Gulerle, thunbergi
Bildet inngår i albumet Fugler - Fugler jeg har sett. De fleste er fra Sør-Trøndelag, men taksvalene er fra Stavern.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-06-23 22:49:28
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-06-24 22:23:44
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger547
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_93719} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott farge og god skarphet på fuglen.
Fin positur på den og fin dus bakgrunn.
-IAV-
Børge J.

Hei. det var et flott bilde, men jeg er ikke helt sikker på om det er ei gulerle, jeg tror du har knipset et fint bilde av en såerle, den er svart/ grå i hodet. gulerla er Lys grå med en hvit stripe over øynene. har du flere bilder av den som viser hodet fra siden, hadde det vert morro å sett det som V2. gjerne med et litt tettere utsnitt.
ellers flott stemning i bildet med en meget avslappende bakgrunn, skarpt å fint, god exponering.
BJ
Eva Anita S.

Hei, og takk for kommentarer :-)

Da har jeg lagt ut en versjon 2 som viser hodet fra siden.
Jeg er ikke helt sikker på om det er ei gulerle, nei... Har ikke sett den før, og i mangel av ei god fuglebok måtte jeg ty til ''fuglenettsider'' med knøttsmå og dårlige bilder. Fant ut at gulerle lignet mest på ''min'' fugl. Men det etter å ha lett litt mer tror jeg du har rett, Børge. Er dette en vanlig fugl eller?

Er mest fornøyd med versjon 1. Men versjon 2 hadde etter min mening kanskje blitt det beste hvis den lyse stripa på venstre side ikke hadde vært der. Men hvis jeg hadde kuttet den bort, hadde ikke bildet blitt fullt så fint?!?!?

Mvh Eva Anita
Jan N.

Jeg synes v1 er et bra bilde, med rolig fin bakgrunn. Kunne kanskje vært skarpere.(utsnitt?)

Dette er nok ei gulerle, etter min mening. Såerle er faktisk samme art, det er bare et dialektnavn.
Det finnes noen variasjoner i tegningene på denne arten, underarter.

Jeg vet ikke hvor dette bildet er tatt, men det ligner på en underart som er mest vanlig i det nordlige Fennoskandia, ifølge mine fuglebøker.

JanJ
Eva Anita S.

Hei! :-)

Bildet er et utsnitt, ja. Har kuttet 3-5 cm til venstre, høyre og oppe, men har ikke forstørret noe. Må bare bli litt stødigere på handa og flinkere i fokusering tenker jeg. Men liker bildet uansett.

Nå vet jeg ikke hvor det nordlige Fennoskandia er hen, men bildene er tatt i traktene rundt Femunden. Tror det var ganske mye av denne fuglen der, så gule flyvende objekter veldig ofte. Måtte lure meg rolig innpå denne, og da ble den sittende lenge, flyttet seg innimellom, men ikke så langt. Fikk mange fine bilder. Noen som vet hvordan hunnen ser ut da? Er den veldig blass og nøytral i fargene? Litt sånn lys grågrønn?

Mvh Eva Anita
Jonas L.

Fint bilde.
Både gulerle og såerle er korrekt, siden såerle (thunbergi) er en underart av gulerle (Motacilla flava). Uansett ingen sjelden fugl. Men flotte er de. Har selv en litt annen variant fra i fjor liggende; bilde nr. 72999.
mvh JL
Roger V.

Flotte farger og god skarphet på fuglen.
Spesiellt versjon 2 var fint plassert i bildeflata.
Børge J.

Hei, det er som Jonas sier, en gulerle ,men en underart (Thunbergi) som er såerle på latin,men Thunbergi har en hvit liten stripe mellom nebfestet å ned under øyet, det har ikke din, noe som tyder på at det kan vere en ''feldegg'' som betyr svarthodet såerle, den er riktignok veldig skjelden siden den holder til rundt midtøsten.
Hun fuglen er noe blassere i fargene en han.
Om du skal kjøpe fuglebok så anbefaler jeg Gyldendals store fugleguide, en liten men meget inholdsrik feltbok for amatører å proffe fugletittere. du finner den på naturogfritid.no Hadde vert morro å vist dette bildet til en kamerat i NOF om jeg får lov??
BJ
Eva Anita S.

Hei!
Har ikke svarthodet såerle ravnsvart glinsende hode da? Denne har jo grått hode. Begynner å få inntrykk av at det finnes en del underarter av gulerla.
Så du må gjerne vise det til kameraten din ja, Børge :-) Vil gjerne ha tilbakemelding om dere finner ut noe spennende.
Kan også se om jeg finner et bilde der jeg er enda tettere på fuglen, men det er ikke sikkert at det er sylskarpt...
Øverst på ønskelista nå er nok ei fuglebok, ja, og da blir Gyldendals vurdert :-)
Mvh Eva Anita
Eva Anita S.

Så igjennom bildene fra turen nå, og det ser ut til at jeg har fanget en annen variant på bildebrikken også. Den har en tynn hvit stripe fra nebbfestet og over øyet. Ny versjon kommer snart.
Børge J.

Hei i gjenn,da har jeg fått svar, det er en thunbergi. ikke feldegg. joda feldegg er helt svart i hodet..
BJ
Eva Anita S.

Den er grei! :-)
Har lagt ut en versjon 3 nå, der fuglen er litt annerledes. Antar egentlig at dette også er en thunbergi? Forstår det slik at de kan variere en del i utseende.
Mvh Eva Anita
Jonas L.

V3 er nok en flava (sørlig gulerle på norsk, samme som jeg har lagt ut bilde av her), men som du sier er det litt variasjoner, og bildet er litt mørkt.
En fuglebok er uansett veldig kjekt å ha, og noen bedre enn Gyldendal finnes ikke.

Er det ikke moro med fugler?

;)

mvh JL
Eva Anita S.

Jo, det er kjempemoro med fugler!! :-)
Har en svak erindring om at jeg ofte satt og leste i fugleboka da jeg var lita. Kunne så å si alle fuglene på rams! Synd jeg ikke gjør det nå lenger.... Må vel begynne på nytt :-)
Mvh Eva Anita
Eli B.

Heisan, v1 og v2, aldeles nydelige bilder, flott med komposisjon og difus bakgrunn, fin og skalrp fugl. Rett og slett flotte bilder!
MVH Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu