sover hun med nå, mens hun drømmer om vår og blomstrende skog og mark.

Først når selja blomstrer kan humla bruke denne godteriposen til befruktning. Den trenger noen stoffer der for å få prosessen i gang og ikke minst trenger den honning fra ''gåsungene'' for å lage et spiskammer for larvene.

Av 200 kjente humlearter, finnes 26 i Norge. Blant de vanlige er hagehumle, steinhumle, jordhumle og åkerhumle.
Hans Olav S.

Riktig flott bilde av en rufsete flaksende humle, og humler er ganske riktig noe lodne og rufsete i motsetning til vepser :)

Fin komposisjon, med blomst, humle og bakgrunn.

MVH
Hans Olav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu