Emma
For de som ikke vet det, KLIKK PÅ BILDET OG SE DET I FULLSCREEN!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-12-21 12:40:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-12-21 13:03:02
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D100
  • Sigma 105 1:2.8 D MACRO
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger205
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_71166} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Frank W. G.

Fint og nært bilde, men kanskje litt for mye softet i NeatImage.
Kunne tenkt meg øynene litt mer fremtredende med tanke på skarphet.
Ellers sitter komposisjonen godt, og farger med fint smell i.

Frank
John G.

Takker for oppmerksomheten, Frank :-)

Må fullføre underteksten til v2 her, da noe av teksten ikke kom med. Undertekst til V2:
V1(altså, IKKE dette) er behandlet forsiktig i NeatImage(et program som fjerner uønsket støy), men gjort så forsiktig at det(nesten) ikke er forskjell uten å måtte forstørre mye. Må også få legge til at forskjellene er større på de ''originale TIFF-filene.
Ellers er bilde(ene) gitt en moderat softing gjennom Gaussian blur i Photoshop...


Legger også ut en V3 i sepia...

Dette med softing er jo en smakssak. Her synes jeg det passer, uten at jeg skal forsøke å forklare alt for hardt. Kanskje noe med at motivet er ''lett'' og ikke er ment å gå i dybden på noen måte. Da er det også lov å ''drømme'' seg litt bort???

John :-)
Nils B.

Liker måten du har beskåret bildet på. Fin kontakt og nesten litt glamor aktig. Når det gjelder det Frank reffererer til (øyene) så kan du jo la hovedbildet ligge i lag ''1, lage et ekstra lag som du softer (barbeider) slik du ønsker at bildet skal fremstå. Derretter så lager du hull i lag 2 slik at øyene fra lag #1 kommer igjennom skarpe som bare fy. (regner med at du vet dette, men skriver det likevell silk at andre også ka ta del i nettopp dette). Min subjektive vurdering av nettopp dette punktet er at jeg likte det, og at det fungerer. En annen ting er at jeg godt kunne tenkt meg bildet litt varmerer slik at cyan ikke kom så kraftig mot meg (reff hår). Uansett så var det et bra barnebilde med god kontakt mellom modell og fotograf.
mvh Nils
Brita Helen E.

Flott barneportrett... :) Likte softingen...
Bra utsnitt..
Sepia-versjonen ble også knall.:)

Mvh Brita...
Thorfinn B.

Fint barnebilde, men litt for klissent etter min smak. Unger er støyende, rampete og uoppdragne. Her fremstilles et barn som en engel og da blir det noe som skjærer seg for meg ... :-))
Lars L.

Må vel si meg enig med Thorfinn. Fint bilde både kontakt og komposisjonsmessig. Men jeg synes softingen gjør det for klissent. Både farge og sepia versjonen fungerer synes jeg.
John G.

Takker så mye!
Ja, det er den vanlige fremgangsmåten for meg også, Nils. Sikkert mange måter å gjøre ting på, men jeg softer det øverste laget, og tilpasser mengden/styrken softing ved å dra i Opacity-spaken.
Joda, barn er ofte som Thorfinn og Lars sier, men i tillegg er de engler innimellom, også :-)
Emma er både tøff og ''rampete''(driver bl.a. med bryting og fotball) - og i tillegg veldig søt - men akkurat nå og her er hun altså litt mer ''engel''...
John :-)
Arild K.

Fint barneportrett, passe softet.

Mvh AK
Eskil O.

Koselig og nært portrett, flotte farger.

Eskil.
Jan W.

Et fint barne portrett John.

Men jeg synes ikke fargene på klærne bidrar med noe når det gjelder å løfte frem ansiktet og uttrykket. Det samme gjelder bakgrunnen som virker tilfeldig og litt rotete.

Mvh. Jan

Avsluttet .

Et uforbeholdent strålende barneportrett. Etter min vurdering blir sepia-versjonen helt feil, da farvekontrastene spiller en vesentlig rolle i komposisjonen.

Syns vel at de ville farvene i blusen er med på å balanansere ut det godt softede bildet. Det samme er komposisjonen i bildet. Hennes direkte, nesten inn-i-linsa, positur skaper umiddelbar kontakt og inntrykk av en aktiv jente.

Mitt eneste pittelille minus er øynene...

Forøvrig riktig god jul

-k
John G.

Når bildet ble tatt så var både tid og sted helt tilfeldig. Tagningen var ikke planlagt. Derfor ble både bakgrunn og påkledning slik den er(ok, kunne alltids sikkert funnet en annen roligere bakgrunn, men okke som synes jeg den ikke er særlig forstyrrende). Og T-skjorta synes jeg er fin som den er. Tøff, frisk i fargene, og passe ''rampete''. Den kler Emma!

Emma liker å posere(har ialle fall ikke noe i mot det), og da jeg spurte, var hun klar med én gang. Det hele er egentlig veldig spontant.

Et ankepunkt jeg har selv - hvilket ingen har nevnt - er skyggen blitsen lager til venstre for (under)haken. Den irriterer meg litt. Dessuten er det en grønn gressflekk til høyre - over skulderen - som jeg fjernet mye av ved hjelp av tett beskjæring.
Øynene får være som de er. Tror det er greit at når det er softet, så skal det være softet :-)

Tusen takk for fine kommentarer!
John :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu