Stripet nakensnegle
Tatt på fotokurs med Per Eide på Hvasser nå i helgen. Lærte masse!

Sneglen er ca. 3 cm lang, og er tatt med Olympus 5050 på supermakro med 50W HLX lykt som eneste belysning.
Utstyr
  • Olympus C5050Zoom
  • -
  • Blenderf/8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger331
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_85874} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Anders S.

Coryphella lineata, utrolig vakre skapninger. Fint bilde med bra belysning. Litt uheldig med det sekkedyret forran sneglen, men det er det jo lite å gjøre med.

AS :-)
Christian S.

...eller Flabellina lineata som den også omtales som ;) Vet ikke hva som er nytt/gammelt evt. riktig/galt - pen er den i alle fall.

Skulle gjerne ikke hatt den sjøpungen der, men synes det er å gå for langt å fjerne den... Hadde flere bilder før den kom så lagt, men ingen av disse ble tilnærmelsesvis så skarpe og fine, dessverre.
Oda Lystrup H.

fint bilde med fine farger.

:)
Helge A.

Imponerende skarphet og belysning. Rotete omgivelser som det ofte er rundt disse dyrene. Alle sjøpungene stjeler litt av oppmerksomheten.
Erlend B.

Hei,

Ser ut som det var et bra kurs du var på ja. Flott skapning! Hva er et sekkedyr?

mvh
Erlend
Anders S.

Hei. Slekten Facelina er nå delt inn i to slekter, Facelina og Coryphella. Hvorfor vet jeg ikke, men ihverfall omtalles denne nakensneglen i nyere bøker (2003) som Coryphella lineata.

AS :-)
Gry Bjørck A.

Hei Christian!

Den frynsesneglen er absolutt lekker, ja! Var jo så heldig å se den i storformat på lerret på Hvasser i helgen også!
Fine farger og fin belysning! Kan få til bra lys med lykt også!

Lykke til med videre fotografering!

Gry
Kjetil J.

Dette var bra! Komposisjonen og det tekniske sitter. Vanskelig å gjøre noe med, men sjøpungene i forkant forstyrrer litt.
Aslak T.

Dette er et flott bilde Christian. Morsomt at det ble brukt til et av postkortene ved åpningen av Risør undervanns-postkontor. Har det hjemme med førstedagsstempel - reneste filatelistiske gullgruven! :-) Utrolig skarpt og fint og sneglen beveger seg i et flott miljø, synes ikke sjøpungene er forstyrrende, de glir inn i miljøet. Flott opptak! Keep up the good work!
@ :-)
Christian S.

Takker nok en gang for hyggelige kommentarer!

Dette er et av de bildene jeg er aller mest fornøyd med, og jeg har fått masse hyggelig respons på det - ikke minst at Risør Undervannsklubb trykket det som postkort til åpningen av verdens eneste undervannspostkontor tidligere i sommer - sånt er moro!

Nå nærmer det seg vinter og kjøligere vann, og da kommer endelig nakensneglene krypende opp fra dypet igjen... Gleder meg til det og håper på mange flotte motiver - og forhåpentligvis noen fine bilder også :)

Mvh Christian :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu