Bjørkefink - Hann
En enslig bjørkefink som har begynt å blande seg i koret av grønnfink, bokfink, grønnsisik og dompapp. Så ut til å finne seg vel til rette. Ses best i fullskjerm.
Bildet inngår i albumet Mine hage-fugler - Fugler tatt opp i hagen, ved foringsplassen, på verandaen, kort sagt; der de måtte stå stille lenge nok til å bli fotografert
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-05-04 21:12:23
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM+ Kenko Pro 1.4
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeDigital raw ISO 100
  • Nei
  • Annet-1/3 ev
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger576
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_87055} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Inger Anne Maritsdotter V.

Så flotte farger på denne fuglen , god skarphet også ; flott fugl.
-IAV-
Atle M.

Teknisk sett var dette steinbra, men for min del var komposisjonen relativt kjedelig... hva med å prøve litt nye vinkler på disse fuglebildene?

Marianne R.

Utrolig bra og skarpt! Fin og ren bakgrunn også!

Mvh Marianne
Robin S.

Skikkelig knallbra med farger som står fint til hverandre!
Rolf J.

Vakkert bilde av en vakker fugl. Skarpt og detaljrikt, litt sterkt lys? Fin dus bakgrunn.
Har hatt en hel flokk av disse i hagen i vår, men de har hatt en uforståelig motvilje mot å posere for meg så derfor ingen presentable bilder av bjørkefinken.
Rolf
Avsluttet .

Nydelig igjen Stig!

Nå har du virkelig fått teken på fuglebilder!

Flotte farger!

God kveld/natt!

MVH Stian Hustad Håpnes
Bård Lauris H.

Bittelitte utbrent, men det gjør ikke noe... ellers var dette perfekt. Lyset er veldig spennede... sikkert det beste jeg har sett av deg(uten at jeg har sett alt).

Bra!!
Stig B.

Takk for fine kommentarer.

Denne fuglen dukket opp for meg i går, og stilte heldigvis noen få sekunder av sin tid opp for meg, som takk for serveringen, som fikk godt skussmål

IAV;Takk skal du ha igjen :-)
AM;Kan tildels være enig i at komposisjonen er ''standard'', men for meg er det viktigste første punktet at at slikt artsbilde gir god beskrivelse av fuglen, har stor skarphet og detaljering. Ut over det kan det ''lekes'' med komposisjoner, noe som jeg forsøker å få til. Det er et krevende tema.
MM;Takker
RS;Fint du likte det
RJ;Må vanligvis slåss lenge for et slikt bilde
SHH;Takk og god natt
BLH;Takk skal du ha. Lyset var direkte sollys som kan være trøblete å få til.

Stig
Svein B.

Synes du har fått et virkelig fint bilde av bjørkefinken i ver #1 her Stig. Lyset er fint, selv om kontraster skapt av at motivet ligger dels i sollys/dels i skygge gir nær utbrente partier i brystet på fuglen. Skarpt og rikt på detaljer, og teknisk meget fint utført. Et grønt felt bak stjerten skjemmer bittelitt.

mvh
Svein B
Stig B.

SB;Direkte sollys gir gjerne problemer, men mener at det holdt akkurat her :-). Det grønne feltet bak stjerten er en annen type vegetasjon (bjørk) som hadde en lysere farge enn resten.

Stig
Jan N.

V1 er knallbra, med nydelig lys!
Er litt enig med Atle her, det er en utfordring for oss alle å få til noe mer enn artsportrett. Ikke misforstå meg, jeg liker artsportretter, og de trengs vel de også. Men det er mere spennende med bilder som er littegrann annerledes. Men, som sagt, dette er meget bra- i denne sjangeren!

JanJ
Bjørn H.

Ojojoj ....vakkert dette Stig...

Komp og lys er helt knall ...

Har ikke annet å tilføye en at dette var svært smakfult ..

Bjørn ;¤
Avsluttet .

Hej Stig!
Denna bild är bara så fantastisk, vilken skärpa.
mvh/Christer
Odd Tore S.

Hei Stig!
Skarpt og fint, bra positur i v1, men fargene er noe blasse. Fargene i v2 er mer slik jeg kjenner dem, men så var det stjerten, da.
Nå skal vi snart på hytta og høre at det ryter av bjørkefink overalt i nærheten. Noen får vi se også, men på fotoskuddhold har vi aldri kommet. Vi får nøye oss med bilder som ditt, og det er jo bra.
MVH
Odd Tore
Nils B.

Henger meg på SB sin kommentar. BRA.
mvh Nils
Jan-Eilert P.

Hei Stig! Dette var et skikkelig flott bilde av Bjørkefinken. Sylkskarpt og med rolig fin bakgrunn. TOPP. (Snakker da om v#1 da jeg syns det var det beste bildet)
Jan W.

Skikkelig skarpt av bjørkefinken dette Stig.

Nå er det i hvert fall ikke langt igjen på det tekniske til 100% etter min oppfattning.

Men nå som du nærmer deg toppen av ''gamet'' blir også kritikken litt strengere :-)

Jeg har følgende å bemerke V1:
Siden du har plass behøver det ikke å være fullt så trangt på toppen og bak. Litt overeksponert, og uheldig belysning. Skal du benytte direkte sollys må du nesten sørge for å ha solen i ryggen. Mangler glimt i øye, og sitter plassert på en lite tiltalende gren. Det grønne bak er nevnt, men kan jo enkelt klones bort.

Regner med at du ikke gir deg før 100%

Mvh. Jan
Stig B.

Takker for kommentarer igjen

JJ;Jeg har ikke kommet lenger enn at først så fikser jeg meg et godt artportrett før jeg prøver på noe mer avansert. Jeg er nå på stadiet hvor dette blir mer aktuelt, men det er mye mer krevende :-)
BH;Takk skal du ha
CS;Takker
OTS;Jeg var forsiktig med saturation, kan kanskje legge på mer. Håper du får anledning til å ta bilde du også, Har ikke en flokk, kun dette ene individet som plutselig dukket opp.
NBH;Takker
JEP;Takk skal du ha
JW;Problemet er at dette er nesten hele bildet, skjært bort litt bak er det eneste. Skal jeg ha mer luft må jeg lenger unna :-). Det var en annen gren jeg ville ha den på, som du ser i v2, men traff da ikke like godt med skarpheten. Det er artig når man får det til, samtidig som det er bra å få vite hva man skal strekke seg på. Gir meg ikke ennå, det er for artig til det.

Stig
Venche J.

Du begynner å få taket på det nå. Fra mitt ståsted er det kjempeflott.

Wenche.
Reidun G.

Pent Stig,
sier meg enig med Jan W.
Reidun
Wigdis W.

Bøyer meg to ganger i støvet...knallbra Stig!
Stig B.

Takker igjen, alltid kjekt med positive kommentarer. Det farlige er at det legger et forventningspress på meg selv mht ''neste bilde''. Jeg er imidlertid såpass tidlig på lærekurven i de fleste henseende at jeg tillater meg å variere i kvalitet :-)

Sier meg likevel litt enig i JW og RG i at det må strekkes ytterligere.

Stig
Per Harald O.

V1 NYYYYDELIG!
Store framskritt her!
Øyvind A.

Utrolig skarpt og fint bilde av en av mine favoritter på brettet. Litt hardt lys, men samtidig synes jeg det ble ganske stilig med skyggen av nebbet nedover brystet.
mvh Øyvind
Inger-Lise S.

Aldeles nydelig bilde igjen Stig.V#2 er også flott.Du lager så gode fuglebilder at snart blir jeg fristet til å bare skrive:Vakkert som vanlig.Du får med miljø,rolige diffuse bakgrunner og eksponerer dyktig.Så også her:)

Mvh Inger-Lise
Tor Andre J.

Kjempeflott! Mange flotte foto fra deg!

taj
Christine H.

Utrolig bra, ikke mye rusk her, nei.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu